Cum ne organizam cheltuielile acum!

Cum ne organizam cheltuielile acum! | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Cu un TVA de 24% vor creste simtitor facturile si preturile la produsele de stricta necesitate!
Azi am fost la un SM pt. cumparaturile obisnuite si am plecat intr-un ras isteric!Uitandu-ma in carucioarele cumparatorilor am realizat starea in care se gaseau oamenii:DERUTA!
Din mai toate carucioarele nu lipsea...hartia igienica!

Acum stand sa judecam rational,hai sa vedem ce produse de stricta necesitate,vor fi cel mai mult afectate de cresterea TVA-ului.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

B.nica, pe mine numai ras isteric nu ma apuca!

Pentru un loc de munca pentru care am datorii de 15.000 de euro (stau in chirie, a-propos) voi avea castig net de 600 euro pe luna. Voi acoperi creditul probabil in 10 ani (asta daca nu vreau sa fiu vreun medic care sa ceara bani de la pacientii sai direct de la obraz ). Deci gand de locuinta proprietate personala.... calculeaza tu, te rog peste cati ani (acum am 31 de ani impliniti). Sotul are salariu fix pe urmatorii 2 ani la 1500 ron, nimic in plus sau in minus. Avem copil de 1 an si 5 luni. Nu mi-e rusine sa spun ca majoritatea hainutelor si jucariilor lui sunt de "mana a doua" (de unde bani pt lucruri noi?) Deja de 2 ani traim dupa liste si liste, la ce anume sa fac economie???? Fac consultatii benevole, fara niciun leu in plus (spre deosebire de celelalte colege), ma gandesc si la sarmanii oameni (pensionari in majoritatea lor), am aprecierea lor, dar la ce-mi foloseste daca eu seara acasa stau si ma gandesc ca nu am suficienti bani pentru cel mic???

P.S. Mai fac si naveta cam 30 de km zilnic, deci banii de transport tot eu ii suport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Scumpa mea,medic?Repejor in ..lume!Acolo unde medicii sunt pretuiti cu adevarat!
Eu am cam multe "ancore" pe aici si inca analizez,dar la prima oferta rezonabila am plecat,oriunde!

Edit. Incearca sa-ti obtii o specializare aici,compatibila UE.
Am vazut ca sunt cautati Medicii de familie.
Perfectioneaza-te profesional si poti sa-ti imbunatatesti statutul acolo unde vei obtine un post.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

B.nica, sunt super cautata si sunata! Sunt medic de familie, voi avea competenta in ecografie din toamna, am toate examenele de DALF la zi (adica stiu franceza la perfectie , deja am mailuri cu post ca ma asteapta, ca ma doresc, ca ma vor..... si eu stau aici, in tara. Sotul nici nu concepe sa plece din Romania, stie limba franceza, dar se gandeste ca nu se va adapta. Si mi-a spus clar ca am de ales: profesia sau familia. Mi-am luat post in judet (contra cost, bineinteles, pentru care am facut credit), sper sa mearga (desi nu sunt prea convinsa). Oamenii sunt mai mult decat ok, dar la ce ma ajuta, caci eu stau in chirie? Ma gandesc sa lucrez si la Ambulanta in week-enduri sau part time la un cabinet de medicina muncii. Ma gandesc sa mai fac o competenta si in urgente (se va desfiinta si statia de salvare din Predeal, deci musai sa stiu ce fac). Cand sa mai am timp de copilul meu? Cand sa mai am timp sa ma bucur de viata?

P.S. Toate scolarizarile ma privesc pe mine personal: plata, transport, cazare. Habar nu au uniii despre ce cheltuieli este vorba si cu toate astea "medicii iau spaga"....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Pentru un loc de munca pentru care am datorii de 15.000 de euro (stau in chirie, a-propos) voi avea castig net de 600 euro pe luna.

off topic: tot 15 mii mai "costa" un post? ma gandeam c-o mai fi scazut, din moment ce medicina nu mai e ce era pe vremea mea (aka 15/loc la admitere).

on topic n-am nimic de zis, fiindca din fericire nu e nevoie sa-mi reorganizez prioritatile. deocamdata. asta pentru c-am virat de la practica medicala datorita acestor 15000 pe care nu-i aveam, iar acum datoria pe care-o am e creditul pentru apartament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
Pentru un loc de munca pentru care am datorii de 15.000 de euro (stau in chirie, a-propos) voi avea castig net de 600 euro pe luna.

