Mamici din Grecia (3)
Raspunsuri - Pagina 18
theophillina spune:
‘Neata fetelor mai pe la pranz asa si de la noi!
Carmaw, eu am o gresie frumoasa bej si scumpa, ca a pus-o socru-meu si nu e din aia de 2 bani. Imi inchipui pe alb cum o fi, eu nu frec deloc la ea, se curata asa de frumos. Eu am schimbat cauciucurile de curand si am luat cea mai buna marca dupa parerea mea, Vredestein, si am dat 300 de euro/set.
Mamitza_alex, chiar asa, ia sa mergi tu la Master Chef cu retetele tale. Cu parchetul nu e chiar greu de pus, eu oricum as pune din ala masiv, nu laminat, insa harababura e cu scosul gresiei, asta ma demoralizeaza pe mine. Voi aveti magazin romanesc acolo? Asa multi romani sunt? Ca eu nici la Salonic nu stiu sa fie, uneori mai mi se face si mie pofta de cate-un produs romanesc si-mi trimite mama pachet. Sa porti sanatoasa colantii si hai si cu puloverul-rochita sa se asorteze.
Anouk3, da, pari f tanara. Bine ca ai rezolvat cu OAED, am trimis actele mamei, le-a primit azi si maine se duce sa vada ce face cu alocatia. I-am urat multa bafta cu birocratia din Romania. Alocatia e 2 mil/luna pana la 2 ani, si dupa aia pana la 18, 4 sute de mii (vechi)/luna. Da, cred ca doar 2 cetatenii poate avea Nick, cel putin romanii si grecii atatea accepta. Si cred intr-adevar c-o sa-i foloseasca mai mult aia americana, decat cea romana. Si noua tot Mundisal ne-a dat pediatra, dar n-am luat ii dau cu niste geluri aduse de mama din Ro. Succes cu diversificarea, cred c-o sa incepem si noi dupa 5 luni. Imi poti spune si mie schema voastra de vaccinuri, te rog? Si daca luati ceva vitamine, fier, etc.?
Mai fetelor cu grecii eu nu vad asa grav problema, adica mi mi se par doar un pic neciopliti, mai din topor asa, barbatii, iar femeile mai traditionaliste, dar atat. Mie la inceput mi se parea ca toata lumea ma priveste ciudat ca sunt straina, ajunsesem la paranoia si credeam ca ma fura si la cantar doar pentru ca ma vad ca sunt straina. Dar era doar paranoia din capul meu. Nimeni niciodata nu m-a tratat altfel pentru ca sunt de alta natie, toti (si cunoscuti si necunoscuti) mie mi se par f prietenosi. Si doctorii (ginecologul si pediatra) s-au purtat intotdeauna frumos cu mine, eu intrebam lucruri pe care le stiam eu din Ro, si-mi explicau frumos diferentele etc. Si ca sa vedeti ca nu mint, noi suntem o familie multinationala, soacra-mea e mai de moda veche si ma asteptam sa nu ma vada cu ochi buni, pentru ca desi noi am facut primii nunta dintre cei 3 copii ai ei, eu eram ultima venita in familie. Ea are 3 copiii: pe Nikos care e insurat cu o sarboaica, pe Xristos care e insurat cu mine, si pe fiica-sa care e maritata cu un italian. Si ea se astepta ca Xristos (care era singurul necuplat si fara planuri de casatorie) sa ia grecoaica (ca de altfel si el, sotul meu nu concepea sa aiba alte nevasta decat grecoaica, dar, na, acu’ ce sa faca daca i se puse pata pe mine?). Si toti ne-au primit pe fiecare noi astia strainii, f bine. Si mie mai imi place o chestie maxim la greci: cand ai o problema un necaz sau dimpotriva un moment fericit toti iti sunt alaturi de la catel la purcel, parinti, frati, bunici, unchi, matusi, verisori, toti sunt gramada pe tine. Mie imi place maxim chestia asta. Referitor la sarbatori mie imi plac mult de tot aici, acum aici e casa mea, si aici ne strangem toti de sarbatori si de Paste si de Craciun si facem niste mese mari asa cu tot familionul, imi place de mor. De Romania nu mi-e dor deloc, am 1 an jumate de cand n-am mai fost, insa au venit aici de multe ori familia, prietenii mei de acolo, mai mult oamenii de acolo imi lipsesc, locurile, atmosfera, in nici un caz. Una peste alta, mie-mi place mult aici, m-am adaptat de minune si n-as mai pleca, dar, na, oi fi eu norocoasa, plus ca eu asta mi-am dorit sa ma mult aici candva si uite cum s-au portivit treburile de minune. Hai ca m-am lungit ca placinta.
