Retete paine masina Moulinex
Buna ziua tuturor!!
Amprimit de la sot o masina de paine Moulinex Home Bread Baguette.
Pana aici, toate bune,bucurie marept ca-mi doream demult.
DAR....nu-mi iese painea.
Am probat vreo 3 retete din cartea ei dar nu au crescut mai deloc.
Am scos de pe net diferite retete simple, adica fara seminte, cartofi, branza....etc.Simple!! Pt. painea alba de baza.
Am incercat pana acum vreo 10 retete cred si nimic.
La unele crestea frumos, si apoi se dezumfla.
Am folosit in special prog. 4 si de vreo 2 ori prog.6 (cand am incercat cu faina integrala)si faina 550 ungureasca si drojdie pakmaya proaspata/dr.oetker uscata.
Am inteles ca fiecare masina e diferita:unele vor coca mai tare(vartoasa)altele mai moale.
Chiar ma enerveaza, am incercat de atatea ori si nu iese.Prietena mea are una austriaca si iese o paine super orice ar pune in ea.
Va rog, daca cineva are masina la fel .....spuneti-mi o reteta buna de paine, cu reusita garantata.Ce tip de faina si drojdie trebuie sa folosesc??
Mii de multumiri
Raspunsuri
ni-na spune:
Nu exista reteta garantata.Folosesc masina de doi ani zilnic si uneori obtin niste rateuri..maiestuase!Depinde de faina,depinde de drojdie,depinde de temperatura lichidului.
Reteta mea:400 ml lapte(cele doua pungi pe care le primeste plodu la scoala(eu fac paine la 2 zile).sare si zahar din ochi,5-600 grame faina(depinde de care folosesc si de cat timp este macinata)si drojdie cat o nuca.
Daca folosesc lapte rece....nu creste bine!
Daca pun prea multa drojdie imi creste apoi da inapoi!
Daca nu masor faina(eu folosesc de la moara si o tin int-un borcan...iar uneori uit masura)si e prea moale aluatul creste si se tufleste.
De e prea multa faina iese o arma alba!
amironeanu spune:
Salut!
Tot Moulinex avem si noi si nu am avut niciodata probleme, dar am respectat mereu intocmai retele din cartea masinii. Si folosim doar drojdie praf Pakmaya (uscata).
Mult succes!
Delalex spune:
In legatura cu faina de la moara...Avem o moara la vreo 8 km si cineva mi-a recomandat sa iau faina de acolo (integrala de grau 1,5 lei/kg, tarate)dar parca mi-e frica :ma gandesc , ca pe grau s-au plimbat chitzaitorii si aia transmit n-spe mii de boli.
Nu stiu, ma mai gandesc......cred ca o sa merg sa vad la fata locului.Dar...mi-a zis cineva de faina Doborgea integrala la sac se 10 kg in Selgros.
Am incercat azi o reteta de pe net, si culmea, a crescut painea, nu a mai dat inapoi si la gust e foarte buna.O sa fac alta maine sa vad ce iese.
O seara buna
Olina87 spune:
eu nu am avut probleme cu painea, masina e tot Moulinex, pt 1 kg de paine masor 600 g faina (alba sau in amestec, pina la 50%-50% cu integrala, secara etc), pun o masura si jumatate de drojdie uscata, apa 350ml (paharul masura), 1- 1 si jumate masura ulei, sare si zahar tot ca in reteta si un capacel de lapte din cel pentru cafea si creste fara probleme, la programul pentru piine alba sau pentru cea integrala; am mai adaugat si seminte, chimen, mirodenii etc
faina alba iau din care gasesc la supermarket (Metro, de obicei)
doina2222 spune:
Buna
eu am o masina de paine Alaska si iese o paine minunata. Am facut cozonac si chec la masina.
Reteta mea de paine este asta :
-400 ml apa calduta
-1 lingura ulei
-1 lingura zahar
-1 lingurita sare
-600g faina
-1lingurita si jumatate drojdie
Ingredientele se pun in aceasta ordine si iese o paine superrr buna.
mamica de baietzel Darius
Darius 1 an
pozele lui Labuta
poze
Darius s-a nascut a doua oara
alinam spune:
motivul cel mai des intalnit pentru care o paine creste si apoi se lasa este ca pui prea multa drojdie, daca nu e asa poate fi vorba de cantitatea de lichid si umiditatea fainii, parca asa citisem eu la incepututrile "carierei" mele de brutareasa la mp.