Nasterea la Medlife (17)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns e_cami spune:

Eu am cumparat diverse chestii, maine imi sosesc cosmeticele pt bebe (apropos, Cori, catre ce cosmetice te-ai orientat?), termometrul cu cap flexibil, cantarul, astazi am bagat la spalat lenjeria de patut, lucrusoarele lui, apoi sa le calc si uite asa mai trece timpul. Nu am cumparat nimic de invelit bebe, nu stiu ce ar trebui, ma gandesc la o paturica din aceea cu gaurele de la mothercare?

Fetele care deja aveti bebe mic, intre salteaua de la patut si cearceaf, ati mai pu vreo protectie? Si inca o intrebare: v-ati cumparat protectii mamelon din silicon? Sunt bune? Dar centura dupa cezariana? E recomandata?

Melania, ce frumos a crescut bebe! Cum mai e cu colicii? Tu cum mai esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Cami, eu cosmetice ii iau Mustela - e numarul 1 in maternitati in Franta si ma gandesc ca nu degeaba. Ca o paranteza, in liniile ptr bebe bio existente in Romania nu am incredere deloc.. Iar celelalte linii de dermato-cosmetice nu aveau reviewuri asa bune de la parinti ca Mustela. Oricum, aici depinde de preferintele mamicii.

Paturici i-am luat si eu tot din cele cu gaurele de la Mothercare (2). I-am luat si una cu lana ptr carucior si mers afara. Dar pentru in casa eu am preferat sa ii iau 2 saci de dormit despre care am citit si am auzit foarte multe lucruri bune fiind din lana de merino - care regleaza perfect temperatura intre 18 si 30 de grade deci reduce riscul de supraincalzire. Ai linkul in una din listute, doar ca se comanda doar pe net din afara daca te intereseaza.

Termometru de corp nu i-am luat inca, ma uit si eu sa vad care e cu cap flexibil ca de asta nu stiam .

Si nu trebuie sa te gandesti la lucruri rele - la 36s nu are de ce sa aiba probleme cu plamanii - inca dupa 33s majoritatea pot respira singuri, iar greutatea e ok. In cel mai rau caz va fi transferat bebe la un spital de stat sa il mai tina in incubator pana ajunge la 3 kg si sa nu platesti suplimentar tu. Ca sa stai linistita intereseaza-te care maternitate are cea mai buna sectie de prematuri si in caz de ceva ceri sa fii transferata acolo. Dar repet, la 36s + nu are de ce sa fie cazul.

Cori 34+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Ca tot n-am de lucru si stau pe-aici iti raspund si eu ce ne-au zis la curs despre protectiile de silicon: nu trebuie folosite decat daca nu mai poti fara pentru ca scad productia de lapte. Ni s-a recomandat sa nu le cumparam decat daca chiar avem nevoie.. deci nu inainte.

De centura nu stiu nimic.. chiar sunt si eu interesata de raspuns.

Si de traversa eu vreau sa comand 2 de pe net care cica sunt bumbac 100%, dar impermeabil (nu ma intreba cum ca nu stiu), dar scrie ca lasa pielea sa respire si ca sunt antialergenice. Si mie mi-era teama sa nu se incalzeasca bebe dc ii pun. Mamicile expermimentate , ce parere aveti?

Cori 34+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Cori, ti-am trimis mail.

Atunci n-o sa cumpar protectiile de silicon decat daca va fi nevoie.
Travesele (de fapt erau ca cearceafurile)sunt din bumbac pe o parte si cauciucate pe cealalta. Mie mi-e frica sa nu se sufoce bebele, asa ca inca nu am cumparat. Mai asteptam pareri.

Ma gandesc ca daca vor fi ceva pb cu plamanii sa nu-i trebuiasca mai mult de o zi, doua, deci nu cred ca va fi nevoie de un alt spital. Mai ales ca banuiesc ca nu primeau la medlife de la 35 saptamani altfel. Urasc chestia asta. Nu am fost internata nici macar o ora, asta e unul din motivele pt care am ales clinica privata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniam spune:

Buna,

Paturici ar trebui sa aveti diverse. Eu am una foarte subtire pe care o folosesc in perioada asta. Cele mai groase cand e mai frig. Bebe sta acum doar in badiut pt ca e foarte cald. Eu pe saltea am pus o paturica mai pufoasa si unde sta bebe cu fata ii pun scutecel din bumbac pentru ca tot timpul mai da laptic afara si trebuie schimbat. I-am pus paturica pe saltea pentru ca lenjeria era prea rece si de cate ori il puneam adormit din brate pe lenjerie se trezea din cauza ca era mult mai rece.
O sa va adaptati in functie de necesitati. Nu cumparati nici aiurea hainute si paturici, incercati sa va asigurati strictul necesar si apoi mai luati ceva daca va mai trebuie.

