dureri de gat

dureri de gat | Autor: Tisina

Link direct la acest mesaj

Stati sa o iau de la inceput. Acum mai bine de trei saptamani am facut o amigdalita urata, combinata cu o tuse nasoala... antibiotic, antitusive, antiinflamatoare... cam astea am luat. Mi-a trecut amigdalita, din cand in cand inca mai tusesc, mai mult seara, insa nu ceva de speriat, si pare ca se raresc episoadele. DAR: ma doare rau undeva in gat, nu amigdalele, cumva in jos pe gat. Imi e greu sa inghit, dar nu cum e cand e gatul iritat, parca ma dor muschii care se incordeaza cand inghiti. Imi e greu sa explic, sper sa se inteleaga. Ce as putea sa fac? Mentionez ca suntem in vacanta in strainatate, deci mi-e cam greu sa merg la medic, de-aia apelez la voi. Asa ca: AJUTOOOR!
Orice sfat e binevenit. Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

asteapt-o pe XIO si te ajuta!

Sanatate multa !

Gabriela
19+

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Pana ajungi la un medic, cumpara pastile Tantum verde sau ori alte pastile pt dureri in gat.
Poti intreba si o farmacista.

Eu si fetita mea luam Trachisept, dar nu stiu daca se gaseste acolo unde te afli acum.

Sanatate.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Allinta, am incercat cu pastile de supt (si tantum, apoi trachisan) insa nu este o durere "de suprafata", ci cumva mai in profunzime, parca in muschi, caci aceste pastile nu ma ajuta. Acum, de exemplu am si un ganglion inflamat, il simt pe gat pe partea dreapta, la palpat (pe exterior), care doare si el cand inghit.
De-asta sunt bulversata, ca nu mai stiu ce sa incerc. Am gatul dureros inca de la amigdalita, iar durerea se tot invarte in zona (cand la baza limbii, cand mai in jos, iar spre amigdale...) de m-am saturat. Ar fi trebuit sa treaca pana acum.
Mai astept sfaturi. Multumesc si pentru cele primite deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Tisina, ceva in genul asta am avut si eu. Am crezut initial ca mi-a ramas ceva in gat, ma gandeam ca poate am un spasm faringiansau ceva.
Nu ma durea, dar era o jena majora la inghitit.
Am vrut sa merg la gastro dar nu as suporta gastroscopia, asa ca am mers la ORL.
Acolo au vazut o inflamatie pe faringele posterior care acuza toata povestea.
Mi-au spus sa evit condimentele si sucurile caidulate si sa iau antiseptice sau Cholinex, Tantum. A trecut in cateva zile, cred ca a fost si psihologica povestea, ca pana nu am auzit ca e ok ma deranja non stop.

Deeeci, trebuie sa mergi la ORL si sa-ti faca un examen complet al cavitatii bucale.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Multumesc Xio!
Din pacate, la medic ajung abia in doua saptamani. Sper, totusi, sa nu mai fie cazul. O sa ii dau inainte cu tantum-ul, desi mi se pare ca nu face nimic, dar banuiesc ca nici rau nu face.
Ma simt mai bine auzind ca nu sunt caz unic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Acum trei ani mi s-a intamplat la fel, si nu-mi ceda durerea cu nimic. Am mers la ORL, iar medicul mi-a recomadat picaturi de vitamina A, puse in nas, parca 1 picatura in fiecare nara, dar nu mai stiu de cate ori pe zi.
In cateva zile durerea a disparut.
Am repetat tratamentul si dupa 1 an cand a aparut aceeasi durere, cu acelasi rezultat bun.

Mergi la inceput