Hrana dupa voma prelungita!
Aseara mi-au adus copilul de la tara (9 ani)si n-a apucat sa coboare bine din masina ca a vomat.Insa acesta a fost inceputul,toata seara a vomat si ceaiul ,si apa si medicamentele ......de vre-o 7 ori.Fiecare gurita de apa,o voma.
Pediatra nu mi-a raspuns la telefon,in spitalul din oras nu am incredere,l-am potolit insa nu stiu ce sa-i dau sa mai manance.Nu vrea sa accepte nimic.
Nu cred ca a vomat din cauze medicale,au fost int-un parc de distractii si a sofat masinute din alea busitoare si a avut cateva fise(s-a invartit minute bune)
Spuneti-mi va rog ce mancaruri sunt indicate!
Raspunsuri
mirunajr spune:
Orez fiert, sticksuri sau covrigei crocanti, mar copt, branza sarata!
sanatate multa!
ni-na spune:
Orezul doar fiert in apa sau poate fi pilaf(cu ceapa si morcov?)Nu gatesc cu prajeli sau delikat-uri!
MACARIE spune:
incearca sa o mai suni pe pediatra ,chiar insista .....sa nu fie vreo enterocolita ceva....cam aiurea sa iti vomite de atatea ori doar ca sa dat in masinute .....nu ma bag sa-ti dau vreun sfat , eu fetitei cand vomita asa mult i-am dat debridat dar nu inante de a vb cu un doctor .
multa sanatate
---------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
ni-na spune:
debridat i-am dat dar l-a vomat in secundele urmatoare..
Asa imi vomita cand mergem cu masina pe serpentine.......sau la drum drept cand e un sofer mai smucit care se infige si franeaza!
A rontait niste cereale uscate,e destul de vioi....eu sunt la munca iar pediatra nu raspunde iar la cabinet anunt afisat:concediu de odihna!Inghite cate putin ceai neindulcit(din menta de la mine din curte)si nu vrea sa auda subiectul mancare!
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na debridat i-am dat dar l-a vomat in secundele urmatoare.. Asa imi vomita cand mergem cu masina pe serpentine.......sau la drum drept cand e un sofer mai smucit care se infige si franeaza! A rontait niste cereale uscate,e destul de vioi....eu sunt la munca iar pediatra nu raspunde iar la cabinet anunt afisat:concediu de odihna!Inghite cate putin ceai neindulcit(din menta de la mine din curte)si nu vrea sa auda subiectul mancare! |
Asculta-ti copilul, ni-na!
Dupa voma stomacul are nevoie de repos alimentar. Cel mai important lucru este hidratarea. Spui ca e vioi si accepta cate putin ceai! Fff bine. Nu-i da mancare. Nu se intampla nimic daca nu mananca mancare solida.
Experienta mea ... de la 4-5 ani fac repede indigestii, rau de masina, carusele si alte asemenea. Si atunci (copilarie) si acum, ma refac ff repede DACA nu mananc solid o zi/doua. Adica dupa ce servesc ratele de cateva ori beau apa/limonada (fara zahar)/ compot (adica apa in care au fiert mere, visine - ce e in sezon - fara zahar). Daca chiar mi-e foame rau , paine prajita goala, rar cu firimituri de telemea sarata, covrigi de buzau (genul acela) si atat.
Deci ... repos alimentar si hidratare!
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
ni-na spune:
Multumesc,
Toate sfaturile tale sunt de bun simt si ar fi trebuie sa le stiu,insa la "mama closca"cand pateste puiul ceva se face vid intre neuroni.
Las natura sa isi urmeze cursul,ca sigur nu moare de foame de nu mananca nimic azi!
Miriluta spune:
Si Henrik a avut acum vreo 2 luni o faza in care a vomitat orice timp de 3 zile si avea si diaree. Nu s-a linistit cu nimic, i-am dat vomex, ceai, apa...vomita tot. Nu l-am fortat cu mancarea (oricum nu vroia nimic) si i-am facut ceai tare de menta cu mustetel si ii dadeam numai cate putin din 30 in 30 de minute. In ceai i-am dizolvat electroliti. Dupa vreo 2 zile a acceptat sticks. Cu diareea am avut ceva de luptat (aproape 6 zile) insa s-a hidratat bine in tot acest timp si dr a zis ca e ok, atata timp cat nu se dezhidrateaza.
Deci neaparat electroliti si lichide cate putin si des.
theo_2004 spune:
Desi stiu din proprie experienta aceste lucruri cand fi-miu a avut un astfel de episod ma gandeam doar ce sa-i dau sa pape. Adica cunosc senzatia de "closca si neuroni vidati".
De aceea e bine ca in asemenea situatii cineva neimplicat sufleteste (Intelegi ce vreu sa spun ) care analizeaza la rece sa aminteasca sfaturile utile si logice. Se stie ca in cateva zile nimeni nu poate muri de foame dar deshidratarea ... e fatala.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
kariguld spune:
ni-na, tot ce-i dai sau doreste el sa bea/manance sa fie in cantitati mici. si ceaiul/apa se bea doar doua inghitituri mici, cu pauza intre ele. intreg aparatul digestiv, inclusiv stomacul sunt iritate de la voma.
de electroliti stiu ca sunt foarte indicati in starile de voma sau diaree. sunt ptr a preveni deshidratarea.
Miriluta, de unde ai cumparat electroliti? stiu ca sunt numai in anumite sucuri....
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
gabivalceanu spune:
Ca THEO zic si eu. Nu-i da nimic de mincare, lasa-l doar cu lichide, fff putin si des. Va minca atunci cind va putea. Nu-l incarca! Nu maminca 2 zile. Si ce?
Sanatate!
Gabi