constipat de la lapte de vaca?
![](images/user_woman.png)
Buna ziua la toate mamicile!
Am un baietel de 1 an si 9 luni si de doua saptamani l-am trecut pe lapte de vaca (de la tara, ca parintii mei au vaci la tara si am incredere 100% ca e OK ca si conditii, calitate, etc.)
Problema este ca de vreo 5 zile s-a constipat si face foarte putin si tare, mai exact bobite (scuze detalierea ) desi mananca la fel ca inainte sa-i dau lapte de vaca, inainte bea APTAMIL Junior
Intra-adevar ca decand bea lapte de vaca bea mai mult decat APTAMIL,bea dimineata 250 ml, imi cere si dupa somnul de pranz cam 200-250ml si seara mai are o portie de 180-200ml, dar ala nu in fiecare seara, depinde de cat e de satul de la cina.
Ma gandesc ca acest lapte i-a produs constipatia in conditiile in care inainte de acest lapte de vaca nu am avut ptobleme, facea o data de doua ori pe zi si OK ca si cantitate si consistenta
Mananca zilnic supa/ciorba, are iaurt in fiecare zi cate o cutiuta, ii dau spanac, dovlecel, nu mananca orez ca nu prea-i place, practic el nu prea mananca alimente care sa-i produca, constipatie. Fructe intr-adevar nu mananca atat cat ar trebui, dar mananca un fruct in fiecare zi, mai mult nu tare am sanse sa manance. Bananele de asemenea nu-l "pasioneaza", prefera piersici, cirese, zmeura, caise, mere, pere.
Ce sa fac cu el? Sa nu-i mai dau asa mult lapte?, cam 600 ml pe zi este media.. Ideea e ca-i si place si nu as vrea sa i-l schimb daca-l bea asa bine. Cand vede sticla spune "muuuuuuuuu" de la cum face vaca (i-am spus ca e lapte de la vaca) si intinde manutele fericit sa i-l dau. Se va obisnui organismul cu el?
Ati mai patit careva asa?
Multumesc!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
da, se poate intampla, mai ales daca laptele este prea gras
stiu ca se recomanda diluarea cu ceai, nu stiu daca metoda mai este actuala.
iar ca sa-i dai mai multe fructe/zi, ii poti amesteca cu blenderul mar, para, piersica, strugure, prune intr-un iaurt cu bifidus, ajuta la reglarea tranzitului intestina si rezolva problema constipatiei; ce marca de iaurt ii dai acum ? ce procent de grasime are ?
de asemenea, daca accepta, una dintre portiile de lapte i le poti amesteca cu cereale sau le poti pune in iaurt, alaturi de fructe, exista la nestle sortimentul "fibre delicate", special pentru probleme legate de constipatie.
nu ai scris daca in alimentatie este inclusa painea, daca ii dai (in ciorbita, de ex.) da-i paine graham, cu secara sau alte seminte, nu paine alba deoarece aceasta constipa.
si smantana cu procent mare de grasime constipa, nu ai scris daca ii dai sau nu.
bananele cam constipa, e mai bine ca nu le prefera
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dennissa spune:
Buna CorinaDani i multumesc de raspuns
Iuart ii dau Nestle cel special pt copii, cu fructe ca pe cel simplu nu tare-l vrea, mai are momente cand vrea ACTIVIA,dar maxim o jumatate de cutiuta...
Paine nu prea mananca si pe care o mananca si asa destul de rar (dimineata la micul dejun) este cea facuta in casa la aparat de facut paine si i-o fac cu fana neagra sau integrala si ii mai pun si musli uneori in ea sau cereale...paine alba nu mananca, doar covrigi mai roade pe afara
Smantana nu mananca de asemena , numai fff rar, in ciorba daca-i pun, nu o mai vrea si altfel nu prea ii dau ca nu e fan smantana
Daa...ar fi o idee fructele in iaurtul ACTIVIA pe care-l papa cat de cat dar nu cred ca o sa am succes, el vrea fiecare aliment pe care-l stie asa..separata si fara combinatii
De ex, lapte cu cereale NU, numai cerealele rontaite separat si apoi laptele gol
In iaurt i-am mai pus eu cereale sau biscuiti dar daca simte ceva "intrus" in iaurtul lui refuza total! Deci,,avem si fitze pe deasupra
Laptele de vaca, cand i l-am introdu i-am pus tot cate 30 ml in laptele lui APTAMIL ce-l bea. Si am tot crescut cantitatea de lapte de vaca si scazut-o pe cea de lapte praf. A fost OK cu tranzitul atunci si inca cateva zile dupa ce a baut numai lapte de vaca, dar acum...face greu saracutul, face zilnic intr-adevar, dar taaaaare si numai bobite, deci clar e problema cu scaunul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nushulica/nushulica.jpg)
nushulica spune:
cel mai clar exemplu suntem noi!david de la 1 an bea dorna 3.5%uht si nu are nicio pb cu el...acum vreo luna am zis sa-l incerc cu lapte de vaca de la tara de la socrii mei si ma bucuram ca bea chiar mai bine decat dorna...peste 3 zile(in care nu a facut kk deloc) a urmat calvarulse tinea de mine si se scremea,a inceput sa planga si chiar sa tremure mititelul...pana la urma a facut dar fff tare...el mananca f variat si supe/ciorbe si iaurt cu cereale..ma rog am inceput sa-i bag para la masa de fructe...nu am rezolvat nimic,peste 3 zile acelasi episod cu plansete si kk f tare
asa ca am revenit la dorna si dupa vreo 2 saptamani si-a revenit si copilul ...da,e f gras laptele de tara si de aia se constipa
eu deocamdata nu-i mai da poate mai incolo pe la 3 anide
David si
26+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
eu am o colega de serviciu care a inceput sa-i dea lapte de "tara" fetitei ei inca de la varsta de 1 an, fetita a avut mari probleme cu constipatia
ai incercat sa-i dai humana milchzucker ?
