Prietene la bine si la greu - 34
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
krelia spune:
Monica, si eu i-am dat din cand in cand cartof normal lui Rares...si nu a avut deloc reactii negative. Una din chestiile la care am tinut a fost sa nu-i dau cartof normal alaturi de carnita. Asa ca, in ziua in care a avut cartof, a mancat numai legume (la masa de pranz, ma refer).
Monis, nu am un motiv anume pt care ii dau galbenusul amestecat in iaurt. Probabil, la vremea respectiva m-am gandit ca, amestecandu-i cu ceva ce ii place, nu va face mofturi prea mari . Pediatra mi-a spus ca merge si in iaurt, asta dupa ce imi spusese sa il amestec in legume. Ah,si evident, in ziua in care dai carne, nu dai ou..si viceversa.
PS. multam fain pt comentarii. sunt bestiale
_ Krelia, mami de tzutzupid Rares-Mihai
Muhammad Ali
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Andrecluj spune:
Ziua buna, fulgulime, si de la noi, care ne bucuram de "doar" 38 de grade azi, ce bine e! Dozz Multumesc pentru aprecierile la adresa piticei. Ne luptam cu apa, azi i-am varat cu pepene galben vreo 100 ml in gura, restul in haine, e de bine. Mi-am dus analizele la medic azi si mi-a spus sa incerc si varianta cu zaharul brun, nu e nociv si poate asa o pacalim. Beikuku nu se inchide etans nici la noi.Cu apa nu stiu sa-ti spun, dar nu vad nimic rau sa ii dai apa, daca noua ne face bine lor de ce nu le-ar face? Despre cum sa strangi lapte nu stiu sa-ti spun, tot ce pot sa te sfatuiesc este sa te pregatesti psihic pentru munca, mie personal mi se pare cumplit sa lucrez si imi adoram munca. Intentionezi sa angajezi pe cineva langa Ana? Ca aici poate veni mami meu cu 15.000 de sfaturi ca ea 23 de ani asta a facut.
Sanatate multa! Coq E mai usor sa amesteci fructe in apa si reusesc sa o si pacalesc, numai ca eu sunt obsedata ca se strica apa aia, neavand cunostintele elementare in domeniu, iar sa-i fac fructe tot la 2 ore ma streseaza. Licurici Putere draga mea, putere si rabdare
Monica I-am dat cartofi normali de 2 ori, de ambele dati s-a lasat cu crize nasoale, asa ca primesc lunar pachet de la Raluci (
) cu cartofi dulci.Pupam cu drag si fara exceptie Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_n_p_/dana_sp_n_p_.jpg)
dana n. spune:
Salutare!
Dozz, eu zic ca nu este gresit sa incerci sa ii dai apa noaptea. Asta fac si eu...dar raman la stadiul de incercare...David bea putina, dar pana nu primeste si tzitzi nu se culca.
Laptic, ziua, tot cam la doua ore cere. cu toate ca avem trei mese diversificate pe zi. Noaptea...depinde. Se poate trezi doar o data dar si de trei ori.
Coquelicot, masa de seara a lui David este formata din cereale. Este adevarat ca de la un moment dat a inceput sa puna mai mult pe el...dar asta inainte de diversificare. Noi in primele luni am avut probleme cu varsaturile...pe la 4 luni si jumatate am scapat de ele. De atunci a inceput sa se mai ingrase si el...si asta doar cu lapticul meu. (imi amintesc ca de la 4 luni jumatate la 5 luni jumatate pusese 1 kg...am fost extaziati (era ceva in comparatie cu
maximul de 500 de grame)...hai ca am dat-o in altele
Dienutze, sper sa fie bine fetita si sa nu apara nicio complicatie.
Krelia, eu am inceput sa ii dau mancarica bucatele, nu se ineaca...dar nici nu prea mesteca. Cred ca mai mult inghite asa.
Monica, eu ii dau cartof normal lui David...nu am avut probleme.
Laurairina, la inceputul inceputurilor mele in ale forumitului era si al meu cam nemultumit. Dar cand a vazut cate lucruri noi si folositoare invat, printre care si sa gatesc, a inceput el sa imi zica: ia intreaba fetele...
Pe nasica lui David aici pe forum am cunoscut-o. Am devenit prieteni de familie apoi cumetri (cum se zice la Focsani, de unde este al meu)
Sper sa te inteleaga pana la urma si sotul tau.
S-a trezit mandrul...ma opresc aici deocamdata.
------------------------
Dana, mami fericita de David ( 2 noiembrie 2009)
Albume foto
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monis5/monis5.jpg)
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui krelia Monis, nu am un motiv anume pt care ii dau galbenusul amestecat in iaurt. Probabil, la vremea respectiva m-am gandit ca, amestecandu-i cu ceva ce ii place, nu va face mofturi prea mari ![]() _ ![]() ![]() "Children make you want to start life over." [/font=Comic Sans MS][/purple]Muhammad Ali |
nu la amestec ma refer, ci la ora. stiam ca oul e f greu digerabil de aia se da dimineata, max la pranz. mai stie cineva asta?
Monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monis5/monis5.jpg)
monis5 spune:
citat din mesajul lui dana n. Krelia, eu am inceput sa ii dau mancarica bucatele, nu se ineaca...dar nici nu prea mesteca. Cred ca mai mult inghite asa. ![]() ------------------------ Dana, mami fericita de ![]() Albume foto |
si nu le gasesti intacte in scutec? (scz de stil, scriu cu pitix sub brat, plecam la somn)
![](pupic.gif)
Monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_n_p_/dana_sp_n_p_.jpg)
dana n. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monis5
si nu le gasesti intacte in scutec? (scz de stil, scriu cu pitix sub brat, plecam la somn) ![]() Monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) |
Nu chiar...probabil ca molfaie el putin la ele...dar ca mesteca cu adevarat nu pot sa zic.
------------------------
Dana, mami fericita de
![](copilas.gif)
Albume foto
krelia spune:
citat din mesajul lui monis5 nu la amestec ma refer, ci la ora. stiam ca oul e f greu digerabil de aia se da dimineata, max la pranz. mai stie cineva asta? |
Mda, am inteles acum.
O fi mai indicat la pranz, decat dupa-amiaza...cine stie.
O sa pun pe lista intrebarilor pentru pediatra, data viitoare
![](icon_smile_blush.gif)
_
![](inlove.gif)
![](inlove.gif)
Muhammad Ali
krelia spune:
citat din mesajul lui dana n. Krelia, eu am inceput sa ii dau mancarica bucatele, nu se ineaca...dar nici nu prea mesteca. Cred ca mai mult inghite asa. |
Al meu clar se ineaca...acum. Inainte de dinti le molfaia mai mult. Acum, le poate rupe cu dintisorii si uneori chiar il jenau, caci il vedeam cum se schimonosea si cum incerca sa si-l scoata din gurita. Deci, pas...cred, cel putin deocamdata.
_
![](inlove.gif)
![](inlove.gif)
Muhammad Ali
laurairina13 spune:
Monis, nu stiu cat sta Ancutza, aflu cand ne-om vorbi si iti zic
Monica, eu ii dau cartof rechinasei de vreo 2 saptamani, ii pun in supica aia pe langa restu de legume, doar doar o manca mai bine.
Nici Amalia nu stie sa mestece, ii mai 'scap' intentionat la blenduit si bucatele de fructe moi, sau legume. Cand le simte se stramba, ba se mai preface ca vomita, dar o las in pace. Cumva cumva trebuie sa inceapa sa manance si asa.Si mereu imi aduc aminte ce i-a recomandat pediatru spaniol lui Mihamora, sa ii dea de la inceput mai cu bucatele. Sa nu mai zic ca orice i-as da tre sa aiba consistenta unui piure ametit si blegos, nu de ala mai tare.
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici
coquelicot spune:
Hai ca am venit cu o furtuna la tava..
Ce mai vroiam eu sa spun, nu am incercat sa ii dau lui Matei apa noaptea, eu as vrea sa bea lapte macar noaptea cat o fi, ma gandesc ca ziua oricum isi va scoate din mesele de lapte, noaptea, daca primeste apa, poate va renunta la trezire, dar...nu se intarca oare un pic mai fortat decat si-ar dori? (nu e cazul nostru, Matei are mese de lapte multe inca si completari, insa de cand mananca mai bine seara se trezeste o singura data nopatea- asta cand nu ii mai iese vreun dinte, adica rar
)
Probleme la beibicuc? O gramada:
- Pai capacul ala nu sta cand blenduiesc si sare daca nu tin de el.
- Vasul de plastic s-o fi dilatat si capacelul portocaliu pentru blenduire cade intr-o parte.
- Ma enerveaza cumplit ca sita aia trebuie curatata cumva (eu folosesc betisoare de urechi si curat fiecare orificiu, alta solutie n-am dar se aduna niste chestii pe acolo)(si pe cuvant ca nu sunt maniaca cu curatenia si igienizarea)
- surubul care tine cutitul s-a patat urat si nu iese cu otet...
- vasul transparent s-a matuit si el de zici ca au mancat si bunicii mei la beibicuc.
- in vasul unde se pune apa, cred ca raman totusi niste reziduuri de calcar, oricat de multe bai de otet peste noapte i-as face.
- cutitul a inceput sa scartaie uneori
- si ce ma enerveaza cel mai rau: mi-au intrat in maner niste resturi de mancare, la spalat, nu stiu sa se demonteze manerul, cum curat eu dracia aia?
mami de MATEI -TUDOR
(10.11.2009)