O sa cititi peste tot ca bebe inainte de a manca trebuie schimbat. Eu asa faceam si vreo doua saptamani pana sa ma dezmeticesc credeam ca plange copilul ca-i e frig. Dar de unde, copilul plangea ca-i era foame si intra in crize din alea de plans, iar apoi manca haotic si inghitea si mult aer. Deci cand incepe copilul sa planga dati-i sa manance si apoi mai lasati ceva timp dupa masa si il schimbati.

Cami, stai linistita pentru ca de la 37 de saptamani se considera ca esti la termen, deci n-ai de ce sa-ti faci probleme.

Eu sunt mult mai linistita, bebe e mult mai cuminte acum si crizele de colici tin mult mai putin.

Alina, sa ne trimiti mesaj dupa ce nasti. Iti tinem pumnii.

Mergi la inceput

Multumim pt sfaturi, Melania. Sunt binevenite si foarte folositoare.

Alina tinem pumnii, bafta multa, sa ne impartasesti experienta dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Bubante - ei, cu atat mai incurajator ... incerc sa ma gandesc tot mai mult la ideea sa merg pe cezariana de urgenta, cat mai aproape de termen
Cami - poate zic o prostie dar stiu ca n-ar fi indicat sa iei Ca atat de aproape de nastere ?... Am fost azi la fundeni si, cum am asteptat 2 ore acolo am auzit ca le-a zis tuturor mamicilor sa ia Mg zilnic ca sa creasca bebe si sa fie Zen ...doza recomandata e 200 mg/zi
Eu mi-am luat si centura postantala, si protectie de silcon (vezi ca sunt pe marimi si noi cam avem nevoie mici la inceput)

Of doamne cum sa te gandesti la aemenea prostii ??? La varsta asta de sarcina e ok, te primeste si la medlife si bebe n-are ce sa aiba, zau. Chiar: dr Parfene nu a zis nimic de injectiile alea de maturare a plamanilor ? adica daca era nasolie eu zic ca ti-ar fi facut, nu ?
maimu - mai incearca, site-ul ala e din sua si uneori au lucrari de mentenanta pe timpul noptii (la ei) - ziua la noi.
cori - mai, eu stiu o multime de copilasi care au tapet in camera ... acuma ...uf, totul pare sa fie toxic
Ia hai poate nu am pus bine link-ul : http://www.aladyandherbaby.com/
alina - ar fi bine sa nu mai faci mare lucru prin casa, daca nu vrei sa scurtezi termenul ... Abia astept sa ajung si eu acolo, deja toate actiunile mele viitoare mi le imaginez cu bebelina ... Eu am spalat azi 4 masini de hainute si mai am vreo 3...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns E_Alexa spune:

Melania, cat ai fost la terapie intensiva ti l-au adus pe bebe la tine?

Mergi la inceput

Ana,
Chiar nu stiu ce sa zic vis a vis de Ca. Mi-a iesit la analize, dupa ce luasem 20 de zile, la limita inferioara. Dr Parfene imi zisese sa iau o saptamana Ca, o saptamana Mg. Acum, ce sa fac? Cum o fi mai bine? Mi-e teama ca daca il intrerup imi scade iar si nu stiu cat e de bine. Dar as putea sa iau simultan si Ca si Mg? Miercuri am programare la ea si o s-o intreb, asta daca mai rezistam pana atunci!!!
Despre injectiile de maturare a plamanilor nu mi-a pomenit nimic nici ea, nici dr de garda care m-a vazut sambata dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniam spune:

Alexa, nu mi l-au adus, pt ca sunt etaje diferite. Nici nu am incercat pt ca stiam ca nu se poate. Am auzit o sg persoana ca i l-au adus, dar spunea ca s-a ridicat din pat chiar din ziua cu operatia.

Mergi la inceput