Licurici de ianuarie-februarie 2009 (113)
Raspunsuri - Pagina 20
cami_antonia spune:
naty
imi pare super rau ca nu ne-am vazuttttttttt
offffffffff
dupa teza nu am mai apucat ca am stat 2 zile sa ne destresam
poate ne vedem cu o alta ocazie
hai odihneste-te
cand plecati in croaziera?
irinac sanatate lui andreiiiiiiiii
si eu cred in febra de la dinti
antonia a avut mai mereu
la canini
azi cum era andrei?
FETELE MULTUMESC DE URARIIIIIIIIIIIIIII
VA PUP PE TOATE
IMI SUNTETI DRAGI
BEE abia astept sa ne vedemmmmmmmmmmmmmm
astept un nr de tel
pe pm
sa ne auzim
andre_ea spune:
Hei ce surpriza! Multumim frumos de urari.
Am fost tot timpul pe aici, doar ca greu de tot cu scrisul.
Felicitari Cristi pentru vestea minunata!
Felicitari Anuc!
Noi ne pregatim sa plecam maine la tara.
V-as lasa niste sampanie, da' n-am gasit emoticonul.
tuturor.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
Leditia spune:
Andreea,la multi ani sanatosi Ilincai.
Carmen,nu e vba ca e slab,ci ca a slabit,la inceputul lunii iunie avea 12,6 kg,iar azi dim,ca l-am cantarit totusi,avea 11,2kg,ceea ce nu mi se pare normal.Ok,a avut o per in care nu a mancat lapte,dar i-am bagat 4 mese pe zi solide plus dim laptic cat voia..deci n-ar fi trebuit sa scada.Ii fac analize lunar,nu mai vreau sa-l mai intep iar,ca numai ce i-am facut analize si nu mai suport psihic chinurile alea prin care trece el.Aseara a vomat..sambata a vomat..Dzeu mai stie,ca eu una nu mai stiu ce sa mai zic si ce sa mai fac,da's prastie cu nervii si cu tot.
o zi frumoasa tuturor.
Am uitat sa va zic,ca analizele pt boala celiaca i-au iesit bine.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
mara95 spune:
Naty, si flavi are amigdalele exagerat de mari.o doctorita pediatru de la urgenta ne-a spus ca vor fi asa de mari pana pe la 6 ani.
Mara
, mami de Flavi (7 dec 2005)
si Andru (8 ian 2009) 
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
Naty spune:
Ah, am uitat ca e Sf. Ilie!
La multi ani celor sarbatoriti!
ingrid felicitari pentru kg pierdute!
Mie nu mi s-a albit linia de la cezariana, e tot rosiatica (si asta ma enerveaza, prima aproape ca nu se mai cunsotea dupa 1 an jumate).
miere ha,ha, exact astea erau intrebarile: pe cine iubesti mai mult si spui o poezie? Enervant de tot.
Bine zis, ira cu genialitatea.
cami FELICITARI! Un pas mare sustinerea tezei, sa fie intr-un ceas bun!
Trebuie sa ne vedem o data si o data.
In croaziera plecam la mijlocul lui august.
anna ma bucur ca v-a priit vacanta 
ledi Doamne, de fiecare data ma gandesc cat de puternica esti sa mergi mai departe si sa nu cedezi. Sincer de tot, eu una nu as putea sa trec prin ce treci tu fara sa jelesc continuu. Sau poate mai rau. Multe
de la noi si sper din tot sufletul sa va fie bine cat mai curand.
carmen ai aflat ce e bebe?
mara Flavi face amigdalite? Ca Ioana face mereu. V-a spus doctorita sa le scoateti? Noua pediatra ne-a zis sa nu, dar vreau sa o duc la toamna si la un ORL-ist.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
sdcristian spune:
naty eu de la 5 ani nu mai am amigdale si e super, nu am avut probleme niciodata, nu ma doare gatul, pot manca gheata daca vreau
4+
axis spune:
Miere, iti raspund acum. A fi trist atunci cand traiesti niste experiente foarte dureroase, asa cum a fost la nasterea ta, sau cand te temi pentru sanatatea celor apropiati,,,este un raspuns natural atat al corpului cat si al psihicului. De aceea, este preferabil sa traiesti durerea ca atare, nu s-o alungi cu medicamente si nici s-o intelectualizezi, apeland la terminologia de specilalitate. E bine sa faci ce-ti place, acesta trebuie sa ne fie tuturor un mod de viata, dar orice problema se rezolva la nivelul la care a aparut - tot asa si cu depresia, cand iei medicamente fara sa stii exact ce si cum, nu insemna altceva decat a o impinge si mai adanc in sistem.
