scaune cu resturi nedigerate si mucus
![](images/user_woman.png)
Mamici, HELP!!!
baietelul meu, Filip (1,4 ani) a avut 2 episoade diareice la interval de aprox 10 zile. Problema e ca atat in timpul epidoaselor cat si intre, gasesc in pampers resturi de mancare nedigerata. Inclusiv cubuletele de morcov din pilaf, care sunt f marunt taiate, asa cum le-a bagat asa le-a scos. Practic, scaunele lui cand are diaree sunt alc din apa plus resturi nedigerate iar cand e mai bine, sunt mai legate, insa cu aceleasi resturi nedigerate.
Pe langa tratamentul specific, i-am dat si probiotice, mai precis 2 ture de baby biotics si o tura de ecoflorina. Iar daca azi dimineata eram impacientata din cauza mancarii nedigerate, acum am disperat de-a dreptul, pt ca am gasit o gramada de mucus la ultimul scaun.
Singurul lucru care mi-a trecut prin cap, a fost sa iau si baby's jarro dophilus, dar e destul de scump si nu m-am arunca daca nu e necesar sau pe atat de bun pe cat costa.
Dupa prima diaree i-am facut si analize de scaun si mi-a iesit antigenul pt giardia negativ, in schimb din 3 coproparazitologice, 2 au iesit bine iar unul cu chisturi de giardia. Acum c-o fi ca n-o fi, eu de pe 1 iulie am inceput sa-i dau helmiflores si miere cu propolis.
va multumesc anticipat pt sugestii!
Raspunsuri
deliafairais spune:
treaba cu bucatelele nedigerate e normala din cate stiu eu. si piticul meu mai face asa (1.6 ani). despre mucus nu stiu...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tania2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deliafairais treaba cu bucatelele nedigerate e normala din cate stiu eu. si piticul meu mai face asa (1.6 ani). despre mucus nu stiu... mamica de pui zambaret david din 4 ian 2009 |
Delia, multumesc pt raspuns!
dar e normal sa se instaleze fenomenul asta acum? as fi inteles ca sistemul digestiv nu e suficient maturizat, daca m-as fi confruntat cu fenomenul asta de la inceputul diversificarii si pana acum. Insa da, pe parcurs, am gasit in pampers ba niste stafide negiderate, ba boabe de mazare....chestii mai greu digerabile de catre stomacul lor, insa acum scaunele lui numai din asta sa fie formate? asa, brusc, la varsta asta? sa nu mai poata digera nici morcovi taiati milimetric? pe mine asta m-a cam derutat. Cat despre mucus, stiu ca ar putea arata o iritatie puternica a intestinelor, insa nu stiu dc ar putea fi si altceva, dc e iritatie totusi, nu stiu de ce s-au iritat atat de rau, de ce nu se reface cu probiotice, ce analize sa-i mai fac..etc...
moonchild spune:
Si fetita mea a avut o perioada cand avea alimente nedigerate in scaun, mai exact morcovi si stafide.
Doctorul mi-a zis ca atata timp cat ia in greutate sa nu intervenim cu nimic. Mi-a mai zis sa nu ii mai dam stafide ca inca sunt greu de digerat. Eu ii dadeam si o gramada de ciuperci la gratar..a zis ca nici alea inca. Dupa aceea parca n-a mai facut nici morcovii nedigerati ... in fine..intre timp probabil si-a imbunatatit si masticatia.
Cat despre diaree..eu stiu ca la copilasi asa mici una din posibilele motive pentru diaree poate fii infectia urinara..poate ar trebui sa testezi si asta (de preferat sa ii recolteze urina cineva la spital/policlinica)..
tania2008 spune:
citat din mesajul lui moonchild Si fetita mea a avut o perioada cand avea alimente nedigerate in scaun, mai exact morcovi si stafide. Doctorul mi-a zis ca atata timp cat ia in greutate sa nu intervenim cu nimic. Mi-a mai zis sa nu ii mai dam stafide ca inca sunt greu de digerat. Eu ii dadeam si o gramada de ciuperci la gratar..a zis ca nici alea inca. Dupa aceea parca n-a mai facut nici morcovii nedigerati ... in fine..intre timp probabil si-a imbunatatit si masticatia. Cat despre diaree..eu stiu ca la copilasi asa mici una din posibilele motive pentru diaree poate fii infectia urinara..poate ar trebui sa testezi si asta (de preferat sa ii recolteze urina cineva la spital/policlinica).. ![]() |
stafide i-am dat o singura data, am vazut cum le-a scos si am zis ca mai incerc peste cateva luni. In rest, nu ii dau inca ciuperci, varza, fasole, vinete, porc..etc...si mazarea i-o dau ocazional.