Va pup si va doresc o zi buna si insorita.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theophillina ‘Neata fetelor mai pe la pranz asa si de la noi! Carmaw, eu am o gresie frumoasa bej si scumpa, ca a pus-o socru-meu si nu e din aia de 2 bani. Imi inchipui pe alb cum o fi, eu nu frec deloc la ea, se curata asa de frumos. Eu am schimbat cauciucurile de curand si am luat cea mai buna marca dupa parerea mea, Vredestein, si am dat 300 de euro/set. Mamitza_alex, chiar asa, ia sa mergi tu la Master Chef cu retetele tale. Cu parchetul nu e chiar greu de pus, eu oricum as pune din ala masiv, nu laminat, insa harababura e cu scosul gresiei, asta ma demoralizeaza pe mine. Voi aveti magazin romanesc acolo? Asa multi romani sunt? Ca eu nici la Salonic nu stiu sa fie, uneori mai mi se face si mie pofta de cate-un produs romanesc si-mi trimite mama pachet. Sa porti sanatoasa colantii si hai si cu puloverul-rochita sa se asorteze. Anouk3, da, pari f tanara. Bine ca ai rezolvat cu OAED, am trimis actele mamei, le-a primit azi si maine se duce sa vada ce face cu alocatia. I-am urat multa bafta cu birocratia din Romania. Alocatia e 2 mil/luna pana la 2 ani, si dupa aia pana la 18, 4 sute de mii (vechi)/luna. Da, cred ca doar 2 cetatenii poate avea Nick, cel putin romanii si grecii atatea accepta. Si cred intr-adevar c-o sa-i foloseasca mai mult aia americana, decat cea romana. Si noua tot Mundisal ne-a dat pediatra, dar n-am luat ii dau cu niste geluri aduse de mama din Ro. Succes cu diversificarea, cred c-o sa incepem si noi dupa 5 luni. Imi poti spune si mie schema voastra de vaccinuri, te rog? Si daca luati ceva vitamine, fier, etc.? Mai fetelor cu grecii eu nu vad asa grav problema, adica mi mi se par doar un pic neciopliti, mai din topor asa, barbatii, iar femeile mai traditionaliste, dar atat. Mie la inceput mi se parea ca toata lumea ma priveste ciudat ca sunt straina, ajunsesem la paranoia si credeam ca ma fura si la cantar doar pentru ca ma vad ca sunt straina. Dar era doar paranoia din capul meu. Nimeni niciodata nu m-a tratat altfel pentru ca sunt de alta natie, toti (si cunoscuti si necunoscuti) mie mi se par f prietenosi. Si doctorii (ginecologul si pediatra) s-au purtat intotdeauna frumos cu mine, eu intrebam lucruri pe care le stiam eu din Ro, si-mi explicau frumos diferentele etc. Si ca sa vedeti ca nu mint, noi suntem o familie multinationala, soacra-mea e mai de moda veche si ma asteptam sa nu ma vada cu ochi buni, pentru ca desi noi am facut primii nunta dintre cei 3 copii ai ei, eu eram ultima venita in familie. Ea are 3 copiii: pe Nikos care e insurat cu o sarboaica, pe Xristos care e insurat cu mine, si pe fiica-sa care e maritata cu un italian. Si ea se astepta ca Xristos (care era singurul necuplat si fara planuri de casatorie) sa ia grecoaica (ca de altfel si el, sotul meu nu concepea sa aiba alte nevasta decat grecoaica, dar, na, acu’ ce sa faca daca i se puse pata pe mine?). Si toti ne-au primit pe fiecare noi astia strainii, f bine. Si mie mai imi place o chestie maxim la greci: cand ai o problema un necaz sau dimpotriva un moment fericit toti iti sunt alaturi de la catel la purcel, parinti, frati, bunici, unchi, matusi, verisori, toti sunt gramada pe tine. Mie imi place maxim chestia asta. Referitor la sarbatori mie imi plac mult de tot aici, acum aici e casa mea, si aici ne strangem toti de sarbatori si de Paste si de Craciun si facem niste mese mari asa cu tot familionul, imi place de mor. De Romania nu mi-e dor deloc, am 1 an jumate de cand n-am mai fost, insa au venit aici de multe ori familia, prietenii mei de acolo, mai mult oamenii de acolo imi lipsesc, locurile, atmosfera, in nici un caz. Una peste alta, mie-mi place mult aici, m-am adaptat de minune si n-as mai pleca, dar, na, oi fi eu norocoasa, plus ca eu asta mi-am dorit sa ma mult aici candva si uite cum s-au portivit treburile de minune. Hai ca m-am lungit ca placinta. Va pup si va doresc o zi buna si insorita. Theodora mami de Stelios 09.06.2010 BEBE STELIOS |
fetele
este f bine ca sunteti integrate aveti copii unele sunteti casatorite cu greci
Eu nu fac eforturi sa ma integrez sunt generatia 58 si credeti-ma dupa ani petrecuti in europa nu vreau sa las bara jos) Dar in fine asta e.