Iar depresie postnatala nu cred ca exista, cred ca e doar un concept inventat de gandirea masculina pentru a se disculpa pentru lipsa de responsabiliatte care exista la nivel social (uneori si individual) vis a vis de venirea pe lume a inca unei fiinte fragile, mare consumatoare de timp si atentie. Cred ca nu e femeie care nu s-a simtit coplesita, abandonata sau lipsita de preturire in aceasta perioda. Este un fenomen cvasigeneralizat ca dupa ce nasti sa te simti obosita pana la epuizare, fara sa ai perspectia de a te reface prea curand, sau sa traiesti toata paleta de dileme pe care ti-o ofera societatea asta industrializata care pune in fapt atat de putin pret pe copilarie, maternitate...nu ai cum sa nu fii trista/obosita/ingrijorata cand esti constienta de toate aceste lucruri. Si aceleasi sentimente le traiesc si unii barbati, in special cei care se implica in cresterea copiilor, fara a se inscrie in sfera patologicului, ci dimpotriva sunt doar un semn de normalitate/empatie.
...despre jocul de putere pe care il face fiecare dintre noi si care consta in a ne simti bine pe carca altora. Incepe de la nastere si continua toata viata, iar parintii au un rol cheie in a-l accentua sau, dimpotriva a-l aduce la suprafata pana la dizolvare. Am spus nastere pentru ca, in situatiile in care este traumatizanta, poate deja imprima o predispozitie a copilului pentru hetero sau autoagresivitate.
Ledi, si eu am avut noduli (sau ceva asemanantor, nu mai stiu exact, + microchisturi pe un ovar); am luat parca vitamine, am renunat sa mai fac topless si sa lupt cu lururile pe care nu le puteam schimba... Au disparut, pur si simplu s-au dus.
Carmen_Marieta spune:
Ledi important este ca analizele au iesit bune.
Naty saptamana trecuta am mers la echo, bebe este mai mare cu o saptamana,este bine, cam fitos a zis dr ca statea picior peste picior, cu mana la ceafa.. si in proportie de 90% FETITA!, acum vedem sigur pe 24 august... cand mergem la echo de trim II.
Aseara m-am cam stresat ca am risc crescut, din cauza varstei cica de Sindrom Down( asa scrie pe rezultatul la triplu test) dar pliul nucal e sub 2( nu mai tin minte valoarea exacta).
In rest sunt bine, nu mai am greturi, dar acum as manca si pietre de moara, tot timpul imi este foame..
Poze ..
Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
15+
flowerbee spune:
Axis, f interesant ceea ce spui, insa, parerea mea este ca fiecare traieste durerea sau stresul sau situatiile dificile dupa cum crede de cuviinta. Fiecare are un mecanism propriu de eliberare a stresului: unii plang, tipa, urla, se lamenteaza, cer ajutor, altii merg la medic sau incearca sa afle tot ce se poate despre starile prin care trece pentru a le intelege si a se intelege pe sine insusi. Eu nu sunt psiholog, nu am studii de specialitate, dar ii observ pe altii si ma auto-observ. E f greu se stabilit o regula si de aceea e f greu si chiar nerecomandat a se da sfaturi sau a judeca o anumita conduita. Tot psihologul ramane solutia cea mai buna, desi in Romania sunt putini cei care apeleaza la asa ceva.
Eu cred ca depresia postnatala chiar exista. Am trait-o, am simtit ce inseamna sa simti ca iti pierzi controlul...Din fericire, am avut un mecanism psihic functional si m-am echilibrat, insa ceva tot s-a stricat din cauza stresului si mi s-au declansat niste boli autoimune...Toti medicii au fost de acord ca declansarea acestora a fost urmarea unui stres major. Poate ca daca apelam la cineva specializat si ma destresam sau invatam cum sa administrez stresul, nu s-ar fi declansat nimic si acum as fi privit cu speranta catre posibilitatea de a avea inca un copil...
Naty, ma bucur ca v-ati simtit bine in concediu si ca Ioana nu are nimic la ficat.
Cami, cum ajung la Constanta, nu scapi de noi, fii fara grija!
Carmen, de ce nu faci un dry test la Medsana? Este mai performant decat dublul sau triplul test si are mai multe componente genetice, inclusiv pt hipoacuzie si fibroza chistica. Ai eco de 12 sapt si masuratoarea pliului nucal, nu trebuie decat sa iti ia sange si sa il trimita nu stiu unde sa il prelucreze. Costa destul, dar pentru linistea ta...poate merita...
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Naty spune:
carmen sunt sigura ca e fetita!
Ce risc de SD ai? Ti-a zis dr. sa faci amnio?
bee dar dry test se poate face la 15 saptamani? Eu nu l-am facut, nu stiu, dar parca am auzit ca se face mai devreme.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana