Ce medicamente luam in concediu ?
Dragi mamici (si tatici, daca sunt pe aici),
Peste cateva zile plecam in concediu, in afara tarii (Bulgaria), o vom lua si pe fetita noastra, care are 3 ani si 1 luna.
Din experienta voastra, care sunt medicamentele care nu ar trebui sa-mi lipseasca din bagaj, sa le am la indemana pentru situatii urgente si neprevazute ? Cat de cat am o idee cam ce ar trebui sa iau cu mine (antitermice, impotriva constipatiei, impotriva diareei, impotriva ciupiturilor de insecte, etc.), insa m-ar ajuta sfaturile voastre practice, ale celor care au fost in concediu la mare cu copilasi de varsta apropiata.
Desi nu-mi doresc acest lucru, dar se poate intampla, imi puteti recomanda un antibiotic cu spectru larg, pe care sa-l am pentru orice eventualitate ? Nu sunt adepta antibioticului, insa mai bine sa-l am in bagaj si sa nu am nevoie de el...
Multumesc anticipat pentru ajutor !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Raspunsuri
Deus spune:
eu am o trusa in care pun: anti diareeice, anti acide, o crema cu antibiotic, spray anti capuse/tantari/viespi, spray calmant in cazul in care ne musca ceva, anti histaminic (claritin) pt cazul in care ne musca o albina sa avem timp sa ajungem la un spital in cazul de criza,
pansament, rivanol sau apa oxigenata, ibuprofen pt dureri de cap, cateva plicuri cu coldrex pt cazuri de racire subita:-)))
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
desprecopii spune:
www.desprecopii.com/info.asp?id=1162" target="_blank">Idei pentru ce trebuie sa contina mapa cu farmacia de voiaj a familiei.
Vacanta frumoasa si fericita.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
CorinaDani spune:
Multumesc pentru link, nu m-am gandit sa caut si acolo, iar printre subiecte nu merge cautarea intre anumite ore.
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ligia13 spune:
iata ce iau eu an de an:
- nurofen sirop
- Panadol
- metroclopramid picaturi
- novocalmin supozitoare
- supozitoare cu glicerina pentru copii
- plasturi
- pansament
- comprese sterile
- crema de galbenele + propolis
- crema cu arnica
- fenistil gel (pt intepaturi de tantar)
- smecta + biotics+saruri rehidratare
- siropel antialergic (Claritin)
- termometru
- ceai de menta
- ceai hapciu
- gel contra tantarilor – favisan
- picatui nas/ser fiziologic
- picaturi urechi
- bioxiteracor
- un antibiotic
- un sirop de tuse
din pacate anul asta chiar am folosit o mare parte din ele!
mina spune:
Cel mai bine este sa alcatuiesti aceasta lista discutand cu pediatrul sau medicul de familie.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
CorinaDani spune:
Multumesc, insa pediatra mea este in concediu si nu poate fi contactata. De aceea am deschis subiectul...
luminita2008 spune:
Corina, ligia a alcatuit o lista exemplara, 95% din ce a spus ea acolo iau si eu. ce as mai adauga:
- pentru febra fff mare, 40, cand apar si convulsiile; DESITIN supozitor. scade f repede febra si previne complicatiile, mai ales ca voi plecati in afara tarii si in cazuri extreme, pana te dumiresti cum e cu salvarea pe acolo, sa ai la ce sa apelezi.
- batista bebelusului sau un aspirator nazal/pompita de nas
- picaturi de urechi, a scris si ligia, eu doar exemplific: Otocalm sau Otipax
- antibiotic cu spectru larg eu iti recomand doua: Augmentin si/sau Zynnat - trebuie insa sa verifici cu medicul inainte de administrare, pe cat posibil sa-si dea seama ce afectiune are copilul, ca sa vada daca e ok medicamentul si care anume.
- aparat de aerosoli, daca folosesti. te poate scuti de antibiotic. insotit de ser fiziologic, fiole cu dexametazona, adrenalina, ACC (astea in special pentru laringite, afectiuni respiratorii, tuse - ca tratament local) - de intrebat medicul si in acest caz.
- un antialergic, cum spunea si ligia. la noi f bine a mers Zyrtec, picaturi.
- un 'pansament' in cazul in care vei folosi antibioticul: Biotics Baby, Enterolactics, Enterol - pliculete.
- picaturi pentru ochi, Tobrex sau Tobradex, in caz de conjuctivita
- crema de soare si crema hidratanta dupa plaja
- pentru tuse la noi f bine au mers PROSPAN si BRONCHICUM, sunt amandoua pe baza de plante
- un spray de gat, gen Tantum Verde
- saruri de rehidratare (Hidrasec)
- Rivanol, apa oxigenata
- in loc de Novocalmin merge si Diglocesic, tot supozitor, face acelasi lucru, dar am intalnit si copii la care Novocalminul pur si simplu nu are efect.
cam asta in plus fata de postarea ligiei, daca imi mai amintesc ceva, revin. n-as fi pus atatea pe lista, daca plecati undeva in tara si aveati acces usor la farmacie. dar nu stiu cum pot fi lucrurile acolo si e mai bine sa fii precaut.
eu m-am echipat temeinic in primul concediu anul trecut, absolut degeaba, din fericire. in al doilea concediu n-am facut aceeasi greseala, plecam tot la noi si aveam oricand acces la farmacie, n-are sens sa te blindezi cu de toate, daca nu e cazul.
reiterez: inainte de a pleca insa, discuta daca poti cu pediatrul, spune-i de medicamentul X, intreaba-l, el stie istoricul copilului tau si-ti poate recomanda cel mai bine un medicament sau altul.
concediu placut!
Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"