Ce paradox! Dai 15000 de euro spaga pt un post de unde scoti 600 de euro pe luna. Asta da afacere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu am inteles din alt mesaj al lui blackgirl0 ca a costat-o 15000 un imprumut pt amenajarea cabinetului, nu spaga pt post. Inainte de a comenta poate ar fi bine sa intrebati ce inseamna "un loc de munca pentru care am datorii de 15.000 de euro"

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:

off topic: tot 15 mii mai "costa" un post? ma gandeam c-o mai fi scazut, din moment ce medicina nu mai e ce era pe vremea mea (aka 15/loc la admitere).

on topic n-am nimic de zis, fiindca din fericire nu e nevoie sa-mi reorganizez prioritatile. deocamdata. asta pentru c-am virat de la practica medicala datorita acestor 15000 pe care nu-i aveam, iar acum datoria pe care-o am e creditul pentru apartament.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Fetele,scuzAti pt off topic.
15000 euro e spaga pt un post?Nu am inteles eu bine?
Si...la cine merg banii astia?Offf,sper ca-mi ziceti ca nu-i adevarat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:

B.nica, sunt super cautata si sunata! Sunt medic de familie, voi avea competenta in ecografie din toamna, am toate examenele de DALF la zi (adica stiu franceza la perfectie , deja am mailuri cu post ca ma asteapta, ca ma doresc, ca ma vor..... si eu stau aici, in tara. Sotul nici nu concepe sa plece din Romania, stie limba franceza, dar se gandeste ca nu se va adapta. Si mi-a spus clar ca am de ales: profesia sau familia. Mi-am luat post in judet (contra cost, bineinteles, pentru care am facut credit), sper sa mearga (desi nu sunt prea convinsa). Oamenii sunt mai mult decat ok, dar la ce ma ajuta, caci eu stau in chirie? Ma gandesc sa lucrez si la Ambulanta in week-enduri sau part time la un cabinet de medicina muncii. Ma gandesc sa mai fac o competenta si in urgente (se va desfiinta si statia de salvare din Predeal, deci musai sa stiu ce fac). Cand sa mai am timp de copilul meu? Cand sa mai am timp sa ma bucur de viata?

P.S. Toate scolarizarile ma privesc pe mine personal: plata, transport, cazare. Habar nu au uniii despre ce cheltuieli este vorba si cu toate astea "medicii iau spaga"....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Uite, Laura, citim si singure, nu mai trebuie sa intrebam. Sau poate asta inseamna ca a primit postul cu conditia amenajarii cabinetului? Ma rog, oricum e trista situatia, si a lui Blackgirl si a noastra a tuturor.

Cum dreq sa nu fie pline cosurile de hartie igienica daca suntem toti in rahat???

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

probabil a cumparat un cabinet de medicina de familie de la un doctor care s-a retras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Bnica, e bine ca inca razi, chiar si isteric. Dar am o vaga senzatie ca vei plange cu amar votul pe care l-ai oferit. Pacat ca vom plange si noi, cei care nu avem nici o vina!

Cat despre cheltuieli, cunosc familie de pensionari care traiesc din 750 de lei pe luna. Acesti bani oricum nu le ajung nici de mancare, ei ce vor face?
Un asistent social de directie (cu studii aprofundate) are salariu de 800 ron din care se vor scadea 25 %. Nu stiu cat isi va mai permite sa cumpere din acesti bani. Si ar fi bine daca acestea ar fi cazuri izolate, dar nu sunt, cei mai multi oameni au venituri sub 1000 ron/luna. Le va fi imposibil sa traiasca cu acesti bani...

Mergi la inceput