Deci noi am luat pneuri UNIROYAL Si ne au cerut 350 tot asa ziceau si ei ca sunt cele mai 'tari'iar in plus al vorbit cu un vecin din buc la telefon se ducea sa-si ea si lanturi...eu lanturi nu iau!
Calatoria asta e dificila pt mine iesirea Din Pireas este innebunitoare la 6 dim nu se vede nimic nu sunt panouri
Nu inteleg de ce trebuie scoasa marmura ca sa puneti parchet(pt izolare se pun panouri de pluta si apoi laminat da binenteles daca vreti lemn natur incepe circul!
Va las acum ca plec la plimbare e f frumos...un soare!
pupici la mari si mici!
mamitza_alex spune:
salutare fetele,ce faceti?!eu imi servesc a doua cafelutza pe ziua de azi.noi am fost la plimbare,azi mi-a facut Bya niste "crize",a inceput sa urle in zara ca vrea nu stiu ce parfum pt copii(o prostie normal),i-am explicat ca nu e pt ea,ca nu frumoas sa tipe,degeaba,am intrat in market,a vazut un telefon de jucarie,mama iau alo=mama vreau alo,i-am zis ca nu nu,a inceput sa planga de se uita toata lumea la noi,am iesit cu viteza lumini afara.e prima oara cand face asa,cand merg in jumbo cu ea unde sunt tone de jucarii nu face asa,se uita nu zic dar nu urla dupa nimic,,asa m-am enervat cand o vedeam ca urlaplus ca se punea sa o bata pe fetita prietenei mele.theo ma bucur ca te-ai acomodat aici,normal acum aici e familia ta.eu una nu pot spune ca mi-e dor de ro,pt ca de fiecare data cand merg si acolo dau peste pers nesimtite,macar in fata grecilor noi suntem straini dar in Ro?!dar se mai intampla si aici sa dai peste unii cu capsa pusa,eu i-am ignorat.fetelor azi gasisem un palton asa cum imi place mie nu lung putin mai jos de talie,dar nu mai aveau marimi si nu era nici scump.fetele!
mamitza_alex spune:
neatza fetelor,va astept la cafelutatheo,in ultimul timp s-au inmultit romanii aici,nu cred ca sunt asa multi cum sunt in atena sau salonic.pai aici sunt 2 magazine care au produse romanesti,iar prietenii nostri au in inofita magazin,la vreo 15-20 km de halkida.eu cred ca si in salonic sunt magazine cu produse romanesti,poate nu stii tu pe unde sunt.
anouk3,ce mai face bb nick? carmaw,noi avem lanturi,nu cred ca sunt asa scumpenoi cred ca vom pleca pe 18-19 dec,noi facem in jur de 18 ore pana in valcea,sotul nu poate dormi pe drum,zice ca mai rau oboseste,oprim doar sa bem cateoo cafea,mancam,dastea.anul trecut am cumparat un GPS,si nu are hartile bagate in el,o data aratat harta,alteori nu..a mers sotul la germanos cu el si au zis ca nu il pot facema oftic ca dat vreo 160-170 pe el si zace in dulap(o data l-am lasat sa ia si el cevs singur si se vede...)pupici la toata lumea
carmaw spune:
si noi avem gps dar e naspa la iesire din vapor
Noi dormim in bulgaria care e curata ....acuma cu pisicu e mai greu dar in trecut eu imi faceam parul cu 5 e...totul era mai ieftin acolo
Nu o sa uit cind am mincat doua pers cu 2.5E am facut si poze
ACUMA DACA TREBUIE SI LANTURI o sa iau din bulgaria
asta e !
