Relatie in impas...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa_bebe spune:

Citat:
citat din mesajul lui trinity2kro

Da Mianna mi-as dori ca momentele de tandrete sa fie si pe teritoriul meu, dar sunt urmatoarele lucruri "incomode":
- parintii mei sunt INTOTDEAUNA acasa(exceptand momentele cand sunt la job);
- patul meu scartaie doar cand ma asez pe el, cu alte ocazii zici ca e concert(a fost reparat acum cativa ani, dar problema cu scartaitul nu s-a rezolvat);
- am geamuri la camera, care dau in bucatarie(de asa a fost construita casa), si chiar daca le-am acoperit eu ne trece la amandoi cheful instant numai cand auzim ca a intrat cineva in bucatarie;
- usa de la camera mea nu se poate incuia din motive tehnice de genul trebuie ridicat tocul cu totul...

Acum aproape s-a terminat de renovat o parte din casa si ma gandeam sa ma mut intr-una din camerele renovate, dar daca am discutat de mutat impreuna(el vrea sa ne mutam pe teren neutru)ma gandesc ca mai bine investesc in chestii de care vom avea nevoie atunci cand ne vom muta(estimez ca ne vom muta impreuna undeva la inceputul toamnei); cu toate ca risc sa fiu blamata, dar asa sunt eu mai cerebrala vreau sa calculez totul inainte de a face un pas.

interesant...sa nu poti face sex din cauza parintilor!:))ma apuca rasul-plansul!Voi nu stiti sa improvizati?Nu va duce mintea si de aceea cereti sfaturi pe forum?:))Mare e gradina ta,Doamne!!!!!!!!:))

mama de prichindik poznasha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Nu as vrea sa te dezamagesc, insa sunt cateva aspecte foarte importante care nu sunt in favoarea ta, sau mai bine zis, a voastra, ca si potential cuplu:
1. nu te sustine, te critica des. Cum crezi tu ca se consolideaza o relatie puternica pe un asemenea fundament? Partenerii ar trebui sa se incurajeze si sa se sustina reciproc, nicidecum sa te descurajeze la orice pas.
2. este inca puternic legat emotional de sora lui (poate si de mama lui), aproape dependent de ea. El nu se va indeparta de ea la presiunile tale. Trebuie s-o faca pentru ca EL isi doreste asta.
3. "El vrea, da' trebuie sa planificam". Prea multe planuri si planificari nu-mi miros a bine, eu cred ca lui ii este confortabil asa. Iti alimenteaza tie dorinta de autonomie, timp in care el nu face PRACTIC nici o schimbare majora inspre un trai comun independent de parinti / sora.

Si cred ca il si poti testa: pune-l in fata unei situatii ipotetice: spune-i ca ai gasit apartament, e gata, va asteapta pe voi sa va mutati saptamana viitoare. Vezi ce reactie are.

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Nu as vrea sa te dezamagesc, insa sunt cateva aspecte foarte importante care nu sunt in favoarea ta, sau mai bine zis, a voastra, ca si potential cuplu:
1. nu te sustine, te critica des. Cum crezi tu ca se consolideaza o relatie puternica pe un asemenea fundament? Partenerii ar trebui sa se incurajeze si sa se sustina reciproc, nicidecum sa te descurajeze la orice pas.
2. este inca puternic legat emotional de sora lui (poate si de mama lui), aproape dependent de ea. El nu se va indeparta de ea la presiunile tale. Trebuie s-o faca pentru ca EL isi doreste asta.
3. "El vrea, da' trebuie sa planificam". Prea multe planuri si planificari nu-mi miros a bine, eu cred ca lui ii este confortabil asa. Iti alimenteaza tie dorinta de autonomie, timp in care el nu face PRACTIC nici o schimbare majora inspre un trai comun independent de parinti / sora.

Si cred ca il si poti testa: pune-l in fata unei situatii ipotetice: spune-i ca ai gasit apartament, e gata, va asteapta pe voi sa va mutati saptamana viitoare. Vezi ce reactie are.

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

e cam mamos barbatul asta al tau..inca sta sub fusta mamei!sa stii ca din coada de caine nu faci sita de matase!

mama de prichindik poznasha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ana_ spune:

sa sti ca nu esti singura in aceasta situatie...ai fi surprinsa sa afli

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui _Ana_

sa sti ca nu esti singura in aceasta situatie...ai fi surprinsa sa afli

dade fapt si fostul barbat era la fel,era sub dominatie comunistamaicasa fiind comunista

Mama de ingerash poznash

Ochiistele,buze soare
Cand zambeste e stupoare
Mi-a dat Dumnezeu un sfant
Inger trimis pe pamant...

