Manifestari astmatice la copii (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

ALINA, noi suntem pe Seretide 50 , 2 pufuri dimineata si 2 seara . Daca raceste si dupa ce mucozitatile incep sa se ingroase ingreunindu-i respiratia, trebuie sa-i fac aerosoli sau eventual Ventoline . Plus Aerius siropel .
Uite, eu de exemplu sunt alergica la pisici iar desensibilizarea pe care am facut-o cu vaccinul oral nu a folosit la nimic . Asa ca , eu trebuie sa incep injectabil .
Copilul e alergic la graminee si incepe desensibilizarea ; macar la el sa-si faca efectul vaccinul oral .
Speram sa trecem si de iarna aceasta fara crize zdravene si internari . De fiecare cand bate vintul , am emotii ; la gradinita ii scot afara zilnic cate jumatate de ora dimineata si jumate dupa amiaza , doar daca ploua nu-i scot , pentru ei e ceva normal ... "copii trebuie sa se miste ca au multe energie !!!". Insa vintul si frigul ma pune cateodata intr-o stare de nervi ... Asta e !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Jarmo,
Si eu am devenit paranoica atunci cand bate vantul (si in in Dobrogea bate des si rau). Zilele trecute batea un vant de te lua pe sus,iar praful era cat casa... si ma gandeam sa-i pun ceva pe fata (pelerina de ploaie ca pe aia o aveam la indemana), macar pana urca in masina..Sunt constienta (cateodata!) ca exagerez,dar nu poate sa nu-mi treca prin cap ca orice gura de praf inseamna poate o sedinta de aerosoli cu Ventolin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Alina, sunt multe medicamente asa este. Off, imi amintesc cum plecam si eu cu tolba plina de la medic ... si pana la farmacie taiam jumatate de pe lista. Nu, nu din lipsa banilor.
Astazi am fost la farmacie si am luat singulair, aveam scrisoare medicala pe 3 luni (septembrie, octombrie, noiembrie) si expira fara sa-l fi cumparat. Am luat doar pentru o luna, sa fie in casa.
Nu stiu daca ti-am zis, dar dupa ultimul control (6 septembrie), doi medici mi-au recomandat sa continuam cu Singulair, iar la sf lui noiembrie reevaluam.
Diana nu e alergica, mi-a zis destul de clar medicul alergolog. Dupa 3 testari serologice si una cutanata, la 3 clinici din Bucuresti, se exclude alergia. Nu a iesit nici macar o usoara sensibilizare la alergeni. Stiu ca unii medici nu cred in analizele astea, dar medicul alergolog mi-a spus destul de clar. "NU este alergica...opriti cautarile in directia asta".
Deci, daca intr-adevar cele 3 crize de saptamana trecuta au fost din cauza proteinei animale, nu are legatura cu alergia la proteina. Mai degraba as spune ca organismul s-a slabit din cauza avalansei de toxine si cum ea are hipereactivitate bronsica s-a manifestat in felul asta.
Carne i-am dat de pe 15 pana pe 20 si crizele au fost pe 18,20, 21.
Alte schimbari nu au mai fost in rutina ei. Pe 20 a fost ceatza dimineatza si la pranz a iesit putin afara. Dar ceatza de pe 20 nu justifica criza din data de 18.
Deci oricum as lua tot la carne ajung.
I-am oprit carnea si orice proteina animala vad ca s-au orit si crizele. E prea devreme sa ma pronunt dar totusi e un semn bun. Sa vedem evolutia.

Multa sanatate si voua si va tin la curent !

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallex spune:

Buna ziua,

Noi suntem cam la fel, mai tusim doar de doua -trei ori de dimineata, sub tratament cu seretide 25/125 doua puffuri pe zi, singulair si Xyzal. v-as ruga sa-mi definiti ce inseamna criza la micutii vostri? tuse sau si insuficienta respiratorie?
noi am inceput bowen, de sambata reluam inotul, in concluzie, cred ca voi fi mai tot timpul pe drumuri(prin dragutzul Bucuresti)
eu incerc de un an sa-i dau fetitzei mele doar produse Bio, dar gradinita 'mi-o da peste cap' si evident nu are constantza in aceasta alimentatie; am sa ma informez si eu asupra acestui tip de nutritie - suna yummy - ea manaca foarte bine legume si fructe.

Va pup si multa sanatate

Mergi la inceput

Fetelor, putin offtopic dar nu pot sa nu imi arat uimirea.
Diana e mult mai cuminte.

