Da' eu nu pooot!
Raspunsuri - Pagina 2
buli spune:
pai daca e vorba de ceva ce depinde de ea, o incurajezi, daca e ceva ce tine de inzestrarea naturala, o redirectionezi.
de ex, eu il incurajez pe fi-miu sa se antreneze la tenis, dar la desen o las mai moale
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
ingridnen spune:
hai ca sant si eu in acelasi club
Si al meu baiat renunta foarte repede, cum nu-i iese ceva din prima se enerveaza si abandoneaza. Are deja 7 ani si 4 luni si la toamna va merge la scoala...
Acum de ex. l-am inscris la inot, ieri a fost prima data. A inotat cu colacul si parea sa-i placa.
Dar azi mi-a zis ca daca instructorul ii ia colacul el nu se mai duce, ca el nu poate invata sa inoate, ca e prea greu, ca nu stie etc etc
Noi il incurajam tot timpul... nu stiu ce sa mai zic.... tocmai vorbeam azi cu un coleg care este in aceeiasi situatie cu copiii lui. Nu stiu ce se intampla, le lipseste ambitia, renunta prea usor, nu "lupta" pentru nimic
Ingrid si Cristi 7 ani
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen hai ca sant si eu in acelasi club Si al meu baiat renunta foarte repede, cum nu-i iese ceva din prima se enerveaza si abandoneaza. Are deja 7 ani si 4 luni si la toamna va merge la scoala... Acum de ex. l-am inscris la inot, ieri a fost prima data. A inotat cu colacul si parea sa-i placa. Dar azi mi-a zis ca daca instructorul ii ia colacul el nu se mai duce, ca el nu poate invata sa inoate, ca e prea greu, ca nu stie etc etc Noi il incurajam tot timpul... nu stiu ce sa mai zic.... tocmai vorbeam azi cu un coleg care este in aceeiasi situatie cu copiii lui. Nu stiu ce se intampla, le lipseste ambitia, renunta prea usor, nu "lupta" pentru nimicIngrid si Cristi 7 ani |
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#
marius spune:
Pai da-i "teme personale" in care ea sa decida cum sa fie, "teme libere" fara o baza comparativa. Ea sa aleaga, ea sa dezvolte, si ceea ce face ea sa fie unic in felul ei.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ralucutza77 spune:
citat din mesajul lui marius Pai da-i "teme personale" in care ea sa decida cum sa fie, "teme libere" fara o baza comparativa. Ea sa aleaga, ea sa dezvolte, si ceea ce face ea sa fie unic in felul ei.Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
marius spune:
Spuneai ca nu ii iese printesa. Ok are acuarele are creion are carioci si creioane colorate. Cum ar fi de exemplu sa deseneze un castel cel in care locuieste printesa care nu ii iese? Tu tocmai nu stii cum arata dar nu-i asa ca esti curioasa? Apoi unde este un castel ar trebui sa fie si un cal. Aici deja ai putea sa te folosesti de internet si sa cauti un cal desenat dar necolorat. Ar fi bine sa fie mai mare. Eu as cauta apoi o floare facuta din puncte care trebuie trasata apoi colorata pentru ca unei printese ii trebuie si o floare. Precis se va plictisi asa incat as intrerupe activitatea si as merge cu ea afara cu o minge si cu....creta alba si colorata. Nu ar fi interesant daca ar incerca sa deseneze cu creta ceva din poveste? Poate fi chiar castelul sau de ce nu o floare si bineinteles ar arata super daca ar fi colorata.
Langa castel eu as desena o parte din sotron, as lasa intetionat o parte din linii netrasate si as face pe nedumeritul Ce lipseste din sotron .... am uitat. La fel as lasa cifrele partial facute sau ... chiar lipsa. Desigur as ajuta-o daca nu ar sti este firesc insa daca stau bine sa ma gandesc pe neasteptate ghici ce as avea in buzunar sau intr-o punguta fermecata (orice punga de nylon) As avea cateva foi albe pe care ar fi desenate .... cifrele, asa cum art trebui defapt sa arate. Nu-i asa ca ar fi minunat daca ar descoperi singura ce lipseste din sotronul desenat de tine si odata descoperite sa fie completate de catre ea cifrele si liniile si eu i-as multumi sincer ca m-a ajutat atat de mult sa fac un sotron frumos si cu cifre....whau ce de cifre, care erau alea?