Frumusetea ei cea rara
Face ochiul sa tresara
Iar surasul ei cel dulce

Bucurie imi aduce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

[tesl]eu ce iti zic...cred cu tarie ca:
-adopta acelasi comportament ca si parintii ei..stilul in care a fost crescuta;
-ii place sa faca pe sora mai mare..poate ca a facut-o mereu si a uitat ca fratele sau a crescut intre timp;
-poate prietenul ei nu ii permite sa se bage in treburile lui si asta o face sa refuleze pe cel mai slab..fratele tau..
-poate ii place sa faca asta stiind ca te agaseaza pe tine..
-poate e geloasa pe tine...ca i-ai "furat" jucaria, adica pe fratele ei..
si ar mai fi multe motive..
ce poti face tu?NIMIC
ce poate face iubitul tau...MULTE.
dar toate cu diplomatie...fara sa raneasca, jigneasca, creeze probleme..caci familia ramane familie..cu bune si rele..
ar putea sa nu ii mai raspunda la telefon mereu cand suna...sa invoce motivul ca nu l-a auzit...
sa nu ii mai dea raportul mereu..sa ii spuna lucruri generale...
sa nu se mai lase condus...ci sa isi spuna punctul de vedere raspicat, de exemplu..nu ai loc unde sa iti pui plusurile..ok..le duc in camera la mama...si cu asta basta!...
ce sa iti zic...sper sa se rezolve...depinde de el..si datoria ta e sa-l sustii

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oni_mihaela spune:

Nu esti singura in situatia asta...Noi pana acum 7 luni aveam o relatie superba, pentru care toata lumea ne invidia... Din pacate, acum 7 luni el s-a imbolnavit si a stat internat 1 luna, timp in care i-am fost alaturi cu toate resursele mele, expunandu-ma la riscuri destul de mari... Au urmat 6 luni de concediu medical, de nervi, de stres, de certuri legate de orice maruntis... Parintii lui ne-ai ignorat complet (aveam totusi o logodna si o nunta in plan despre care ei nu au mai adus discutia nici macar in ziua de azi), in vreme ce ai mei au incercat sa ne dea cateva sfaturi si si-au anuntat sprijinul lor in ceea ce priveste aceste evenimente. Intre timp, am ramas insarcinata (si recunosc ca si eu am stari ciudate de nervozitate din cauza hormoneilor) si stam in casa parintilor lui, cu ei, cu fratele si prietena fratelui sau, iar eu nu am cerut nimic altceva decat sa mi se respecte lucrurile si curatenia. De aici, o intreaga drama, cu tipete, cuvinte grele si amenintari ca daca nu imi convine sa imi iau bagajelul si sa plec... Sincer, as pleca pentru ca nu mai suport sa aud cum sunt jignita si cum se tipa la mine... Dar il iubesc si ma gandesc ca poate este doar o alta perioada dificila si ca poate va trece... Poate ca alte experiente ma vor ajuta sa inteleg ce se intampla de fapt... Va pup si sarcina usoara tutror!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu am apucat sa citesc tot ce s-a scris (si pana una-alta nici nu apuc....). Totusi imi spun parerea...

Sora asta este un fel de soacra. Si asa va ramane. Ce as face eu in locul tau? M-as muta cu el cat mai repede. Preferabil intr-un apartament cu chirie, unde sunt de toate, tacamuri, masina de spalat....Nu sunt deloc sigura ca merita sa investesti tu in toate astea. Si apoi as vedea cum gestioneaza el situatia. Sora, cu siguranta, va incerca din nou sa se amestece. Daca el, devenit independent, "la casa lui", va reusi sa o puna la punct, atunci e bine - poti merge mai departe. Daca el accepta in continuare "sfaturile" sorei, eu una as cauta pe altcineva. Daca sora reuseste in continuare sa se amestece in treburile voastre, atunci o va face toata viata si....cred ca poti gasi ceva mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adry2010 spune:

Dupa parerea mea PROBLEMA ESTE A LUI!!! Asa cum si in cazul soacrelor, este de fapt problema lui cu mama sa, ca-i permite sa se bage in viata lui mai mult decat trebuie si abia apoi este problema ta cu el. El este cel care trebuie sa ia atitudine fata de rudele sale. Daca el reuseste sau nu sa se impuna si sa se detaseze de ei, aici este problema ta intre tine si el. Adica tu de fapt nu trebuie sa fi suparata pe familia lui, ci pe el ca el nu rezolva problema. Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adry2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oni_mihaela

Sincer, as pleca pentru ca nu mai suport sa aud cum sunt jignita si cum se tipa la mine... Dar il iubesc si ma gandesc ca poate este doar o alta perioada dificila si ca poate va trece... Poate ca alte experiente ma vor ajuta sa inteleg ce se intampla de fapt... Va pup si sarcina usoara tutror!

Este foarte important sa fi linistita pe timpul sarcinii. Daca ai unde sa te duci, de ce nu te duci cu el? Explica-i care e situatia, spune-i ca nu mai suporti, ca-ti face rau si tie si sarcinii, dar ca-l iubesti si cere-i sa vina cu tine, daca vrea sa aiba o familie. Asa vei vedea si daca este genul de "barbat" care ramane sub fusta mamei toata viata. Iar dupa parerea mea asta trebuie transata de la inceput. Ori constientizeaza ca trebuie sa isi formeze o noua familie, sa se dedice ei cu toate responsabilitatile ori inca vrea sa mai decida mama lui si sa ramana inca copilul parintilor. E bine sa stiti amandoi de la inceput cum e sau ce poate alege. Dupa parerea mea, daca asta nu este transata de la inceput, cu greu va mai fi putea fi taiata mai tarziu

Mergi la inceput