Psihologul si logopedul in cadrul gradinitei

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

La gradinita lui Alex exista psiholog, eu una il consider binevenit... se fac "lectii" si cu parintii, o data la cateva saptamani, pe diverse teme privind copilul si relatia cu el.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sash spune:

Buna ziua
Stiu ca topicul este destul de vechi insa mi-a placut modul in care ati abordat problema psihologului de gradinita si sper sa-mi puteti clarifica si mie situatia cu care ma confrunt.
Am un copil de 4 ani, inscris la gradinita de stat. Ni s-a spus ca trebuie sa semnam pentru psiholog. In afara de argumentele normale in favoarea prezentei psihologului ni s-a spus ca in general nu semneaza parintii care isi maltrateaza copilul, deoarece psihologul este obligat sa inainteze o sesizare daca din discutiile cu copilul i se pare ceva in neregula. Aici mi s-a parut ca suna amenintare si sincer nu mi-a placut.
Si am inteles ca activitatea psihologului consta in observarea copiilor la "clasa" precum si discutii individuale in nu stiu ce camera separata, discutii pentru care nu ni se mai cere acordul deoarece semnatura initiala e suficienta.
Pe scurt... este corecta/legala situatia?
Psihologii de gradinita sunt platiti in functie de numarul de copii/semnaturi?
Si...fac cumva o evaluare/notare a educatorilor sau a gradinitei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara_p spune:

Logoped au si-ai nostri la gradinita. nu pot sa spun ca asta a fost argumentul hotarator cand am ales puiutul pufos, dar a fost o bila alba si asta :)

Mergi la inceput