Cum se curata folia de pe termopane?

Cum se curata folia de pe termopane? | Autor: florinad

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor!

Va rog sa ma ajutati daca ati patit cumva asta sau ati auzit de la cineva: cumnata-mea, cand si-a pus geamurile termopan la casa a facut o maaare prostie. A lasat folia aceea cu care sunt protejate geamurile ca sa le fereasca, pentru ca urma izolatul si tencuitul pe exterior si s-a gandit ca asa e mai bine, ca o sa ia folia dupa ce se termina partea cu murdaritul cand ar putea fi zgariate. Din pacate aceasta parte a durat destul de mult (1 an), a fost foarte cald, a fost frig... si cand au vrut sa desprinda folia respectiva... mai desprine-o daca poti. La soare, aceasta s-a inmuiat si a facut priza atat de buna cu geamul ca pur si simplu nu se mai poate dezlipi. Daca reusesti sa dezlipesti un coltisor mic sa tragi de el, se rupe. Pur si simplu numai asa cu unghia, incet, milimetru cu milimetru poti sa o dezlipesti. S-a interesat in dreapta si-n stanga dar nimeni nu i-a dat nici o metoda buna, care sa nu zgarie nici geamurile.
Voi v-ati intalnit cumva cu cazuri din astea? Ati putea sa ne ajutati?

Multumim!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

sunt mai multe variante pe care le puteti incerca

- exista in magazinele de bricolaj (practiker, bricostore, etc.) un fel de racaitoare, cu lama de cutter, seamana cu un cutit din acela de curatat legumele; este special pentru curatarea autocolantelor de pe suprafete netede, nu zgarie deloc, la firma unde am lucrat acum cativa ani il foloseau agentii de vanzari pentru a elimina diverse reclame si etichete autocolante de pe geamurile magazinelor in care isi distribuiau marfa

- mai puteti incerca sa incalziti suprafata foliei cu un uscator de par, astfel incat adezivul dintre geam si folie sa se inmoaie si sa poata fi dezlipita folia de pe geam; eventual va puteti ajuta de o ustensila de bucatarie, facuta din lemn, cea care seamana cu o paleta cu muchia tesita

- ultima varianta, sa intrebati la un producator de stickere si autocolante sau chiar la furnizorul de termopane/geamuri, daca exista o substanta sau un dispozitiv, speciale pentru inalturarea acestei folii

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

incearca cu acetona, inmoaie fel de fel de lipiciuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olina87
incearca cu acetona, inmoaie fel de fel de lipiciuri

Inmoaie la fel de bine si tamplaria din pvc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinad spune:

Multumesc de raspunsuri. Din pacate acetona am citit ca nu e indicata in curatarea geamurilor, mai ales ca aici e de frecat mult :(.
O sa incercam celelalte variante... sa speram ca vor fi cu succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunifericita spune:

Ideea Corinei cu feonul e buna si dupa aceea cu racaitoarea.Din cauza soarelui s-au lipit asa bine.Noi am pus Ramplast si dupa 2 ani foarte usor le-am dat jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adyalyna spune:

buna florinad, a reusit pana la urma cumnata ta sa indeparteze folia??? daca da te rog zi-mi si mie ca ma confrunt cu aceeasi problema.

O zi buna.

Mergi la inceput