Mamici din Grecia (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

buna fetelor,vin si eu la o cafea as amai la amiaza...theo,felicitari cumnatei tale,sa aibe o sarcina usoara si un bb sanatos!!!vad ca voi vb despre diversificare,mie pediatra asta de aici,cand a facut bya 4 luni mi-a zis sa-i dau crema de vanilie,apoi pe la 5-6 luni frutocrema(crema aia de fructe)apoi supa de legume,pe la 7 luni mi-a zis sa-i bag si carne de pui,ou(galbenus)acum eu nu am facut chiar ca ea,eu am inceput cu suc de morcov,pe care la acceptat din prima,apoi am mai adaugat mar,potocala etc,crema de vanilie nu a vrut-o am incercat dar o scotea afara,apoi am inceput sa-i fac piure din fructe,legume mar la cuptor cu biscuite,banana cu biscuite sau cu branzica facuta in casa(se fierbe putin lapte si se stoarce zeama de lamaie,apoi se strecoara si ramane branzica=reteta garantata de mine)eu am preferat sa-i dau fructe decat sa-i dau frutocrema,acum fiecare cum crede..pai fetelor,la noi nu e sigur 100% ca plecam..mai vedempupici la toata lumea!!1

ps.cum se modifica locatia de la profil,ca tot ma chinui dar nu reusesctheo,eu i vb byei mai mult in ro si sotul ma cerata ca nu-i vb mai mult in greaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Multumesc fetelor pentru urarile adresate cumantei mele, sunt asa fericita pentru ea, ca stiu cat si-a dorit acest copil. Si-n plus o sa mai avem un bebe in familie o sa aiba si Stelios cu cine se juca, ca eu ma mai gandesc muulllttt daca sa mai fac si bebe2.

Anouk3, felicitari pentru Nick (the greek) cel mancacios. Astept si eu sa vad ce imi zice pediatra la controlul de 5 luni, oricum eu n-o sa-i dau lui Stelios creme din astea cu faina de orez si nici biscuiti o vreme ca suntem mai grasani noi (avea la 4 luni 8,5 kg), oricum nu mi-e f clar ce ar pierde daca nu i le dau acum la inceput, o sa intreb pediatra si de asta, insa o sa i le dau mai tarziu cand o incepe si el sa mai faca ceva miscare de-a busilea macar.

Mamitza_alex, eu n-am de gand sa-i dau borcanele si creme din astea de orez, de fructe etc. mai deloc (poate in vreo calatorie ceva), si-asa si legumele/fructele de la piata au de toate in ele, daramite borcanele, prafurile. Mda, sunt curioasa si eu ce-o sa-mi zica pediatra ca deja mi-a zis niste "prostii" desi e o tipa destul de destupata la minte, a studiat pediatria in Anglia, insa cred ca tot cu "dieta mediteraneana" la bebelusi o tine si ea. Pentru modificare locatie mergi la contul meu/profil personal/editeaza profil personal si acolo pe la mijlocul paginii ai "informatii despre tine" si gasesti locatia modifici si dai din josul paginii "trimite datele" si gata. A, zi-mi si mie te rog ce lapte foloseai pentru branzica de casa. Si spune-i sotului ca bebe o sa invete greaca oricum, in familie, la gradi, la scoala etc., dar romana numai de la tine o poate invata si mai ales acum cand e mic e important sa-i vorbesti numai in romana tu pana invata, sa stie copilul de una.

