Palatoschizis si formele sale (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

'na ziulica!

Camelia, am priceput ce zici matale! Acu' sa vad cand reusesc sa si fac asta; curand,curand! Buna idee!

Juke, da, asa patim si noi cu Adelina: da afara urat dc nu scoate aerul dupa ce papa sau bea ceva; cum lectia o stim deja, ne conformam; la Adelina treaba este ca da cam de 3 ori aer afara dupa fiecare masa... Asa ca pandim, numaram si se rezolva.
Acu' nah, ce nu pricepe capul meu ar fi de ce se intampla asa, care ar fi explicatia medicala a fenomenului.... Din punctul asta de vedere, de-abia astept sa vorbesc cu dna dr ca sigur ma lamureste!

Nicoleta, numai atat costa aparatul de aerosoli in Germania???
Nu ma mira!

Corina, ei! Adelina nu e copilul perfect; are si ea pe ale ei; am mai auzit de cazuri din astea de copilasi, sa le dea dintii si maselele fara scandal; cand auzeam asa ceva ma miram si ma intrebam cum este; iaca, am aflat; sper sa nu aflu cum e si sa iasa ceilalti cu scandal!

Azi dupa-masa sun pe dna dr sa vedem, cand decide sa ne vada curand si sa fixeze data operatiei. Ca asa a ramas, mergem sa o vada si atunci decide cand. Uuuffff.......

Zi buna!

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Buna la toata lumea!

Cecilia ce facusi la dr?Ai programat fata?

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa82 spune:

Neatza lumeee!
Ceci am capiat cautand lista aia pt spital,in cele din urma am gasit-o dupa ce am rasfoit tot capitolul 2:)k atunci cand ai postat tu m-am luat cu treaba si doar cateva randuri am copiat.Foarte utila listuta.Merci mult.Erau cateva lucruri care nici nu imi treceau prin cap sa le iau.Asa k fetelo dk va mai aduceti ceva aminte scrieti pe aici...nu stiu care era cu ideea sa facem o lista cu toto tot ce trebuie si sa o punem pe prima pagina.Ar fi super!
Frusi ce faci frumusete?Ce nazbatii nmai faci matale?
Aaa duminik m-am intalnit cu Nadira si Mihaela..a fost foarte frumos...am mers la o inghetata cu fetitele...super!
Va pooop si va urez o zi buna!
E jumatatea luniiiii.....mai avem putin pana in august....ma incearca niste emotzii:(((((si nerabdare in acelasi timp.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralushka spune:

Buna,
Ceci eu sunt tot pe aici, am vazut ce mi-ai scris si iti multumesc; nu prea am mai putut sa scriu pentru ca stau cu bebe mai toata ziua, chiar si cand doarme , se trezeste si plange daca nu simte pe cineva langa el. il mai doare si burtica, face destul de greu treaba mare, il mai ajut cu supozitoare cand il vad ca se chinuie.
Felicitari Nicoleta pentru programarea operatiei, baietelul meu e mai mic cu 2 zile decat a ta dar noi inca nu am programat, asteptam sa vina tati ca e plecat din tara; si oricum ni s-a spus ca trebuie vazut dupa 3 luni jumate in functie de cum se dezvolta. Acum la 2 luni si 10 zile are peste 5500 g, eu cred ca e bine, si medicul de familie a zis ca arata bine; acum sper doar sa fie sanatos sa nu mai ajungem la spital. Pana acum am fost de 2 ori internati( plus 2 saptamani in maternitate) Cand a facut o luna a facut febra 39 si l-am dus la urgenta la g alexandrescu si ne-a internat,iar a doua zi dimineata i s-a umflat partea de sub ureche pana la gat ( eu am crezut la e oreion LA 1 LUNA!!!)m-am speriat foarte rau, am chemat-o pe 'domnisoara doctor', daca o stiti, am mers la orl unde i-au pus diagnosticu de parotidita(!?). m-au pus sa fac bagajul si ne-a dus imediat ambulanta la spitalul colentina. Dupa un control de cateva minute ne-au trimis inapoi la alexandrescu, nu era parotidita, au zis ca nu e nimic contagios. Am stat o spatamana pe antibiotic la alexandrescu si pana la urma mi-au spus ca a fost o infectie in gat...in fine, si-a revenit si am plecat cu 450g mai mult dupa 6 zile. in schimb la elias a slabit cateva sute de grame... facea kk dupa fiecare masa ( de 8 ori!!!),eram disperata; l-au internat cu bronsiolita iar pe biletul de externare au scris pneumonie...
A fost o perioada foarte grea pentru mine dar acum, slava Domnului, de o luna nu s-a mai inbolnavit.Eu sunt o 'mama tanara'( 23 ani)daca pot sa spun asa, si am fost foarte entuziasmata de copilul asta, nu m-am gandit niciodata ca o sa trec prin asemenea incercari.De multe ori ma mir, si in acelasi timp ma bucur de puterea pe care mi-o dau dumnezeu si puiul meu sa fac fata...sunt sigura ca e cun copil special, norocos si ca o sa aiba o viata frumoasa
Sper ca nu am plictisit pe nimeni. va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Raluca
Mi-a placut cum ai scris si cum gandesti. Felicitari, mami, chiar ca esti o mama tanara si care pe deasupra se descurca foarte bine cu puiul ei. Sanatate multa va doresc!