Mai vrei? Mai am idei. Cum ar fi sa scrie ea cifrele? Oricat ar fi de nereusite ... vor fi frumoase. As incepe cu cfre partial scrise ea doar sa completeze si sa.... rosteasca cifra obtinuta. As avea zeci de desene partiale care sa fie trasate - completate - linii drepte, oblice, cerculete, patratele, dreptunghiuri.
Sunt o gramada de ... frunze interesante pe afara. mari mici ovale stelate, verzi, galbene, rosii. Cum ar fi sa culegem niste frunze ... mai mici dar cat mai diverse? Cine gaseste mai multe modele? Apoi nu ar fi interesant sa le desenam conturul pe o foaie cat mai mare de hartie, cea de bloc de desen ar fi potrivita. trebuie doar un creion. Apoi avem creioane colorate. Cum ar fi sa le si coloram? Pe alta foaie ar fi interesant sa le lipim cu scotch in diferite pozitii si desenul lor sa fie cat mai asemanator. Daca nu este la fel... e foarte bine pentru ca niciodata nimeni nu va gasi o frunza care sa semene cu cea desenata de ea. Ceea ce este foarte important.
Mai vrei?
Ai desenat un sotron. Ok stii sa joci sotron? Nu ar fi interesant sa jucati sotron? Eu cred ca da. Poate aruncati impreuna cu ciobul de sticla sau pietricica sau ce vreti voi. Concurs: cine gaseste cea mai interesanta pietricica sau cel mai ciudat ciob. Apoi de cate ori nimeresti cifra 1 din 10 aruncari insa este important sa numere aruncarile. Cine greseste trebuie sa numere pana la cinci. Eu voi gresi primul.... desigur intamplator. Daca greseste ea... ceea ce poate se va intampla are dreptul la inca o sansa dar la a doua greseala trebuie sa numere pana la cinci cu voce tare. Apoi schimbati jocul.
Mai vrei? sunt infinite posibilitatile prin care poti un copil sa il faci sa se simta important. Desigur joaca este defapt educatie. Este important sa nu fie prea dificil sa nu plictiseasca, sa fie diverse activitatile, pot fi intrerupte si recontinuate ...altadata. Este foarte importanta miscarea in aer liber jocurile fizice alternate cu cele intelectuale, si sunt foarte importante ... povestile seara. Ii citesti povesti? Este foarte important somnul si camera aerisita. Si buna dispozitie care se poate obtine prin atatea metode. Este drept ca iti trebuie rabdare, dar este atat de frumos si de unic incat cred ca merita inmiit.
Stii, in orice clipa poate sa existe ceva de descoperit, ceva intotdeauna sta ascuns spernad sa nu fie descoperit insa nu stiu cum cineva stim noi cine face cum face si iar descopera cate ceva nou.
Ce am descoperit ultima data, ca eu iarasi am uitat? Multumesc pentru ajutor nu stiu ce m-as face fara tine. Ufff ce noroc ca te am!
