oligoastenoteratozoospermie 9

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns printe spune:

Citat:
citat din mesajul lui claris

Silc nu stiu cat de bun e Mihaila ,si eu m-am dus la el din cauza ca e cotat bine,am facut o programare la Ominiclinic pentru dr.Mihaila,am asteptat o luna apoi la consultatie mi-a evaluat toata situatia,rezultate la analize in maxim 5 minute apoi mi-a facut un ecograf care a durat in jur de 3 minute,mi-a zis ca am ovare cu aspect micropolichistic si ar fi necesara laparascopia ca sa efectueze drilling ovarian.Deci nu stiu daca am stat 10 minute in cabinet si am platit 200 RON.
Asta nu-i o problema,problema e ca am platit mai scump de atata,m-am lasat pe mana lui si in 2 saptamani am facut laparascopia ,n-am mai stat sa ma gandesc prea mult,am facut-o ca eram disperata pt ca nu gaseam cauza infertilitatii care dura de vreo 4 ani.Nici un medic nu-mi gasea nimic,analiza sotului iesea ok,ca mai tarziu sa aflu ca de fapt nu e asa.Si eu care nu facusem nici macar o injectie la viata mea m-am dus la operat ca doar doar voi rezolva si eu in final problema .
Macar daca se rezolva.............. Imediat dupa ce m-au adus din salon dupa operatie vine si doctorul(atata a venit la mine in spital,in rest nu s-a mai interesat) ,imi aduc aminte ca prin vis ca inca eram ametita de la anestezie si-mi spune nu a fost nevoie sa mai faca a treia gaura pentru interventie ca nu a gasit nimic,totul e in regula si ca a facut numai 2 gaurele mici(asta pentru ca tot e laudat ca e chirurg bun). Ok si drillingul ovarian? N-a mai fost nevoie.
Oare chiar nu s-a putut vedea pe ecograful ala performant ca nu e cazul de operatie? AAA ! Mi-a mai zis ca am un DVD educativ sa-l vizionez acasa cu sotul ca sa ma conving ca totul e in regula.Ma facuse curioasa,ajung acasa dupa perioada de spitalizare,il pun si..............nu vad nimic. DVD-ul n-are nimic inregistrat pe el.Ii spun si zice ca n-are ce face,crede ca n-a fost pus bine.C`est la vie in gandul meu am facut-o si pe asta,a trecut,am scapat cu bine,asa e.
Cand m-am dus la scos firele a zis ca nu mai are ce sa-mi faca decat sa mai aduc o spermograma mai detaliata si apoi sa incepem stimularea.Nu putea sa ceara spermograma inainte de operatie,asa scapam si eu,dar nuuuuuuuuuu.Mie nici nu-mi trecea prin cap ca ar putea fi sotul problema nu stiam spermograme mai simple mai detaliate.Facusem de 2 ori si erau ok.Daca putea sa faca un ban ce mai conteaza de pacient?

Silc medicul arab de care iti spuneam e foarte cautat ,prietena mea care ti-am zis ca a ramas insarcinata dupa 4 ani cu ajutorul lui a ramas,are multe rezultate bune,din pacate mi-a aplicat aceeasi metoda si mie dar nu era cazul meu.
Fetelor care nu sunteti lamurite cu rezultatul spermogramei,repetati la un alt laborator mai bun. In Iasi este un laborator Tritest care o face foarte detaliata costa 120ron,iti da si CD si e gata in cateva ore ca o prelucreaza pe un aparat automat.
O seara frumoasa tuturor si cu rezultate................

buna claris

am citit ca esti din iasi, si eu tot din Iasi sunt.
Am facut 3 spermograme in ultima perioada si imi vine sa ma dau cu capul de pereti.
Prima data am facut la Synevo,dar din cauza conditiilor, tb recoltata in baie :( am hotarat sa o recolteze acasa.Am ajuns cu ea la laboprator in 25 min si am tinut-o si sub brat ca sa fie la caldura. Rezultatul:
Spermograma
Volum sperma 5.7 ml 2 - 5
Aspect sperma anormal Alba,vascoasa,opaca
T. de fluidificare completa a spermei > 30 minute < 30
pH sperma 8 7.12 - 8
Numar spermatozoizi 32 mil./ml 20 - 150
Spermatozoizi mobilit. norm. 25 % 60 - 100
Spermatozoizi mobilit. redusa/imobili 75 % < 40
Spermatozoizi viabili 50 % 80 - 100
Spermatozoizi aspect norm. 65 % 70 - 100
Spermatozoizi forme aberante 35 % < 30
Comentarii
Aspect sperma: alba, vascoasa, usor opalescenta.
Celule epiteliale - absente.
Leucocite - relativ frecvente.
Celule germinale - relativ frecvente, in toate stadiile de evolutie.
Modificari morfologice: microcefalie, gat angulat, rest citoplasmatic ce inconjura piesa intermediara.
Mobilitate - rapid progresivi ( tip a) 10 %
- lent progresivi ( tip b) 15 %
- non-progresivi, miscari haotice ( tip c) 25 %
- imobili ( tip d) 50 %