Diana daca depasea ora din somnul de pranz nu ne mai intelegeam cu ea, sau daca nu o culcam la pranz. Tipa, era obraznica, ce mai...efectiv toata seara era distrusa.
Ieri au venit musafiri in vizita si nu am mai culcat-o la pranz, astazi cand sa o adorm, s-a trezit Bianca.
Ma credeti daca va zic ca si ieri si astazi a fost extrem de cuminte ? A stat 4 ore pe un scaun si s-a jucat. OOO Doamne, ea nu rezista mai mult de 15 minute intr-un loc. E argint viu !
Si aseara si astazi, extrem de cuminte...daca mai facea o pozna isi cerea scuze.
Mi-am dat seama abia acum o jumatate de ora cand am vazut cat e ceasul si ea e asa linistita, apoi am realizat ca si ieri a fost la fel.
Sa nu-mi spuneti ca s-a maturizat de la o saptamana la alta. Stiti cu ce se trateaza copii de Hipereactivitate si Deficit de atentie? exact cu ce consuma ea de luni incoace (Omega 3, Omega 6, Vitamina E, etc...)
Ea nu are probleme cu deficitul de atentie, dar se pare ca alimentatia asta ii prinde bine.
Sa vedem si maine cum e. Ori am luat-o razna ori chiar e de bine.
Noapte buna !

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Aveti idee de ce nu se mai gaseste ventolin?DianaD & Alexandru 12 04 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

dianad,
De Ventolin nu stiu. Doar de Singulaire de 4 mg stiu ca s-ar putea sa nu se mai gaseasca din cauza unor probleme pe care le au importatorii.(dr a spus ca pot da si de 5 mg).Poate si cu V sunt probleme asemanatoare. Ai cautat peste tot, banuiesc, dar, totusi, ai sunat inclusiv la importator?
softurela,
Diana a primit suplimente de Omega 3, 6, Vit E sau prin alimentatie?
Si "de luni" incoace ce insseamna? Ziua de luni? Fiindca daca e asa, eu cred ca e cam devreme pentru asa efecte de 'cumintire".
Rallex,
La Ana, criza inseamna tuse.Tuse seaca care se transforma intr-o tuse cu secretii si care poate fie sa treaca cam in 2 ore (s-a intamplat sa fim in masina si sa nu-i pot da Ventolin,fiindca deocamdata noi avem numai nebulizator), fie sa tuseasca pana varsa, fara sa-i treaca tusea nici macar dupa asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aalina2003

dianad,
De Ventolin nu stiu. Doar de Singulaire de 4 mg stiu ca s-ar putea sa nu se mai gaseasca din cauza unor probleme pe care le au importatorii.(dr a spus ca pot da si de 5 mg).Poate si cu V sunt probleme asemanatoare. Ai cautat peste tot, banuiesc, dar, totusi, ai sunat inclusiv la importator?
softurela,
Diana a primit suplimente de Omega 3, 6, Vit E sau prin alimentatie?
Si "de luni" incoace ce insseamna? Ziua de luni? Fiindca daca e asa, eu cred ca e cam devreme pentru asa efecte de 'cumintire".

Alina si Ana (15 martie 2006)

Alina, ea mananca super foods,canepa, nuci, etc din septembrie (dupa testele de alergie), dar ba un desert, ba o completare la micul dejun.
De luni, toate astea fac parte din meniul ei. Da, e devreme sa stabilesc o legatura intre toate astea, posibil sa fie doar o toana de moment.
Dar oricum, mie mi se par cam multe coincidente. De ex, dimineatza am realizat ca nu imi mai cade parul. Acum 3 zile am ramas cu o claie de par in mana dupa ce m-am pieptanat, astazi abia doua-trei fire daca au cazut. Sa nu mai zic cum arata perna cand ma trezeam dimineatza. Cine a alaptat min 3 luni stie ce vorbesc. Eram hotarata sa ma rad in cap ca nu mai suportam par peste tot.
Om vedea, sa dea Domnul sa fi gasit rezolvarea la toate problemele. Si sa nu crezi ca manac cruditati 100%, cam 50%, dar am scos carnea si ce mananc e foarte sanatos. Aspir la un regim crud cam 70%, dar alaptez si mi-e teama ca detoxifierea sa nu afecteze laptele.
Gata, hai ca devin offtopic. Poate scriu la topicul de RAW VEGAN.
Sa ne intoarcem la astm.

Criza la Diana consta in tuse care o trezea din somn, ii faceam ventolinul si se linistea imediat.

De Ventolin nu stiu nimic, ca mai am stocuri.
Sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Ventolin de care ... sprey sau solutie pentru aerosoli ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Solutie de aerosoli. In zona crangasi-militari am gasit cu greu un flacon la o farmacie mica de la parterul unui bloc. Lanturile mari gen help-net, dona, catena, sensiblu nu au produsul.DianaD & Alexandru 12 04 2006

Mergi la inceput