Mai vrei?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ralucutza77 spune:
citat din mesajul lui marius Spuneai ca nu ii iese printesa. Ok are acuarele are creion are carioci si creioane colorate. Cum ar fi de exemplu sa deseneze un castel cel in care locuieste printesa care nu ii iese? Tu tocmai nu stii cum arata dar nu-i asa ca esti curioasa? Apoi unde este un castel ar trebui sa fie si un cal. Aici deja ai putea sa te folosesti de internet si sa cauti un cal desenat dar necolorat. Ar fi bine sa fie mai mare. Eu as cauta apoi o floare facuta din puncte care trebuie trasata apoi colorata pentru ca unei printese ii trebuie si o floare. Precis se va plictisi asa incat as intrerupe activitatea si as merge cu ea afara cu o minge si cu....creta alba si colorata. Nu ar fi interesant daca ar incerca sa deseneze cu creta ceva din poveste? Poate fi chiar castelul sau de ce nu o floare si bineinteles ar arata super daca ar fi colorata.Langa castel eu as desena o parte din sotron, as lasa intetionat o parte din linii netrasate si as face pe nedumeritul Ce lipseste din sotron .... am uitat. La fel as lasa cifrele partial facute sau ... chiar lipsa. Desigur as ajuta-o daca nu ar sti este firesc insa daca stau bine sa ma gandesc pe neasteptate ghici ce as avea in buzunar sau intr-o punguta fermecata (orice punga de nylon) As avea cateva foi albe pe care ar fi desenate .... cifrele, asa cum art trebui defapt sa arate. Nu-i asa ca ar fi minunat daca ar descoperi singura ce lipseste din sotronul desenat de tine si odata descoperite sa fie completate de catre ea cifrele si liniile si eu i-as multumi sincer ca m-a ajutat atat de mult sa fac un sotron frumos si cu cifre....whau ce de cifre, care erau alea? Mai vrei? Mai am idei. Cum ar fi sa scrie ea cifrele? Oricat ar fi de nereusite ... vor fi frumoase. As incepe cu cfre partial scrise ea doar sa completeze si sa.... rosteasca cifra obtinuta. As avea zeci de desene partiale care sa fie trasate - completate - linii drepte, oblice, cerculete, patratele, dreptunghiuri. Sunt o gramada de ... frunze interesante pe afara. mari mici ovale stelate, verzi, galbene, rosii. Cum ar fi sa culegem niste frunze ... mai mici dar cat mai diverse? Cine gaseste mai multe modele? Apoi nu ar fi interesant sa le desenam conturul pe o foaie cat mai mare de hartie, cea de bloc de desen ar fi potrivita. trebuie doar un creion. Apoi avem creioane colorate. Cum ar fi sa le si coloram? Pe alta foaie ar fi interesant sa le lipim cu scotch in diferite pozitii si desenul lor sa fie cat mai asemanator. Daca nu este la fel... e foarte bine pentru ca niciodata nimeni nu va gasi o frunza care sa semene cu cea desenata de ea. Ceea ce este foarte important. Mai vrei? Ai desenat un sotron. Ok stii sa joci sotron? Nu ar fi interesant sa jucati sotron? Eu cred ca da. Poate aruncati impreuna cu ciobul de sticla sau pietricica sau ce vreti voi. Concurs: cine gaseste cea mai interesanta pietricica sau cel mai ciudat ciob. Apoi de cate ori nimeresti cifra 1 din 10 aruncari insa este important sa numere aruncarile. Cine greseste trebuie sa numere pana la cinci. Eu voi gresi primul.... desigur intamplator. Daca greseste ea... ceea ce poate se va intampla are dreptul la inca o sansa dar la a doua greseala trebuie sa numere pana la cinci cu voce tare. Apoi schimbati jocul. Mai vrei? sunt infinite posibilitatile prin care poti un copil sa il faci sa se simta important. Desigur joaca este defapt educatie. Este important sa nu fie prea dificil sa nu plictiseasca, sa fie diverse activitatile, pot fi intrerupte si recontinuate ...altadata. Este foarte importanta miscarea in aer liber jocurile fizice alternate cu cele intelectuale, si sunt foarte importante ... povestile seara. Ii citesti povesti? Este foarte important somnul si camera aerisita. Si buna dispozitie care se poate obtine prin atatea metode. Este drept ca iti trebuie rabdare, dar este atat de frumos si de unic incat cred ca merita inmiit. Stii, in orice clipa poate sa existe ceva de descoperit, ceva intotdeauna sta ascuns spernad sa nu fie descoperit insa nu stiu cum cineva stim noi cine face cum face si iar descopera cate ceva nou. Ce am descoperit ultima data, ca eu iarasi am uitat? Multumesc pentru ajutor nu stiu ce m-as face fara tine. Ufff ce noroc ca te am!Mai vrei?Eu pur si simplu / Pagina legislativa |