Cum pot intarca un bebe de 1 an care nu vrea bibe
![](images/user_woman.png)
Salutare!
Avem deja 11 luni si un pic si m-am hotarat s-o intarc. De 2 luni ma chinui cu o iritatie groaznica si rani la sani (provocate de muscaturile ei) care nu au trecut nici cu tratament dermatologic!
Plus de asta din cauza stresului si a usturimii cred ca a scazut si productia de lapte pt ca vad ca nu se satura calumea cu lapte ca altadata!
Nu mi-a mai luat in greutate si vrea tot timpul la san.
Problema este ca ea e alergica la proteinele din lapte asa ca am incercat sa prelungesc cat mai mult alaptatul... dar deja nu mai pot!
I-am luat lapte special pt copii alergici!
Nu cred ca-i place... I-am facut acum 30 ml... a luat o gura si-mi impinge biberonul!
Aaaa... am uitat sa spun ca nu accepta nici un recipient din care se bea ceva lichid. Abia am convins-o dupa multa munca sa accepte biberon cu apa... Dar si din aia ia 2 guri asaaaa... caznite... mai mult isi umezeste buzele.
Cum s-o conving sa accepte lapte din biberon???
De culcat am inceput s-o mai culc in scoica de masina in care o legan si apoi o mut in pat... ca pana acum numai la san adormea!
Multumesc din suflet!
POZE
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dilaural spune:
Cu canuta este exclus... Am incercat inainte de biberon ca s-o conving sa bea apa.
Nu i-a placut de loc si se ineca...
Poate nici n-am nimerit eu vreo canuta buna. Am inteles ca sunt unele calumea cu supapa...etc...
POZE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sdcristian spune:
exista si biberoane care imita sanul, la chicco parca. bine, in principiu sunt pr nou nascuti, dar poate ajuta tranzitia de la san la biberon sau cana
dilaural spune:
Da, dar eu speram sa nu fac trecere la biberon... nu as vrea sa incep sa cumpar acum biberoane...
Si-asa nu stiu cum sa o fac sa bea si apa ca nici cu acel unic biberon nu prea bea... Si io mai vreau sa bea si lapte!
La o adica daca stiu ca s-ar pune calumea pe baut lapte i-as cumpara orice biberon numai sa bea!
Ideea era cum s-o fac sa bea lapte...
Offf... sunt tare stresata... scuzati-ma!
POZE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy/roxy.jpg)
roxy spune:
buna stiu ca e greu, cel mic al meu (pentru ca pe cel mare nu l-am putut alapta) a supt pana la 2 ani si 7 luni, si am sistat din cauza de tratament cu antibiotic la mine cauzat de o infectie la o masea.Asa ca asta a fost momentul sa zic stop , altfel cred ca si acum sugea.Asta a fost prin aprilie anul asta.Cand avea cam cat are a ta acum tot asa a avut o repriza de muscat, si am vrut sa sistez, ca ma lua cu groaza cand trebuia sa-l alaptez, dar laptele la biberon il dadea tot pe el, dupa ce-l manca, asa ca am continuat cu alaptatul .Cand vedeam ca da sa muste eram mai rapida si ii scoteam sanu din gura.Si asa pana s-a prins ca daca musca ramane flamand, ca eu ma ridicam si plecam de langa el.A invatat asa cred ca prima lectie de cauza -efect.A renunta sa mai muste si am continuat cu alaptatu cum am zis inca un an si ceva.Nu zic sa faci ca mine, e alegerea ta, dar am vrut sa vezi ca poate si sa se opreasca din muscat.
Acum in ce priveste bautul, cam greu, da nu imposibil.Da-i la inceput cu lingurita , sa se invete cu gustul noului lapte, apoi cu canita , poti sa o lasi pe ea sa aleaga o canita de la magazin care ii place ei, nu tie, dar bineteles ca te asiguri ca e pentru varsta ei si stai langa ea pana invata sa o foloseasca.
I-ai cu desene pe ea, sunt tot felu acum , care o incanta.
Numa ca vezi ca alea cu supapa sunt destul de greu de invatat tehnica de folosire, pentru ca ele nu curg cand le baga in gura si s-ar putea sa refuze crezand ca nu e nimic inauntru si o amagesti.Trebuie sa o inveti sa traga aer asa, e cam dificil de exemplificat da trebuie sa suga ca la san sa curga.In rest daca gustu la alpte ii place , va invata sa bea si cu canita, eventual ungi partea pe unde bea cu lapte ca sa dea de gust si sa vrea sa il traga.
Bafta multa si rabdare.
joklk spune:
Noi ne-am intarcat acum doua saptamani la un an si noua luni. Karla nu a baut lapte de nici un fel pana la intarcare. Acum bea seara si dimineata dar trebuie sa i-l imbunatatesc cu putina miere. Il bea din cana cu pai. Biberon nu a acceptat niciodata. Insista si vei vedea ca vei reusi. La cei mici perseverenta e cheia multor dileme.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
andata spune:
Si eu ma chinui sa o intarc, acum are un an si o saptamana, cam din aceleasi motive. Numai ca a mea bea lapte cu biberonul, dar niciodata simplu. De obicei bea seara, pe la 9, cu cereale. Simplu nu a vrut sa bea, chiar daca am incercat mai multe tipuri. Asa ca ii dau intr-un biberon cu tetina gaurita un pic mai mult.
Nici apa nu a acceptat din biberon, pana nu i-am luat canita. Si ea trage mai tare (banuiesc ca depune acelasi efort ca si cand ar suge la san) si se mai ineaca, dar persevereaza. Ii mai dau apa si dintr-un paharut micut de tuica, e foarte entuziasmata sa bea din ala si vad ca deja invata sa inghita corect, sa nu se mai inece.
Sa ne spui cum merge
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Poze cu noi
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
dilaural spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxy buna stiu ca e greu, cel mic al meu (pentru ca pe cel mare nu l-am putut alapta) a supt pana la 2 ani si 7 luni, si am sistat din cauza de tratament cu antibiotic la mine cauzat de o infectie la o masea.Asa ca asta a fost momentul sa zic stop , altfel cred ca si acum sugea.Asta a fost prin aprilie anul asta.Cand avea cam cat are a ta acum tot asa a avut o repriza de muscat, si am vrut sa sistez, ca ma lua cu groaza cand trebuia sa-l alaptez, dar laptele la biberon il dadea tot pe el, dupa ce-l manca, asa ca am continuat cu alaptatul .Cand vedeam ca da sa muste eram mai rapida si ii scoteam sanu din gura.Si asa pana s-a prins ca daca musca ramane flamand, ca eu ma ridicam si plecam de langa el.A invatat asa cred ca prima lectie de cauza -efect.A renunta sa mai muste si am continuat cu alaptatu cum am zis inca un an si ceva.Nu zic sa faci ca mine, e alegerea ta, dar am vrut sa vezi ca poate si sa se opreasca din muscat. Acum in ce priveste bautul, cam greu, da nu imposibil.Da-i la inceput cu lingurita , sa se invete cu gustul noului lapte, apoi cu canita , poti sa o lasi pe ea sa aleaga o canita de la magazin care ii place ei, nu tie, dar bineteles ca te asiguri ca e pentru varsta ei si stai langa ea pana invata sa o foloseasca. I-ai cu desene pe ea, sunt tot felu acum , care o incanta. Numa ca vezi ca alea cu supapa sunt destul de greu de invatat tehnica de folosire, pentru ca ele nu curg cand le baga in gura si s-ar putea sa refuze crezand ca nu e nimic inauntru si o amagesti.Trebuie sa o inveti sa traga aer asa, e cam dificil de exemplificat da trebuie sa suga ca la san sa curga.In rest daca gustu la alpte ii place , va invata sa bea si cu canita, eventual ungi partea pe unde bea cu lapte ca sa dea de gust si sa vrea sa il traga. Bafta multa si rabdare. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) ![]() |
Roxy, multumesc de incurajari!
Chiar am incercat acum dimineata cu lingurita... nici nu apuc sa i-o bag in gura ca sa vada gustul... Mi-o impinge si-mi da peste mana cand o vede!
Ea care de altfel accepta orice fel de mancarica/ ciorbica/ piureu servit cu lingurita!
Deci cand a vazut lingurita cu lapte... jap cu ea pe jos!!!
Nici n-a apucat sa vada ce e acolo si ce gust are... I-am strecurat cu forta cateva picaturi in gurita... dar s-a suparat si mai tare!
Am zis sa-i dau acum dimineat ca poate ii este sete... nimic!
Peste 10 minute ii fac fructele din care sigur imi va manca un castron ca in fiecare dimineata!
Am incercat cu 2 biberoane diferite (cel din care am convins-o sa bea apa si altul nou)... nici macar nu le-a bagat in gura!
Am incercat cu o canuta noua colorata... la fel!
Nu stiu ce sa ma fac! Laptele scade vazand cu ochii in sanii mei si nu vreau s-o las fara lapte deloc. Nici alta sursa de lactate nu am cum sa-i procur (gen iaurt, branza, etc)...
Nu stiu ce sa ma fac!
POZE
dilaural spune:
citat din mesajul lui joklk Noi ne-am intarcat acum doua saptamani la un an si noua luni. Karla nu a baut lapte de nici un fel pana la intarcare. Acum bea seara si dimineata dar trebuie sa i-l imbunatatesc cu putina miere. Il bea din cana cu pai. Biberon nu a acceptat niciodata. Insista si vei vedea ca vei reusi. La cei mici perseverenta e cheia multor dileme. ![]() Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008) pozele noastre Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza universul meu de copil - poze |
Iti dai seama ca o sa perseverez ... dar ma supar ca nu vad nici un semn bun!
Nu stiu daca nu e cumva prea mica pt cana cu pai!
Pupici!
POZE
dilaural spune:
citat din mesajul lui andata Si eu ma chinui sa o intarc, acum are un an si o saptamana, cam din aceleasi motive. Numai ca a mea bea lapte cu biberonul, dar niciodata simplu. De obicei bea seara, pe la 9, cu cereale. Simplu nu a vrut sa bea, chiar daca am incercat mai multe tipuri. Asa ca ii dau intr-un biberon cu tetina gaurita un pic mai mult. Nici apa nu a acceptat din biberon, pana nu i-am luat canita. Si ea trage mai tare (banuiesc ca depune acelasi efort ca si cand ar suge la san) si se mai ineaca, dar persevereaza. Ii mai dau apa si dintr-un paharut micut de tuica, e foarte entuziasmata sa bea din ala si vad ca deja invata sa inghita corect, sa nu se mai inece. Sa ne spui cum merge Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara Poze cu noi blog de mama Si ingerii au nevoie de ajutor Blogul lui Mihaita |
Andata, multumesc de sfaturi!
Nu stiu cum sa va explic... ea nu bea nici un fel de lichid din nici un fel de recipient...
Nici ceai... i-am cumparat din ala instant granule de la Milupa... Se stramba si icneste de zici ca cine stie ce-i dau! Nu vrea nici dulce nici acrisor nici suc de fructe... nimic.
Si suc de fructe a baut cand am inceput diversificare!
V-am spus ca abia accepta apa... am vazut ca acum bea ceva mia multa ca de obicei... eu cred ca suplineste laptele pt sete!
Nici nu baga tetina biberonului in gura ca sa zic ca-i place sau nu-i place laptele...
POZE