Am hotarat sa o repetam si am fost la OminiClinic dar am vrut sa o recoltam acolo. Am sunat initial, am intrebat detalii si in mod special daca au o camera unde se recolteaza. Pt ca mi-au promis marea cu sarea, am hot sa mergem acolo. Am ajuns acolo, nici gand de camera, l-au trimis intr-o baie stramta fara hartie igienica si servetele. A fost un chin pt el, de aceea volumul a fost f mic.
rezultatul:
volum: 2,5
PH:7,8
Leucocite <1mil
Lichefiere: NU
NR: 1.2 mil/ml
Nr total proba : 3 mil
Mobilitate:
A=0
B=0.2 mil/ml 17%
C=0.2 mil/ml 17%
D=0.8 mil/ml 66%
Morfologie ~10% forme tipice

Diagnostic: oligoastenoteratozoospermie severa
Observatii: lichefiere incompleta
Rercomadari: ICSI

Parca m-a pocnit in moalele capului, nu-mni venea sa cred ca asa de rau stam. Nu am vrut sa cred nici de asta data rezultatul si am hotarat sa o mai repetam la Synevo dar recoltata acolo (ne-am gandit ca se deterioreaza daca o transportam de acasa si rezultatul nu e concludent).
Rezultatul:
Volum sperma 2.6 ml 2 - 5
Aspect sperma anormal Alba,vascoasa,opaca
T. de fluidificare completa a spermei > 30 minute < 30
pH sperma 8 7.12 - 8
Numar spermatozoizi 4 mil./ml 20 - 150
Spermatozoizi mobilit. norm. 40 % 60 - 100
Spermatozoizi mobilit. redusa/imobili 60 % < 40
Spermatozoizi viabili 64 % 80 - 100
Spermatozoizi aspect norm. 40 % 70 - 100
Spermatozoizi forme aberante 60 % < 30
Comentarii
Aspect sperma: alba, vascoasa, usor opalescenta.
Celule epiteliale - rare.
Leucocite - absente.
Celule germinale - frecvente, in toate stadiile de evolutie.
Flora bacteriana – absenta.
Modificari morfologice: rest citoplasmatic ce inconjura piesa intermediara, gat angulat.
Mobilitate - rapid progresivi ( tip a) 10 %
- lent progresivi ( tip b) 30 %
- non-progresivi, miscari haotice ( tip c) 10 %
- imobili ( tip d) 50 %

Vreau sa mentionez ca acum 1 an de zile am ramas insarcinata din a doua luna de incercari (in prima nu am avut eu ovulatie), dar am pierdut sarcina la 6 sapt (oprita in evolutie, fara MCF).
Am facut o serie de investigatii si eu am mutatiile genetice MTHFR (mutatii C677T; A1298C) heterozigote si acum fac tratament cu femibion, acid folic si asptenter.

Nu pot sa inteleg de ce au iesit 3 spermograme atat de diferite, in conditiile in care au fost facute la un interval de cate 1 sapt si la toate 3 am avut abstinenta 3 zile.
Singurul care coincide in toate 3 spermogarmele e lichefierea (fie timpul e prea mare, fie nu se lichefiaza). Stie cineva sa-mi explice ce poate implica asta?
Am vazut ca ai recomandat Tritest, faptul ca e lucrat pe acel aparat rezultatul e cat de cat real? Acolo au conditii de recoltare?