Hai ca sunt mihnita...a murit ADRIAN PAUNESCU!
anouk3 spune:
Da, mai fetelor, a murit Adrian Paunescu. Dumnezeu sa-l ierte! Imi place foarte tare poezia lui dinainte '89 si mai ales ce a facut cu Cenaclul Flacara. N-am prins perioada asta, dar aveam o gramada de discuri (viniluri) de-ale sora-mii si le-am ascultat de le-am tocit.
Noi am fost in Volos la ginecolog si l-am luat si pe Nicolas cu noi. Aveam un stres inainte sa plec.. aoleo! Era prima data cand il iau asa la drum lung. A fost insa DELICIOS! S-a hlizit la toata lumea pe vapor, prin Volos l-a plimbat taica-su in spate in marsupiu si era tot o fericire. Apoi i-am cumparat carut nou (ca asta vechi era la mana a doua si s-a rablagit) si iar se plimba ca pasa pe paralie. Ce mai, s-a distrat tare! Dar acasa la 8 si un sfert dormea dus atata era de rupt.
Theo, noi vitamine nu luam deocamdata nimic, nici fier. Pe 18 mergem iar la vaccin si vedem ce ne zice atunci. Vaccinuri am facut deocamdata Infanrix si Prevenar cate 2 doze alternative, si Rotarix. Rotarix-ul e mai cu cantec, unii zic da, altii ba. In fine, noi l-am facut. N-a facut febra, nimic. Acu' sper sa nu cobesc.
Cat despre natia greceasca, draga mea Theo, intr-adevar esti o norocoasa. Nici eu nu intampin rasisti in viata cotidiana, nici la munca, dar a fost foarte pregnant in Volos la spital si in general la autoritati. Mie mi se rupe, dar nici nu tolerez actiuni rasiste, asa ca vesnic am cate o replica pt cei care comenteaza. Am prietene din Romania, maritate cu greci, care si acum primesc impunsaturi referitoare la tara de obarsie.
Mai, mie mi-e dor de Romania in sensul ca mi-e dor de prieteni, de surorile mele, de nepotii mei.. Si mi-e foarte dor de Brasov. E un loc deosebit. Dar sigur dupa un timp as vrea sa ma intorc aici, acasa.
Mamitza_Alex, mai fac copiii si trasnai d-astea. Cine stie ce-o fi avut? O fi fost obosita, sacaita sau pur si simplu si-a dorit foarte tare chestia aia. Acu' daca se repeta faza.. ai grija sa nu devina obicei. Bine ca ai de unde sa faci shopping. pe aici sunt 3 magazine mari si late cu chinezarii la preturi de Harrods.
Carmaw, luati si pisicul cu voi? Tu stai in Chania? Mama, cred ca intepenesti in pozitia 'sezut' pana ajungi in Ro. Pleci azi si ajungi la anu'.
Va las acush, imi pun un ceai si trec la somn ca mi-s rupta.
Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
MoRo_K spune:
:( D-zeu sa-l odihneasca in pace....am vazut si eu la stiri....cand eram mica ma luau ai mei pe stadion si-mi spun ca adormeam acolo pe genunchii lor...cu toata muzica/galagia...bine...durau concertele cate 5 ore...mda....ce sa zici...
In alta ordine de idei aici in salonic nu-i magazin romanesc,acum 3 ani cand am ajuns in Grecia a fost prima chestie de care m-am interesat asta si comunitate/biserica/librarie/restaurante asa cum sunt in Atena....la un moment dat acum vreo 2 ani au deschis un magazin din lantul din Atena...magazin Moldova...reclama multa pe ProTv...ma asteptam la multe...da...in afara de un tip de apa minerala romaneasca/pufuleti/creme gerovital....era un magazin ce avea produse bulgaresti-rusesti si grecesti...ei si acum ceva timp s-a inchis si asta...
