Am un fazan...
...ce fac cu el?
N-as vrea sa patesc ca Anjin-san (Shogun...), stiti vreo reteta incercata de voi?
Multumesc!
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Raspunsuri
hristina spune:
E despanat? e inca in pene? depinde cum e...e deja transat?...
Ca idei: supa si friptura, dar trebuie sa fie lasat afara in pene, in vant cateva zile...
Rufus spune:
Nu mai are pene...l-am si parlit. Dar e intreg, adica nu l-am transat.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
ache spune:
Nu le-am incercat, dar am dat peste retetele astea azi, pe blogul Laurei:
Supa de fazan
Fazan la cuptor
Delicatesa din piept de fazan
andacos spune:
Rufus draga itzi doresc mult succes in prepararea fazanului!Si sper sa nu fii dezamagit ...de rezultat!
Eu "m-am lasat"de vinat &!Nu e de mine!
Eu stiu(desi in retzetele de mai sus nu se spune nimic)ca fazanaul s e pune la...fazendat!(parca asa se cheama)!
Ce se pune la fazendat insa...nu stiu!Stiu ca se poate cu
vin sau iaurt!Poate totusi vin ...specialistii in vinat si-tzi dau detalii!(oala de presiune ai?Daca da,parerea mea e sa-l bagi acolo cu toate mirodeniile posibile pentru vinat si ai s avezi tu ce iese)
sa ne spui ce-ai facut cu el!Cu fazanul adica!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos sa ne spui ce-ai facut cu el!Cu fazanul adica! |
Normal ca va spun...deocamdata l-am congelat, ce era sa fac cu el? Cica si asta ajuta la fragezit.
Astept si eu specialistele...cre' ca-s pe plaja, pe undeva...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
kariguld spune:
Rufus, te trimit la specialista, la socrela. ea a gatit fazan de multe ori, friptura (nu stiu detalii, sunt anti-talent la mancare)
carnea e destul de tare....pe mine nu ma incantat.
Bazar general pe DC
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
mina spune:
singura reteta de fazan pe care am incercat-o a inceput exact ca si a ta: jumulit, parlit, congelat....pana sa-mi adun curajul sa-l si gatesc (asta era acu ceva ani si n-aveam cine stie ce talent) a trecut vremea si, dupa 12 luni de stat in congelator....am aruncat fazanul.
Daaar, special pt dvs, am cautat in cartea Dnei Sanda Marin si am gasit 3 retete cu fazan. Daca esti hotarat la datorie, dau un scan pe mail, ca acusi nu am timp sa transcriu. Avem asa: friptura de fazan, fazan inabusit si fazan pe varza acra.
Oricum, zice ce trebuie neaparat tinut cateva zile, faza de fezendare depinznad de vreme si de temperatura.....oups...cica: "se pastreaza cu pene la loc bine ventilat, cu atentie sa nu capete un miros greu". Si tu zisesi ca e jumulit....Trebuie, asadar, gandita alta metoda de fragezire....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
misha71 spune:
te invit la o ciorba de fazan. n-o sa regreti Fazanul tau sper sa fie mai tanar ca al meu sa fiarba mai putin sau sa detii o oala-minune. Macar stii ca scapi de fezandat.
****************************************************************
Misha mami fericita de Alexandru (14.03.2008)
excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)
hristina spune:
Eu pe al meu l-am tinut in pene vreo 3 zile la vant si apoi l-am despanat si of course...l-am congelat! Asta prin aprilie; astept inca sa mai adun curaj si sa-l decongelez sa fac ceva din el...dupa ce il voi fezanda ca pe orice vanat cu vin si mirodenii...
Daca ma hotarasc de supa, nu cred ca il mai fezandez..ramane de vazut..,.inca nu am adunat suficient curaj sa pornesc la drum...
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus ...ce fac cu el? N-as vrea sa patesc ca Anjin-san (Shogun...), stiti vreo reteta incercata de voi? Multumesc! RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
ar fi trebuit sa nu-l cureti de pene... dar pentru ca ai facut-o deja, il poti pregati si fezandat si nefezandat. Fezandat: portionat il pui intr-un vas in care ai pus ceapa taiata julien, putina telina, un morcov rondele, piper , sare, vin alb (cam un pahar +putin otet+ apa cam 1,5 pahar)si il tii la frigider cam 12 ore.Nefezandat: fiert destul de bine intreg (carnea de fazan este foarte tare)dar nu facut praf, apoi bagat la cuptor sau la rotisor binenteles condimentat. Daca il fezandezi , la cuptor cu ciuperci sau masline si sos de bere neagra (mexicanii folosesc ), adica, in loc de apa si ulei la cuptor inlocuiesti apa cu aceeasi cantitate de bere neagra.