ciupitura de paianjen
Am patit-o si pe asta! A ciupit-o un paianjen (cred,ca e prea urat locul)iar in jurul ,cam 20 de cm e rosu, umflat, tare si fierbinte.Si o mananca foarte rau!
Cu ce as putea sa-i dau sa se mai dezinflameze?Ma intereseaza si remedii naturiste.
Multumesc!
Raspunsuri
Tala spune:
remediu naturist din cate stiu ar fi sa freci locul cu patrunjel pisat.
Altfel nu ignora problema pt ca o data ciupita de paianjen poate dezvolta alergii ulterioare serioase. Unge locul cu antialergic gel (gen fenistil si chiar mixtura mentolata care stopeaza si mancarimile). Eventual intreaba si pediatrul caci cunosc adulti care nu au reactionat prea frumos la ciupituri de paianjen.
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
adialex spune:
Buna! suntem la a treia ciupitura de paianjen vara asta, si la toate reactioneaza la fel; arata exact cum descrii si tu; eu ii dau aerius, 2,5 ml/zi, fenistil gel local, iar naturist am inceput sa-i dau remediu homeopat apis, dar nu stiu inca cat ajuta, ca i-am dat abia in seara asta, dar asta ne-a recomandat homeopatul;
Multa sanatate!
_Ralu_ spune:
Si fiica-mea e alergica la ciupituri de insecte. Tantari si furnici.
Cand era mai mica reactiona mai urat...acum banuiesc ca s-a mai "imunizat" organismul, si nu se mai umfla asa de tare...
Antialergic neaparat si fenistil....eu asta i-as da.
La ea se faceau asa de urate ciupiturile incat era nevoie si de cortizon. Acum nu mai e cazul.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Miriluta spune:
Pe fie-mea a ciupit-o un paianjen cand avea vreo 4 ani, chiar undeva langa ochi. In decurs de 3 ore i se umflase pleoapa atat de tare ca nu mai putea deschide ochiul. Am fost la dr si ne-a dat un unguent antiinflamator.
Noa spune:
I-am dat Aerius 5 ml si am cumparat Fenistil gel.Parca putin a mai dat inapoi.Sper ca maine sa fie si mai bine.
Multumesc pentru recomandari!
Androix spune:
Si noi am patit-o dar a fost mai rau ca doua zile nu a pus nici o problema, era putin rosu in locul ala si se vedea exact punctul unde a fost intepat. Ma gandeam ca e vreo ciupitura de tantar. Abia la doua zile s-a umflat rau de tot si s-a inrosit si avea febra locala. Am fost la medica noastra si ne-a dat unguent cu cortizon, claritine si zinnat. Claritine ii dadusem si eu cu o seara inainte cand incepuse sa se umfle dar nu parea ca-l ajuta, a doua zi deja era si mai rau. Dupa ce i-am dat cu unguentul cu cortizon a inceput sa cedeze.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
adialex spune:
acum ne-am intors si noi de la camera de garda, pt ca nu imi placea deloc cum incepuse sa arate; vroiam sa spun ca ne-a recomandat sa-i dam si o fiola de dexametazona, in cazul in care arata rau si se mai umfla; tratamentul cu aerius si fenistil 4-5 zile.