La urina nu are nimic, ca odata cu analizele de scaun data trecuta i-am facut si urina si exudate si analize de sange. Atunci diareea se combinase cu febra mare si sporadica, secretii, tuse, mai multe simptome deci, si n-am vrut sa trec pe antibiotic, asa ca i-am facut toate analizele. Am insumat 8 zile de febra fara antibiotic, tot ce-a iesit au fost valori modificate ale sangelui, ca organismul lupta cu virusul insa nicio infectie localizata.
tania2008 spune:
aa...si nu, nu ia in greutate!! are aceeasi greutate de la 1 an!! ma rog, aproximativ, ca ma cantaresc cu el in brate si-mi apar mici variatiuni. Are 12,5 kg de 4 luni! Si se pare ca si inaltimea e aceeasi. Ca n-a stat ca lumea sa fie masurat, insa tot in jurul a 86 de cm se invarte. Deci si dc ne inselam noi si sa zic ca a luat cateva sute de grame totusi si 1 -2 cm, totusi are o stagnare de crestere de 4 luni. Stiu ca dupa 1 an ritmul se incetineste, dar la el s-a cam incetinit de tot.
deliafairais spune:
tania, e f bine 12 kg la 4 luni! atat are si davidutzul meu. si da...tot de la un an cu aceeasi greutate al meu a crescut mult in inaltime. inainte era mic si indesat si acum e lungut dar arata numai bine, nu pare slab. si eu mi-am tot facut griji, dar cik e ok asa. eu sunt multumita ca mananca bine si e f activ.
ariya spune:
Salutare!
Bucatele nedigerate e normal sa fie-asa are si al meu -morcov,ardei,rosie...bucatele mici...stiu ca si ceilalti au avut la fel...plus ca asta mic,nu a facut niciodata kk tare,e tot timpul mai moale si cu diverse bucatele nedigerate,dar nu mi-am facut probleme niciodata...mie mi se pare normal sa fie asa,mai ales ca mananca f bine si de toate-in afara,bineinteles ,de porc,fasole boabe...nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
ariya spune:
A!si e normal sa creasca f incet acum...eu,de exemplu,pe micu' meu nu l-am mai cantarit si masurat de mult de tot,pt ca e vesel,zglobiu,nu manifesta probleme...la varsta asta ,nu mai cresc ca inainte si nu trebuie sa mai avem stresul cu crescutul...plus ca al meu cantarea 15 kg,acum 2 luni si nu vreau sa mai vad cat creste ca ma rupe de spinare...si are 1,5 luni!dar si ceilalti doi copii ai mei au fost mari,pt ca si noi suntem mari....
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
tania2008 spune:
citat din mesajul lui deliafairais tania, e f bine 12 kg la 4 luni! atat are si davidutzul meu. si da...tot de la un an cu aceeasi greutate ![]() mamica de pui zambaret david din 4 ian 2009 |
da, si Filip arata bine pt varsta lui, si parametrii in sine sunt ok, mi-am pus problema stagnarii doar. Mi se pare mult 4 luni sa stea pe loc. Ce-i drept si el mananca bine si e fff activ. 4 ore merge la cresa dimineata, face si inot, mergem in parc in fiecare seara, in casa nu sta locului niciun pic, deci e super energic si initial m-am gandit ca e de la asta. Dar acum corelasem eu giardia cu 2 diarei consecutive, cu scaunele astea nedigerate si mucusul...dar poate nu au legatura...
![](pupic.gif)
tania2008 spune:
citat din mesajul lui ariya A!si e normal sa creasca f incet acum...eu,de exemplu,pe micu' meu nu l-am mai cantarit si masurat de mult de tot,pt ca e vesel,zglobiu,nu manifesta probleme...la varsta asta ,nu mai cresc ca inainte si nu trebuie sa mai avem stresul cu crescutul...plus ca al meu cantarea 15 kg,acum 2 luni si nu vreau sa mai vad cat creste ca ma rupe de spinare...si are 1,5 luni!dar si ceilalti doi copii ai mei au fost mari,pt ca si noi suntem mari.... amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009 sunt o mama implinita! |
multumesc mult Ariya! Poate ca secretul e sa nu-l mai cantaresc deci
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile.gif)