Pupici, ha,ha, ce-mi place ca e activitate pe aici.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

Mergi la inceput

mersi theo,am schimbat locatia.pai eu faceam din orice lapte luam pt noi in casa,incearca cu noynoy sau ce alt lapte iti place tie,nu am o marca preferata,daca vrei incearca si cu laptele care-l bea bb tau,dar nu stiu sigur daca iese,caci nu am incercat.mancarea la borcanele fimea nu a vrut-o,in schimb fructele de la nestle le manca de mama-mama,i mai dadeam din cand in candpupici la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Hop si eu!,
Imi place sa-i zic lui bebica Nicolas ca parca prea e Grecia plina de Nikos-i. N-a fost alegerea mea la nume, am avut un pact: daca e fata ii dau eu nume, daca-i baiat alege taica-su. Si e baiat..
mamitza_alex, mie mi-a zis pediatrul (asa cum as fi facut oricum) sa astept macar pana la 5 luni jumate ca sa incep diversificarea. Multumesc pt reteta de laptic, dar sunt in ceata cu ce fel de lapte sa folosesc. O fi bun asta de magazin? Ca nu cred ca lapte de la tzatzica personala face vreo branza.. Oricum, mai am pana la branzica.
Theo, sa faci si bebe 2, cum sa nu faci? Hai, pune-te pe treaba..
Ca vorbeati de limba romana, asa mi-e teama sa nu-l zapacesc. As vrea tare mult sa stie si romana ca nu se stie niciodata pe unde aterizam. Eu ii vorbesc acum romaneste cand sunt singura cu el, dar cand vine tac-su acasa iar bag greceasca, ca se ataca daca nu intelege ce vorbesc.
Ma duc sa strang prin bucatarie ca a facut barbatzelul o mancare chinezeasca si mi-a facut bucataria varza.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Buna fetelor ce harnicutze sunteti bravo voua
Interesant de citit tot ce scrieti despre bbei diversificare sper cat de curand sa-mi foloseasca si mie:)
Theo merci de site ma bag acum la citit zilele astea am dat un search...din pacate pe tripadvisor unde gasesc de obicei hoteluri nu sunt multe legate de Ro in general si hunedoara cu atat mai putin.
In rest azi am sarbatorit...onomastica sotului....sapt asta e de sarbatori:)...azi ziua sotului poimaine a Greciei vineri ziua mea de nastere:) aaa si pe 8 onomastica mea...adevarul e ca asteptam saptamana asta parca era vacanta de Craciun:))))
anouk3 i know what u mean cu deprimarea ce te apuca pe o insula pana in vara stateam in Kos(dodekanisa)....si stiu ce inseamna sistem medical...stii noi voiam sa plecam ca sa putem avea un copil ne era frica acolo,in plus preturi mai mari ca pe uscat iar la tine fiind Skiathos sunt cred mult mai mari...ce sa zic frumoase insulele dar pt case de vacanta pt vacante altfel e greu...greu...voi acolo sunteti stabiliti sau stati o perioada?Deci sanatate multa multa!
Carmawu vazui la stiri...acum sa vedem cand aproba proiectul de lege dc trece de camere si cand intra in vigoare...urmarim...
si noapte buna fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

Buna fetelor dragi

Anouk, mamitza alex, bine ati venit. Sa va traiasca bebii si sa va bucurati alaturi de ei !!!
Vad ca s-au incins spiritele iar, bravo fetelor. Era prea liniste aici.
Noi tot in romania, imi incarc bateriile la maxim..e minunat aici !!!
Maine imi vine si sotul din grecia, vine sa-si vada fetitzele, ca nu mai poate de dor . Pt asta i-am facut azi spanakopita, cu spanac de gradina romanesc, fara e-uri si conservanti. A iesit o minunatie !!!

Dragi mamici noi, mamitza alex si anouk, eu am mai scris pe forumul asta in legatura cu diversificarea, insa repet daca nu ati citit postarile mele.
Va spun ce-am facut eu, nu trebuie sa faceti ca mine..si fara suparare, pls :

mandra mea s-a nascut cu 48 cm si 2,650 kg. La 6 luni am inceput diversificarea, cu toate ca am alaptat-o mixt .
Pediatra din grecia ne-a recomandat sa incepem cu crema de vanilie. Eu nu am acceptat sa incep cu creme, pt k ea lua f bine in greutate ( voi vorbiti deja ca la 4 luni au 7 kg ? . Mie mi se pare f mult, sorry ). A mea lua 1 kg pe luna si mi se parea f mult, asa ca am inceput cu fructe ( mar, portocala, para..banana e recomandata pe la 8 luni )...Apoi am continuat cu legume. La 8 luni i-am introdus iaurt NATURAL, nu din fructe.

Nici pana in ziua de azi ( la 1,4 ani) nu a gustat cereale, biscuiti, prafuri, unt, smantana etc)...si este f bine si sanatoasa, nu mi-a racit niciodata si nu mi s-a imbolnavit de altceva. DOAMNE AJUTA !

Deci noi acum la 1,4 ani avem meniu ca la 8 luni. Dimineata fructe cu o lingurita de germeni de grau, la pranz avem legume fierte cu carne de pui/curcan/vitel sau peste sau un ou pe saptamana. La masa de dupa amiaza are un iaurt natural simplu.
E important ca fructele sa le manance pe stomacul gol si nu in combinatie cu altceva, pt a asimila toate vitaminele.
Si in rest 3 mese de lapte praf, nan 3. E recomandat ca un copil sa aiba lapte praf pana la 2 ani. Mai bine zis e recomandat ca un copil sa fie alaptat cat mai mult timp, daca aveti lapte nu renuntati, fetelor. Alaptati bebeii vostri sa le dati anticorpi si imunitate.
Si DA, amestecati cu lapte matern orice, chiar daca e mai diluat decat lapte praf, e mult mai sanatos laptele de mama.
La 1 an ar trebui un bebe sa aiba cam 10 kg, bineinteles acum difera de la copil la copil. Niciodata sa nu asemanati un copil cu altul, fiecare creste si se dezvolta in ritmul lui, iar instinctul vostru de mama o sa va indrume numai catre bine

Nu va suparati pt randurile mele, insa asta e opinia mea, eu asa mi-am crescut fetita si-o voi creste in continuare dupa muuuulte analize amanuntite ; doctori, net, experiente de la alte mamici etc..si in functie de asta eu imi fac propria schema si de diversificare si de crestere a copilului.
Este doar parerea mea, ati cerut un sfat

I-am luat si eu borcanase de la hipp ( in grecia nu se gasesc hipp, ci doar nestle), insa le tin pt siguranta, cand e timp urat si nu ajung la piata. Hipp e mult mai buna firma decat nestle. Nu sunt conservanti si se sterilizeaza in vid, pe cand la nestle se baga si amidon si nu mai stiu ce.

Si nu in ultimul rand VORBITI-LE IN ROMANA copiilor vostri. Ei prind de mici amandoua limbile, cu toate ca vor incepe sa vorbeasca mai tarziu, dar e bine ca parintii sa fie constanti ; mama NUMAI romana, iar tatal ( daca e grec ) NUMAI greaca. Daca te va auzi copilul ca-i vorbesti in greaca nu se va mai chinui sa invete romana. Daca parintii sunt amandoi romani pot vorbi cu copilul amandoi in romana. Copiii vor prinde limba greaca mult mai usor decat noi, ei au o memeorie ca un burete, nu degeaba se zice ca cei mici prind limba mult mai usor decat adultii. Ei vor invata din comunitate, din viata de zi cu zi, de la tv...deci nu trebuie sa va ingrijorati ca nu invata limba greaca.
Va spun fetelor ca eu m-am documentat f mult pe temele astea si la aceasta concluzie am ajuns. In primul rand ca simti altfel cand vorbesti cu copilul in limba ta natala, d-aia i se zice si limba materna, iti vin cuvintele mult mai usor si din suflet, din inima.
Eu una nu stiu greaca, inca , nu va pot da lectii, insa am citit multe materiale despre copiii bi/tri/multilingvi.
Fiti consecvente !