Noi acum ne gandeam sa incepem sa facem analizele hormonale si eventual ecografii la prostata si scrotala, macar sa vedem daca intr-adevar sunt niste probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANI.G
tannoo n-am mai intrat de mult pe DC, imi pare rau de FIV 2 nereusit
Aveti incredere in continuare, ce-i al vostru e pus deoparte
pentru sotia ta
si pentru tine, daca-mi este permis
http://clipedinviatamea.blogspot.com/ - DESPRE INFERTILITATE SI NU NUMAI...
http://poftiti-la-masa.blogspot.com/
http://www.fertilityfriend.com/ticker/28667f/ttc.png

ti-am simtit lipsa de aici, insa ma bucur ca ai revenit
si eu te , iar florile ti se reintorc, inzecite
dar ... nu ai spus nimic despre tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silc spune:

salutare!

printe si noi am facut nenumarate spermograme si la synevo, praxis si ominiclinic. dintre toate realitatea la noi a fost descoperita la ominiclinic. uite cum am procedat noi:
pasul 1: am vb la ominiclinic cu bioloaga
pasul2: stabilire zi recolta in fct de programul biologului si al nostru
pasul3: recolta acasa dimineata(asa a fost la noi in toate cazurile)
pasul4: io am fugit cu proba tinuta la temperatura corpului in termen de 20 min de la recolta, la ominiclinic
pasul5: dupa-amiaza am avut rezultatul

intr-adevar nu au camera de recolta, dar daca pot iti pun la dispozitie o rezerva unde ii dau sotului ceva reviste deocheate. asta se intampla in general daca nu este ocupata rezerva.

sper ca m-am facut inteleasa.

o zi faina tuturor.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silc spune:

danuk felicitari, sarcina usoara in continuare si bb la termen.

tanoo imi pare rau pt fiv2 dar continua sa crezi si sa speri, cu siguranta minunea se va intampla cand te vei astepta mai putin. poveastea noastra cred ca ti-o mai amintesti: OATS severa fara prea mari sperante, 3 IAS nereusite + 1FIV nereusit, si totusi sarcina obtinuta natural.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evaioanna spune:

Tannoo, imi pare f rau ca nu a fost sa fie; va doresc optimism pt urmatoarea incercare, a 3-a oara e imposibil sa fie esec!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claris spune:

Of printe asa diferenta mare intre rezultatul de la synevo si cel de la ominiclinic?Si noi am facut la synevo si la tritest,si tot la fel la synevo au iesit mai bune si la tritest mai rele,vrem sa mai repetam prin ianuarie la ominiclinic si speram la rezultate mai bune,ca sotul a trecut pe naturiste,si in plus la tritest facusem in august si se stie ca barbatii au sperma de calitate mai proasta vara din cauza caldurii,mai repetati si voi la interval de 3 luni ca spermatogeneza se reinnoieste la 3 luni.
Daca nu vine bebe pana in primavara vom merge la fiv (optez pt chisinau ca e mai ieftin si am auzit si de rezultate bune )

Mergi la inceput

A ! Tot la baie si la tritest.Eu nu am ramas niciodata insarcinata si toate investigatiile mele sunt ok,deci nu poate altceva sa mai fie de vina decat spermatozoizii lenesi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

multumesc claris, silc de raspunsuri. Eu sper sa nu ajung chiar la FIV, inca mai sper sa raman pe cale naturala ca doar am ramas o data. Nu pot sa cred ca intr-un sg an se poate inrautati asa tare situatia.
Mie nu mi-a placut deloc cum a fost facuta la ominiclinic, mi s-a parut mult prea sarac rezultatul, nu dadea prea multe detalii...prea succint.

La tritest tot la baie ? offff Saracul sot, n-are nici o inspiratie in baile lor... :(

Deocamdata nu mai vrem sa dam bani pe spermograma, e clar ca o problema exista si vrem sa vedem de la ce e. Azi am facut hormonalele si peste o sapt avem rezultatul. Dupa aia facem ecografii la prostata si testiculara si apoi vedem la ce doctor ne indreptam.

Voi stiti pe cineva bun in Iasi..ca am, vazut ca androlog nu exista in tot orasul asta (si e centru univestitar). Off...m-am saturat de doctorii astia care nu stiu decat sa te stoarca de bani si sa primeasca pacientii pe banda rulanta.

Mergi la inceput

Si eu m-am interesat de un urolog in iasi si am ajuns la concluzia ca multi nu stiu sa verifice decat prostata,asa ca am abandonat .In plus am auzit ca nu sunt rezultate imbucuratoare in tratamentul barbatilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

ani.g

silc, imi amintesc povestea voastra; ma bucur ca sarcina merge bine

adipink2000, sper ca a3a oara sa fie rezultatul asteptat ; merci pentru sustinere

Mergi la inceput