Cum se ia varicela???

Cum se ia varicela??? | Autor: RAMONELLA

Link direct la acest mesaj

Baiatul unui coleg are varicela.E posibil sa aduca microbul la birou sa iau si eu???Poate e o intrebare stupida,dar eu n-am avut varicela si sunt stresata.N-am chef sa fac,mai ales ca in 2 saptamani mergem la mare.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

" Virusul ce cauzeaza varicela se transmite cu usurinta de la o persoana la alta. Cel mai frecvent transmiterea bolii se realizeaza pe cale respiratorie, prin intermediul mucoaselor bucale si nazale. De asemenea virusul se poate transmite prin aer, prin stranut sau tuse, de la persoane bolnave. Mai rar, virusul se transmite prin secretiile rezultate din ruperea veziculelor cutanate. Cea mai contagioasa perioada incepe cu 2-3 zile inainte de aparitia eruptiei veziculare si continua in timpul formarii veziculelor (care dureaza in general 4-5 zile) pana in momentul cand toate veziculele au format cruste.

Infectarea de la nivelul veziculelor din herpes zoster apare in putine cazuri.
Atat femeia insarcinata cat si fatul, au un risc crescut de a face varicela daca gravida nu a facut boala pana atunci sau daca nu a fost vaccinata impotriva varicelei. Riscul este crescut foarte mult, daca cineva din familie are varicela, datorita contactului apropiat cu acea persoana. Expunerea la varicela inseamna a fi in preajma unei persoane cu semne prezente de varicela sau daca ii apar dupa 2-3 zile.

In plus, persoana care se imbolnaveste de varicela poate sa faca o forma mai severa de boala decat persoana care i-a transmis boala.
Odata cu imbolnavirea se dobandesc anticorpi (imunitate) si persoana respectiva nu va mai face forma grava de boala dar poate dezvolta o forma usoara de boala. In general daca virusul devine din nou activ o persoana nu va mai face varicela ci va face zona zoster sau herpes zoster.
Simptomele din varicela (febra, starea de rau, scaderea apetitului, durerea de cap, tusea si inflamatia gatului) apar de obicei dupa 14-16 zile de la contactul cu o persoana infectata cu virusul varicelo-zosterian. Cu toate acestea pot sa treaca si 21 de zile de la contactul cu o persoana infectata pana la aparitia simptomelor de boala.
Persoanele care nu au facut boala sau cele care nu sunt vaccinate impotriva varicelei prezinta un risc crescut de a face boala daca:
- locuiesc cu o persoana care are varicela;
- muncesc sau se joaca mai mult de o ora in preajma unei persoane cu varicela;
- sunt internati in spital si impart camera cu o persoana care mai tarziu va face varicela sau sunt ingrijiti de un cadru medical care va face varicela;
- au un sistem imun deficitar.

De asemenea riscul de a face varicela creste daca un membru al familiei are varicela, datorita contactului cu persoana respectiva. In plus persoana care face varicela poate face o forma mai severa a bolii decat persoana de la care a luat boala. Perioada cea mai contagioasa#65533; este cu 1-2 zile inainte de aparitia eruptiei cutanate si pana cand veziculele se usuca si se acopera de cruste.
In cazul in care o persoana nu a avut niciodata varicela si deci nu are imunitate impotriva virusului varicelo-zosterian, ar trebui sa se vaccineze pentru a evita inbolnavirea (Varivax). Inainte de vaccinare trebuie consultat medicul pentru a discuta despre riscurile si beneficiile acestui vaccin. "

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Multumesc Corina.Din cate am citit si eu,nu cred ca as putea face.Ar trebui sa intru in contact direct cu persoana bolnava.

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hmm, eu una nu m-as risca sa-mi stric concediul...as prefera sa ma vaccinez sau sa incep un tratament anti-viral, dupa o discutie prealabila cu medicul, in care sa-mi spuna care ar fi cea mai buna optiune in momentul acesta, cu avantaje/dezavantaje/efecte secundare pentru fiecare varianta

l-ai intrebat pe colegul tau, tatal baietelului bolnav, daca el a facut varicela in copilarie sau mai tarziu ? poate ca nu a facut, si acum este si el in perioada de incubatie, deci poate avea deja virusul in organism, dar nu se manifesta pe moment...

pana la urma e vorba despre un virus, stim cu totii ca pot exista purtatori sanatosi de diversi germeni, la o adica tatal baietelului ar putea fi pe post de "raspandac" ? nu stiu, zic si eu, poate ne lamureste un medic...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Mie mi s-a spus (si stii ca sunt recent patita cu S.) ca si eu pot transmite virusul, stand in contact cu ea. Desi eu am facut cand eram mica. Asa ca suntem in carantina amandoua. Bine, oricum trebuia sa stau cu ea ... cel mai bine intreaba medicul. Si da, perioada ar fi peste 2 sapt.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Petro mersi mult!
Offf,mi-e frica...oare sa ma vaccinez?????/

Mergi la inceput