De ce insala femeile?
Raspunsuri - Pagina 20
magneB6 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui accept92 In esenta mie mi se pare ca oamenii isi complica singuri viata. Decat sa canalizezi atata energie negativa pentru incatusarea partenerului nu ar fi mai bine te eliberezi tu? |
din nou, de acord cu tine, dar doar partial.
da, e bine sa te eliberezi tu, daca asta iti doresti tu.. dar nu sa te eliberezi pt. ca partenerul sau lumea te cred inchistata, te vor intr-un anume fel. atunci devine... "eliberare fortata" de... circumstante.
magneB6 spune:
citat din mesajul lui espiritu eu eram convins ca se exprima pareri personale pe topic.generalizarile nu isi au sensul. I'm not crazy my reality is just different than yours ! |
accept92 spune:
citat din mesajul lui A_Iulia Din cate stiu eu, mai toti la varsta aia pot baga mana in foc ca dragostea e pe viata, iubire pana la moarte si ca nimic nu-i va desparti vreodata. |
Eu cred ca indiferent de varsta, asa gandesti la prima dragoste. Dar la a doua deja ai dovada ca mai exista dragoste dupa dragoste si parca e din ce in ce mai bine.
accept92 spune:
citat din mesajul lui magneB6 da, e bine sa te eliberezi tu, daca asta iti doresti tu.. dar nu sa te eliberezi pt. ca partenerul sau lumea te cred inchistata, te vor intr-un anume fel. atunci devine... "eliberare fortata" de... circumstante. |
In mod normal toti ar trebui sa ne dorim sa fim liberi. Insa este foarte adevarat ca libertatea nu e usor de dus si nici nu este o metoda buna spre a-ti simplifica viata. E greu sa iei decizii in conditii de deplina libertate, sa nu ai nici o constrangere care sa te ajute sa decizi prin eliminare si sa fi fortat sa alegi binele si nu raul cel mai mic.
magneB6 spune:
asta da, desigur, accept.
dar eu ma referam la faptul ca poate eu, libera si nesilita de nimeni , ALEG sa NU imi doresc o relatie deschisa. este o decizie asumata, asa cum si-o asuma si consortul pe a lui.
accept92 spune:
citat din mesajul lui magneB6 asta da, desigur, accept. dar eu ma referam la faptul ca poate eu, libera si nesilita de nimeni , ALEG sa NU imi doresc o relatie deschisa. este o decizie asumata, asa cum si-o asuma si consortul pe a lui. |
Deacord. Dar hai sa fim sinceri cu noi si sa presupunem ca nu ne citeste nimeni. Care ar fi motivele pentru care un om NU si-ar dori o relatie deschisa? In ideea in care relatie deschisa = fidelitate emotionala (nu ca ti-o propui, ci ca esti atat de apropiat de partener incat nu-l mai poate ajunge altcineva din urma sa-ti devina un prieten atat de bun, sa te cunoasca atat de bine, sa fi trecut prin atatea impreuna), sinceritate, libertate de a te juca. Eu cred ca viata fara elementul ludic nu are farmec. Cand suntem mici jucam leapsa, mai maricei jucam carti...si vine vremea si pentru altfel de jocuri. E pacat sa luam viata asta prea in serios, si asa e foarte scurta.
ilia_99 spune:
accept.. treaba de mentalitate, de neasumare a propriilor dorinte, care sunt musai rusinoase si necuviincioase, din moment ce nu corespund cu ale celorlalti.. aparente.. ce zice mama, matusa, vecina daca afla ... cum sa-mi insel barbatul si inca doar asa... de placerea sexului? nu se face.
trebuie sa ma marit, sa fac nunta, sa "intru in rindul lumii" - nu mai pot dupa expresia asta! - sa fac un copil, doi si..gata! asta e.
cum sa ma uit in oglinda si sa admit ca mi-as dori un alt barbat si nu de sot, doar asa... o data si-n graba cum sa recunosc ca a veni de la job acasa si a fi mama nu e suficient pt mine. ca inca mai sunt femeie. ca inca mai vreau lucruri. ca inca mai ard. ca ...
pt toate astea ar trebui mai intii sa ma cunosc foarte bine, sa ma asum pe mine insami asa cum sunt si sa am curajul de a ma purta asa cum imi face bne. cite putem?
balanta spune:
...hm ilia_99...pragul e in creierul nostru...stai linistita ca sunt multe care recunosc asta in sinea lor dar se aliniaza la suprafata cu cei majoritari...iar chestia asta cu mama...e o aberatie, dar nu ai ce-i face ca vine din vechi si o sa mai dureze...de ce dupa ce devii mama ar trebui sa ne desfiintam ca femeie?...
ilia_99 spune:
balanta, pragurile din creier sunt cel mai greu de depasit, din pacate... eu nu (mai) cred ca ar trebui sa ne desfiintam ca femei dupa ce devenim mame, dar mi-a luat multa terapie sa-mi asum treaba asta. dupa ce am facut copii imi schimbasem si stilul vestimentar, ca-mi tot zicea lumea ca.. "nu se face" sa ma mai imbrac asa.. desi nu era nimic vulgar sau ostentativ, n-am fost genul niciodata. dar chiar si o fusta mai scurta primea niste priviri.. intre timp mi-am revenitam invatat sa nu mai bag lumea in seama. dar mentalitatea persista, din pacate..si ne afecteaza chiar fara sa vrem.
victory spune:
Am tot analizat aceste situatii cu inselatul,sunt o femeie care a fost inselata,am pus pe forum subiecte legate de acest aspect,iar concluzia pe care am tras-o acum este urmatoarea,in viata fiecare om face ceea ce simte,la o adica poate fiecare a avut ocazia dar s-a gandit mai mult sau mai putin la consecinte,indiferent ca vorbim despre femei sau barbati,problema care apare in general este aceea de imagine,cel putin in Romania toata lumea lupta pt imagine si de cele mai multe ori lasam la o parte sentimente,valori care poate ne-ar aduce mult mai multe satisfactii decat a ne interesa ce face celalalt de langa noi.
De ce insala femeile?probabil din acelasi motiv ca si barbatii,persoana pe care a ales-o langa el/ea nu este cea potrivita din punct de vedere sexual,pt mine faptul ca sotul meu m-a inselat nu a insemnat neaparat vina lui,si poate datorita faptului ca nu suntem potriviti unul pt celalalt am ajuns la divort si fiecare isi vede linistit de viata lui.