Scuze va rog, nu e cu intentie, insa asta e punctul meu de vedere. Stiu ca pe forumuri se isca discutii fel de fel, insa fiecare isi creste copilul cum doreste, cum i se pare mai potrivit.

Va pup si va urez inca o data bine ati venit !

Si nu in ultimul rand UN MESAJ PT LARISA :

LA MULTI ANI, DIMITRA !!! ...sa-ti fie viata usoara si incununata numai cu bucurii !

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Cafeluta anyone?
Moro_k, cu intarziere la multi ani sotului! Sper ca ati chefuit bine. Referitor la locuitul pe insula, e tare greu. Tot incerc sa bag aluzii la al meu poate poate se prinde ceva. E viata tare scumpa, pt orice fleac trebuie sa merg in Volos, doctori ioc. Dar sotul este nascut aici si stiti cum e cu 'patrida'. In plus are aici si firma cu ceva ani vechime. Ma rog, nu cred ca se va urni, dar mor cu speranta de gat.
Ertina, respira nitel aer romanesc si pt mine.. (mama, ce melodramatica sunt). Legat de diversificare, cum am putea sa ne suparam ca ne spui cate ceva din experienta ta? Ceea ce ai facut tu mi se pare foarte de logic si cu siguranta cam acelasi traseu il urmaresc si eu. Cat despre kg la bebe, si al meu avea la 5 luni 8,800kg, dar nu e deloc pufos.
Iar cu romana.. o sa incerc sa vorbesc numai romana, dar cand e si taica-su acasa, n-am incotro, o sa bag greaca. De-aia zic ca mi-e teama ca o sa-l zapacesc cand o sa vorbesc si una si alta. Ertina, fetita ta acum pricepe ambele limbi?
Hai ca m-am intins ca un elastic. Va pup.

Mergi la inceput

neatza fetelor,va astept la o cafea.moro_k ,la multi ani sotului tau,la multi ani si tie,sa fiti sanatosi si fericiti!!!fetelor,noi ma trecut de ceva vreme de diversificare,bya papa mancare cu noi,mai putin afumaturi.pt branzica de casa foflositi orice fel de lapte,dar cel care are 3.5% grasime,nu light.fetelor,cele care va ganditi la bb 2,eu pana acum,nu vream sa mai aud de alt bb,ziceam ca la cum a fost bya de rea cu somnul,cu mancarea ,nu imi mai trebuie,dar acum cand o vad mai maricica si ma inteleg cu ea cat de cat,parca imi place ideea de a a vea 2 bbioricum,nu ne grabim,noi anul viitor mai exact pe 20 aug,avem cununia religioasa,asa ca poate dupa nunta va veni si bb 2.pupici la toata lumea,ma apuc sa fac putina ordine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nibi_niki spune:

fetelor,am o rugaminte..daca nu va deranjeaza...sa puneti data de nastere a copiilor la semnatura ce varsta au ca nu tin minte si mi-e greu sa ma duc pe pagini in urma sa caut.
Theo,feeder-ull-am luat din farmacie.Aici e 8 euro.
Eritina.Cum sa nesuparam?!..de aia suntem aici ca sa e dam cu parerea..si fiecare face cum vrea.Eu spre ex nu ii dau deocamdata portocala ca mi se pare prea acida.Dar in cateva zile am de gand sa o introduc.
De branzica cu lamaie garantez si eu.In 5 minute este gata si se bat turcii la gurita ei..asa de mult ii place.
mai aveam de zis ceva dar nu mai stiu ce...

Mergi la inceput

buna fetelor,ce faceti?!eu mai servesc o cafelutza..tocmai am terminat de gatit,am facut supa de pui cu galuste si snitele din pipet de puiaici sa innorat,maine defileaza astia pe aici,dar daca e vremea urata nu cred ca vom iesi.asa cum pun data de nastere a byei la semnatura?la toata lumea

Mergi la inceput