Cecilia, asta mai vroiam si eu sa zic si n-am mai reusit sa revin ieri, sa te rog sa pui pe prima pagina listuta pentru spital. Cum sunteti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaZ spune:

Raluca, ma faci sa fiu invidioasa...5500g... Fetita mea la 2 luni si 13 zile are numai 4800 g, dar si la noi d-na dr. a zis ca este foarte bine (ea s-a nascut cu 2750 g si cand am plecat din maternitate avea 2640 g). Eu a trebuit sa ii tot schimb laptele si am zapacit-o, cred, dar mananca. Dar ia bine in greutate si s-a rotunjit si a crescut. Asa ca eu spun ca este bine. Din instructiunile date le externarea din maternitate am inteles ca trebuie sa ia minim 750 g pe luna in primele 3 luni, deci suntem in grafic. Mai ales ca a avut si vreo 2 saptamani cand nu prea a mancat din cauza colicilor (nu mai stiam ce sa ii dau-Espumisan, Bonisan, Baby Calm,Baby drink, Ceai de fenicul-, dar acum s-a mai potolit). Si eu ma bucur ca gandesti asa si, intr-adevar, esti o mamica tanara. Cu atat mai mult, bravo!
Si la noi se apropie cu pasi repezi ziua operatiei. Si incep sa am emotii pe o parte si sa o astept cu nerabdare pe cealalta parte. Cam o data vom fi operate, nu-i asa, Roxana?
Cecilia, ce ai facut? Cand va operati?
Noi avem la sfarsitul saptamanii viitoare si botezul, asa ca, cu atat mai repede voi percepe trecerea timpului pana la operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cecilia te dam disparuta!

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jullyy spune:

Buna dimineata mamici! Sunt Anca, mami de Raysa-Nicol, nascuta pe 12 aprilie 2010, cu palatoschizis posterior (zicem noi). Spun asa pentru ca nu a fost diagnosticata in maternitate, nu s-a uitat nimeni in gurita ei. Si eu si sotul meu suntem medici rezidenti pediatri, si amobservat ca ceva nu e in regula la o saptamana de la nastere. Mai intai faptul ca regurgita numai pe nasuc, plus mancatul extrem de greu, pe care l-am pus initial pe seama nasterii cu 2 saptamani mai devreme, crezand ca se adapteaza puiul nostru ceva mai greu. Totul pana cand in timp ce casca fata, i-am vazut despicatura valului palatin!!! Va puteti imagina ce revoltati am fost amandoi ca niciun neonatolog n-a observat, cu atat mai mult cu cat amandoi efectuam stagiul de neonatologie acolo de aproape jumatate de an, deci eram oarecum colegi cu neonatologii.... In fine... Nu de acolo deriva problema noastra la urma urmei. Pana la varsta de 1 luna si jumatate ne-am chinuit ingrozitor cu papica. Un pranz dura in jur de o ora cu pauze de motaiala, si apoi agitatie (de foame banuiesc) dupa acea ora de mancat 100 de ml de lapte. Am nascut-o cu 3000g, a scazut pana la 2790g in maternitate, iar la 1 luna si jumatate avea 3350g. Ingrozitor de putin!!! Incercasem tot felul de variante de alaptat, ajunsesem sa-i impin efectiv laptele din tetina sa nu faca ea prea mult efort. Cautand pe net articole recente despre palatoschizis am ajuns pe forum la acest topic. Asta dupa ce toata sarcina am stat pe acest site la capitolul sarcina pe saptamani. Imi cer scuze ca ma opresc brusc, revin cu conyinuarea, s-a trezit puiul si tre sa pape. Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralushka spune:

Multumesc fetelor pentru incurajari si urari! Buna idee forumul asta!
Nicoleta daca iti spun ca eu l-am nascut de 3600g nu o sa te mai fac invidioasa....eram toata numai burta, imagineaza-ti ca eu aveam 42kg cand am ramas insarcinata, nu mi-a venit sa cred cand mi-au spus greutatea copilului
Bun venit parintilor nou veniti! si multa rabdare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_tutza spune:

Buna Anca si bine ai venit la noi! Puiul meu s-a nascut cu cheilognatopalatoschizis.Nici el nu prea a luat in greutate in primele doua saptamani, manca foarte putin si foarte greu...O masa de 30 de ml dura si jumatate de ora.De fapt nu a luat deloc in greutate primele doua saptamani si spre uimirea mea nu s-a deshidratat deloc, era vioi.A fost foarte greu la inceput...nu terminam bine de mancat si la o ora trebuia sa pape iar.Doctorul ne-a recomandat mese mici si dese.Si varsa foarte mult,in jet dar cu toate astea dupa primele doua saptamani a inceput sa ia in greutate foarte bine.Baietelul meu s-a nascut la 37 de saptamani cu o greutate de 2700g, a scazut la 2400.Acum dupa dupa operatii are 9700, catarit chiar de diminata.Aaa, Radu este nascut pe 10 aprilie 2009, berbecut ca si fetita ta.Sper ca am fost cat de cat coerenta pentru ca am scris in graba...ma aleagra nazdravanul meu peste tot...

Mergi la inceput