Manifestari astmatice la copii (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

aditapop,
Nu stiu ce sa zic despre siropul asta, nu l-am folosit.
softurela,
Da, ii dau de intretinere Singulaire (4mg)si Xyzal (10 pic/zi-dimineata). Singulaire i-a dat dr C. Xyzal ii recomandase alergologul inainte de consultatia la dr. C si eu l-am adaugat la S, cam dupa capul meu. Sper ca saptamana asta sa obtinem programarea la dr. C.Nu stiam ca Diana nu mai merge la gradinita, poate si de aici starea ei buna din prezent.

Azi n-a tusit decat o data dimineata, a stranutat de doua ori, tot dimineata, si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui aalina2003

aditapop,
softurela,
Da, ii dau de intretinere Singulaire (4mg)si Xyzal (10 pic/zi-dimineata). Singulaire i-a dat dr C. Xyzal ii recomandase alergologul inainte de consultatia la dr. C si eu l-am adaugat la S, cam dupa capul meu. Sper ca saptamana asta sa obtinem programarea la dr. C.Nu stiam ca Diana nu mai merge la gradinita, poate si de aici starea ei buna din prezent.

Azi n-a tusit decat o data dimineata, a stranutat de doua ori, tot dimineata, si atat.

Alina si Ana (15 martie 2006)

Da, la Diana abia dupa ce am introdus flixotide-ul a scapat de tuse.

Am renuntat la gradinita desi era ingradostita de ea. Si acum ma pune sa-i spun povesti cu si despre gradinita. :). E adevarat ca lipsa manifestarilor virale duce la scaderea incidentei astmului dar totusi nici in august nu a fost la gradi si cu toate astea, luna august a fost cea mai urata in sensul ca pentru prima data mi-a facut crize nocturne.
Nu stiu ce sa zic, probabil toate la un loc contribuie. De ex, multa vreme am crezut ca laptele e de vina si asta pentru ca erau niste coincidente stranii. Ulterior am renuntat sa mai caut ce ii cauzeaza, era un mister greu de elucidat. Ea nu a iesit alergica la nimic.
Anyway acum bea numai lapte de migdale, sucuri naturale , ceai de maces cu cate o lingurita de catina si suc de morcov, lapte de caju .... toate preparate de mine.
Paine ii fac cu cereale integrale, tarate, seminte.
Carne, oua si branzica ii iau de la tzara de la sursa sigura. Daca nu am, nu-i mai dau. Si multe altele.
Un exemplu de desert ar fi : smochine date la blender cu cereale inmuiate in lapte de soia si amestecat cu nici, alune, migdale, seminte floarea soarelui, caise uscate . Fac bilute si le plimb prin nuca de cocos.
Dar repet, ea nu e alergica nici la arahide si nici la altceva.

Dupa cum vezi, au fost multe schimbari in sensul bun. Probabil fiecare a contribuit intr-un fel sau altul.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditapop spune:

Buna, fetelor!
Am nevoie de ajutorul vostru, cine doreste sa ne voteze in concursul clipe de vara, aveti link-ul mai jos.
MULTUMIM!

VOTATI, VA ROG, adi-1 adi-2 MULTUMIM!

Mergi la inceput

Softurela,
Suna tare bine deserturile tale (si eu le-as manca cu placere), dar pitica mea e destul de mofturoasa,nu cred ca as reusi sa fiu atat de stricta cu mancarea.

Nu reusesc sa fac programare la dr. C.Mi-a spus sa sun peste alte 2 saptamani, in conditiile in care m-au mai amanat de 2 ori pana acum..Si pana atunci??? Ma bate gandul sa incerc in alta parte. Dar unde? Poate la dr. Ionescu Marcela, la Medlife. Nu stiu ce sa fac.Iar!!
Intre timp, azi noapte pe la 4.30,iar tuse,dar nu mult.Am lasat-o fara Ventolin.In schimb,dupa ce s-a trezit, a tusit rau, iar a avut nevoie de Ventolin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui aalina2003

aditapop,
softurela,

Alina si Ana (15 martie 2006)

Da, la Diana abia dupa ce am introdus flixotide-ul a scapat de tuse.

Am renuntat la gradinita desi era ingradostita de ea. Si acum ma pune sa-i spun povesti cu si despre gradinita. :). E adevarat ca lipsa manifestarilor virale duce la scaderea incidentei astmului dar totusi nici in august nu a fost la gradi si cu toate astea, luna august a fost cea mai urata in sensul ca pentru prima data mi-a facut crize nocturne.
Nu stiu ce sa zic, probabil toate la un loc contribuie. De ex, multa vreme am crezut ca laptele e de vina si asta pentru ca erau niste coincidente stranii. Ulterior am renuntat sa mai caut ce ii cauzeaza, era un mister greu de elucidat. Ea nu a iesit alergica la nimic.
Anyway acum bea numai lapte de migdale, sucuri naturale , ceai de maces cu cate o lingurita de catina si suc de morcov, lapte de caju .... toate preparate de mine.
Paine ii fac cu cereale integrale, tarate, seminte.
Carne, oua si branzica ii iau de la tzara de la sursa sigura. Daca nu am, nu-i mai dau. Si multe altele.
Un exemplu de desert ar fi : smochine date la blender cu cereale inmuiate in lapte de soia si amestecat cu nici, alune, migdale, seminte floarea soarelui, caise uscate . Fac bilute si le plimb prin nuca de cocos.
Dar repet, ea nu e alergica nici la arahide si nici la altceva.