eu inca ii mai dau fetitei mele lapte-formula, chiar daca a implinit 3 ani recent...pediatra mi-a spus ca e foarte bine daca pot sa-i dau si daca ea inca il mai accepta, insa nu toti parintii isi pot permite dpdv financiar sa mearga pe lapte-formula pana la 3 ani...se simte gaura in buget...
denisa, cerealele la care ma refer nu sunt din acelea sub forma de fulgi sau bobite, crocante; nu, sunt ca taratele la aspect, iar cand le dizolvi in lapte, acesta capata consistenta unui iaurt de baut, depinde de cantitatea de cereale adaugata; ai putea sa incerci sa-i pui 1-2 masuri (cu lingurita dozatoare de la lapte praf), iar daca accepta, ii poti creste cantitatea; eu, la 240 ml de apa pun 8 masuri rase de lapte praf si 5-6 masuri de cereale
incearca macar o data sa-i faci acel amestec, de iaurt bifidus cu fructe, maruntesti bine-bine cu blenderul pana se omogenizeaza continutul si nu se vor mai simti bucatelele de fructe (eventual cureti si coaja), se simte doar gustul/aroma acestora
edit, ca sa intreb : in afara de lapte si ciorbita, cam cata apa sau alte lichide (ceai, suc de fructe) bea baietelul tau pe zi ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/liliana83/liliana83.jpg)
liliana83 spune:
Da , lapele de vaca constipa, la noi chiar si cel uht cu 3,5 % grasime. Cred c-ar trebuie sa-l diluezi. Multa sanatate.
dennissa spune:
Ieri am fost la tara cu piticul si a mancat visine si zmeura si aseara a "realizat" un scaun OK ca si consistenta, adica nu tare si nici nu s-a chinuit sa-l "execute" dar asta datorita fructelor pe care in mod normal nu le prea mananca acasa...
CorinaDani Lichide bea destul de multe ca si cantitate, aprox 600-700 ml apa+ ceai si cateodata suc de fructe proaspat stors in casa (dar foarte rar pt ca de la 1 an nu tare-l mai accepta) asta pe langa lapte
O sa incerc acele cereale, spui ca sunt de la Nestle- fibre delicate, asa-i? O sa caut in magazin, noi cerealele Nestle nu le-am consumat pt ca nu i-au placut, numai HUMANA si MILUPA, dar poate o sa-i placa astea...vom vedea!
Si fructe cu iaurt natural am sa-i fac astazi sa vad ce parere are...sper sa-i placa, macar asa o sa manance si el mai multe fructe
Cu lapte UHT nu am incercat, dar daca va continua asa cu scaunul o sa incercam si UHT, desi eu sunt mai pentru cel de tara, dar daca nu se poate...asta e!
HUMANA MILCHZUCKER am luat o cutie cand avea vreo 7-8 luni la sfatul pediatrei la o repriza de constipatie (singura din viata lui ) si de atunci nu am mai avut probleme pana acum, deci un an a facut kk zilnic si fara nici o problema avand o alimentatie cam ca si acum...
Eu nu tineam neaparat sa-l trec pe lapte de vaca, nu-mi era asa greu sa-i dau lapte formula in continuare macar pana la 2 ani-2 ani jumate, dar problema este ca pe cel formula nu tare-l mai bea, numai foarte putin, cam 250 ml maxim pe zi (si ala numai dimineata cand era semi adormit ca daca era fresh nici sa nu-l vada ) si asa ca am zis sa incerc cu cel de vaca pe care l-a acceptat foarte foarte bine si chiar m-am bucurat pt asta, dar...nu toate sunt roz....din pacate
nushulica imi pare rau pt micut, sper sa nu ajungem si noi la asa probleme cu scaunul, el inca asa urat nu a facut, dar trebuie sa iau masuri sa nu ajung acolo
roli25 spune:
Si noi suntem pe lapte de tara. Cel mare nu are nici o problema, in timp ce cel mic are mari probleme cu constipatia de ceva timp, desi lapte de tara bea demult.
Acum, de cand a inceput sa pape multe piersici si caise s-a mai reglat. M-am gandit si eu sa-l diluez. Dar se vede clar ca reapare constipatia in zilele cand refuza fructele.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
ivanoiuadela9 spune:
Eu i am introdus lui Stefan la 7 luni lapte de vaca dupa ce lam intarcat ... si da cateva zile a facut asa cum spui tu la inceput ... mai face si acum dar se constipa de la urda ( urda cu banane la 2-3 zile ). Eu pun in 2 litri de lapte cand fierb cam o jum de apa ( este fffffffff gras ramane smantana deasupra fffff groasa si galbena )
Multa sanatate
dennissa spune:
Se pare ca s-a cam reglat scaunul. Poate i s-a obisnuit organosmul cu lapte;e asta mai gras.
De trei zile face iarasi zilnic, dimineata (asta e regula de la 11 luni decand l-am pus pe olita) si inca o data pe timpul zilei.
Dar recunosc ca a mancat mai multe fructe (adica doua, nu unu' ) si ii dau cate doua iaurturi in loc de unu. Poate l-a ajutat si asta...
Speram sa ramanem asa, fara constipatii
multa sanatate tuturor!