Viatza in Germania (61)
Raspunsuri - Pagina 16
Panseluta spune:
Deci ca sa concluzionez, fetelor, cu speranta ca am inteles bine: eu romanca, papi neamt, Bebe va avea certificat nastere german DAR va trebui sa ii fac si pe cel roman, plus titlu calatorie in caz de calatorii in tara, eventual pasaport roman pt Bebe.
Mi-e prea lene, recunosc, sa ma uit pe site-ul mae, asa ca va intreb pe voi: Se face pasaport la minor? Nu se trece minorul pe pasaportul parintelui? De ce ii mai tb pasaport romanesc daca el va fi (in prima faza) cetatean neamt? Nu exista nici un act nemtesc care sa ii confere "mobilitate" in afara tarii ? Doar suntem in EU!
Mycya spune:
Panseluta daca tati e neamt, copilul va avea cetatenie nemteasca deci ii poti face pasaport nemtesc sau sa il treci pe pasaportul vostru fara probleme din cate stiu eu .
Bianca 38 + Andra Maria
blackpanterro spune:
Am si eu o intrebare legat de cetatenie...poate fetita noastra sa aplice pt cetatenie cand are 18 ani pt ca e nascuta aici? Aidan are dreptul asta in Italia pt ca e nascut acolo.Plus rezidenta de 5 ani mi se pare. Cum e in Germania. Asta e doar o curiozitate ca nu cred ca o sa fie cazul.
Adriana 34+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
sunshine2009 spune:
La cele mai multe dintre tari exista urmatoarele posibilitati de a obtine cetatenia ca minor: prin nastere in tara respectiva sau prin faptul ca unul din parinti are cetatenia statului la care vrei sa obtina minorul cetatenia. Mai exista si ceva legat de adoptie, dar nu cred ca este cazul.
_
Don't feed the trolls!
blackpanterro spune:
Cool, multumesc de raspuns! :)
genia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Am si eu o intrebare legat de cetatenie...poate fetita noastra sa aplice pt cetatenie cand are 18 ani pt ca e nascuta aici? Aidan are dreptul asta in Italia pt ca e nascut acolo.Plus rezidenta de 5 ani mi se pare. Cum e in Germania. Asta e doar o curiozitate ca nu cred ca o sa fie cazul. Adriana 34+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani A ticket to hell has never been funnier |
adriana, din pacate baietelul tau nu are dreptul sa ceara cetatenia italiana doar pt ca s-a nascut in italia, trebuie sa aiba residenta acolo pina la 18 ani. noi am locuit 15 ani in italia, doar de 4 sintem in germania.
blackpanterro spune:
Ciudat, unde am primit certificatul de nastere italian, in Napoli, asa ni s-a spus, ca trebuie sa aiba rezidenta acolo 5 ani si poate sa ceara...oricum nu cred ca ar cere el cetatenia(sotul e total impotriva :-D).
celesta spune:
Un copil nascut in Germania din parinti cu cetatenie alta decat cea germana nu primeste automat cetatenia germana, dar daca parintii copilului locuiesc in DE de 8 ani fara intrerupere si au loc de munca (se poate reduce perioada la 6 ani daca urmeaza cursurile de integrare) atunci pot aplica cu totii pt cetatenie...
25+
blackpanterro spune:
Asta stiam ca in Europa nu se ofera cetatenie copiilor de non-cetateni. Cum spuneam, era o curiozitate pt ca in Italia ni s-a spus ca poate sa ceara cetateanie cand are 18 ani.
genia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Ciudat, unde am primit certificatul de nastere italian, in Napoli, asa ni s-a spus, ca trebuie sa aiba rezidenta acolo 5 ani si poate sa ceara...oricum nu cred ca ar cere el cetatenia(sotul e total impotriva :-D). Adriana 34+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani A ticket to hell has never been funnier |
ce coincidenta si eu tot la napoli am nascut. cei de la comuna, primarie, nu stiu bine legile, fiecare iti spune ce crede el, din pacate.
uite aici legea despre cetatenia italiana acordata celor nascuti in italia, paragraful 5 spune clar ca trebuie sa ai residenta pina la 18 ani, neintrerupta, pe teritoriul italian.
http://www.interno.it/mininterno/export/sites/default/it/sezioni/sala_stampa/notizie/cittadinanza/0995_2007_11_09_Circolare_cittadinanza.html_318418698.html