Apropo de subiectul pe care-l discutati despre romani-greci....citeam azi intr-o revista rezultatul unei cercetari ce arata ca emigratii intr-adevar sunt priviti altfel de multe ori si cauza este limba....adica in momentul in care cineva vbeste/intelege diferit/mai greu limba tarii adoptive..."bastinasii" il privesc cu suspiciune din start chiar dc omul e super ok..doar ca nu-i limba lui materna :)))))Eu pe unde am fost am vazut xenofobie...uneori mai intru si pe alte topicuri ale fetelor din alte tari si vad ca peste tot se confrunta intr-o oarecare masura cu "manifestari" de genul....eu aici nu zic inteleg ca exista vad...dar Slava D-lui nu mi s-a adresat nimeni altfel sau sa ma priveasca in vreun fel,am avut si am noroc cu toti cei din jurul nostru familie/prieteni m-au primit ca pe un om nu romanca/frantzuzoica/italianca sau stiu eu ce...si asta mi-a facut procesul de adaptare mult mai usor:)...si am inteles ca sunt norocoasa cand am invatat mai bine limba si am inteles mai mult ce-i in jur....dar aici e casa mea....si oriunde in lume as fi dc eu si familia mea suntem bine...pot fi printre indienii talpa-iute ...cat despre dorul de tara...mie mi-e dor de oameni ....dar uite ca e internetul:)...si mi-e dor si de amintiri/arome :)..iar astea le iau cu mine oriunde as fii,si chiar de as trai in Ro nu le-as putea avea...s-au schbat atatea....si nu stau sa analizez prea mult nu ma chinui cu ganduri ca sunt aici ca nu-s in Ro si d-astea....n-are rost...traiesc aici eu am ales si imi place...noi ne facem viata nu?!aa...si uite 1000km sunt pana in Ro....cand am plecat le ziceam alor mei...ca sunt ca din Cta noastra in Maramures:)
M-am intins placinata si incepe si ma fura peisajul TV...pup si noapte buna fetelor!(va urma:)))puuuup
carmaw spune:
Da ANOUK3 stau in Creta linga Xania...ce este drept cale lunga pina in ro....Si toate astea ca nu avem masina acolo(avem garaj..)...deci ne carabanim cu masina de aici plus ca eu iau ulei si-n avion... dificille
Cit despre AP da imi e inima plina de tristete a reprezentat tineretea mea(m am tot enervat ca pe celalalt site-'culi' am deschis un topic despre asta.....S-au repezit unele doamne cu critici....da ce sa i faci fauna i mare pe net
Personal imi este o sila de cei plecati de... 'intelectualii' de mare anvergura ...ca au plecat pt ca nu erau oportunitati in tara nu se realizau ...ipocrizia este mare....da s a plecat si se pleaca din RO din ratiuni economice
Am si cunoscut din speta asta de expatriati mari intelectualii anticomunisti
Stateam exact in Sala Palatului exact lipiti de Securitate ...aveam o vecina (maritata cu un grec) care venea si ne tot spiona....dupa aceea cine era in directoratul BCR ??? Nu eu!
------------------------------------------------------------------
Au cretanii ramasa de la 'turca bre' o vorba...SICTIR
_
Bine voi sunteti mici nu stiti perioada eu da.
_
V a rog ceva nu mai scrieti pe net ca beneficiati de alocatia de copil din Ro si aici sotul primeste si el alocatie...stiti ce va asumati!
---------------------------------------------------------------------
hai ca e ora 3 si eu m am trezit.....
mamitza_alex spune:
neatza fetelor,haideti la o cafelutza!!D-zeu sa-l ierte pe A.P..Anouk3,deci l-ai obosit bine pe niko ciu plimbarea,a dormit bine noaptea?theo,si magazinele astea de aici au prodse bulgaresti,rusesti,dar cel deschis de pretenii nostri au mult mai multe prod romanesti (salamuri,carnati,dulciuri,sucuri etc)acum ziceau ca vor aduce cozonaci si praituri facute de boromir(deabea ast sa bag un cozonac.ca mie nu imi ies)pana acum am facut ordine pe aici,meniul de azi,supa de pui+piure cu carnati proaspeti.anouk3 si ieri i sa pus pata pe un pahar,dar ea are unul exact ca cel dupa care jelea,faza e ca nu e vb ca nu pot sa-l cumpar dar nu imi place cand face fazele astea,trebuie sa inteleaga ca daca plange si tipa nu primeste nimic(sa-mi spuneti daka am luat-o razna )mai am o durere de cap....pupici la toata lumea!!
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamitza_alex neatza fetelor,)mai am o durere de cap....pupici la toata lumea!! Maria-Bianca.3.09.2008 |
Mamitic-o foloseste QUARELIN iti va trece si bea apa cit cuprinde!