Dupa cum vezi, au fost multe schimbari in sensul bun. Probabil fiecare a contribuit intr-un fel sau altul.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Softurela si eu cred ca alimentatia conteaza f mult. Si eu am facut multe schimbari in alimentatie, cred ca a contat si asta. Nu chiar ca tine, dar incerc sa ii hranesc cat mai sanatos. Sunt curioasa ce retete mai ai, uite asta cu desertul e f buna, as incerca si eu. Cam ce cantitati pui? ce fel de cereale?

Alina eu i-am facut teste din sange inainte de 5 ani si au fost relevante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

uff, fi-mea de unde o laudam ca anul trecut a racit mai putin, anul asta a racit cu tuse urata de tot de 2 ori deja de nu am mai stiut ce medicamente sa ii dau sa o opresc. tuse seaca, astmatica, fara wheezing insa. in pat are cateva de episoade de tuse pana in ora 12, pana vomita. m-am plictisit de spalat lenjerii.
am inceput iara bronchovaxom acum o luna, ne-a dat si o ruda echivalenta a lui singulair si nu stiu daca nu ar trebui sa ii fac pufuri de mentinere, cel putin seara, in perioadele in care nu e racita.

Mergi la inceput

alra,
te citeam pe aici mai demult si impresia mea era ca la voi, tu ai reusit sa controlezi foarte bine boala.
poate ai dreptate cu doza de intretinere. nu ai putea macar sa sunu medicul?
de ce spui tu ca ar trebuie aceasta doza in perioada cabd NU este racita? Intreb fiindca mie la Ana mi s-a parut ca saptamana trecuta,camd a avut laringita a tusit mai putin (deloc aproape),decat tuseste acum,vindecata.Este asta una dintre cararcteristicile astmului?
ruda aia a lui singulaire -cum il cheama? e mai nou?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Alra, la noi in Franta se aude ca vor sa nu mai elibereze siropuri de tuse la copiii mici, vor sa lase tusea sa-si faca treaba ei ,are si ea un cuvint de spus in anumite boli ( asa cred ei si vad ca esti in Belgia, poate la voi nu va fi la fel).
Cat despre tusea seaca pina la voma .... mare grija, piticul meu asa a debutat cu astmul , tusea seaca pina la voma , plins ... toti imi spuneau ca e capricios si vrea in brate ... ( idei de moda veche ) , insa nu era asa , era debutul astmului . Acum e sub observatie, cu tratament preventiv si nu mai las pe nimeni sa deschida gura dindu-mi indicatii privind starea de sanatate a copilului meu ( cu exceptia medicilor, normal ! ) . Ai grija si urmareste copilul si du-l la medic la un eventual control mai amplu .
Sanatate la puiut !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna.
Va citesc cu interes, caci am si eu o fetita care are manifestari astmatice; asta de iarna trecuta cand i-am dat Bronchovaxom, care i-a declansat tusea (tuse latratoare, de laringita) ce a tinut-o vreo 3 luni cu toate siropurile incercate.
Nu i-a trecut pana cand nu i-am facut aerosoli cu flixotide.
Cat timp e acasa si nu merge la gradi, copilul nu are nimic (toata vara nu a racit, nu a tusit).
Cand a inceput gradi, dupa 4 zile a racit, a inceput iar cu tusea- i-am facut tratament cu flixotide la cel mai mic semn de raceala plus xyzal, picaturi de Rhinocort in nas (la recomandarea orl-istului).
Ma bucur totusi ca intre raceli nu ramane cu tuse.
Am fost la salina in Bucuresti in septembrie; acum 2 saptamani am fost la salina la Slanic Prahova. Sper sa-i ajute.
Am inceput sa-i dau First Defense, Aller Care.
Am mai descoperit niste siropuri naturiste care sunt bune impotriva astmului (Astha 15, Coughend, Tusend) cred ca o sa le incerc caci m-am saturat sa tot bag in ea tone de medicamente.
Ii dau si singulaire o luna la indicatia pediatrei.
Aaaa si sa nu uit ii dau coacaz negru dimineata si muguri de calin seara.
Pediatra ne-a spus ca nu crede ca la fetita mea e vorba de raceli, ci mai degraba de alergii. Atunci ma intreb de ce le face numai cand e la gradi.
As vrea sa-i fac teste de alergii, desi pediatra imi tot spune ca nu sunt relevante la copii mici (fetitza are 6 ani).
Softurela la ce medic alergolog ai fost?
Am inteles ca ai schimabt apartamentul si acum Diana e mai bine?
La noi declansarea acestor alergii a coincis cu montarea termopanelor in apartament. Daca as putea, le-as pune la loc pe cele vechi din lemn.
Doar spirometria poate spune sigur daca copilul are astm sau nu? Ea a facut una la dr. Ionescu, dar ne-a spus ca nu e concludenta, caci copilul avea 5 ani atunci.

Mergi la inceput

Jarmo,
da,asa mi-a spus si mie dr. Craiu: nu se dau siropuri expectorante la copii. Tusea e "naturala" si are rolul ei.Cat despre alra, cred ca e cu "vechime" in cursa asta. Ma insel?
Ela2001,
Tusea se declanseaza numai cand e la gradinita chiar daca e numai alergica, fiindca virozele pe care le contacteaza acolo sunt factori declansatori.
Cat despre siropurile impotriva tusei, numai la indicatia medicului.
Eu stiu ca testele cutanate pentru alergii sunt cele concludente si ca se pot face dupa 3 ani si ca cele din sange se pot face numai dupa 5-6 ani, fara a fi insa la fel de precise ca cele cutanate.

Mergi la inceput