Relatie in impas...
Buna,
Eu si iubitul meu suntem un cuplu de 4 ani, am avut multe momente minunate, dar acum am ajuns intr-un impas. Cauza...avem probleme din cauza surorii lui care se baga in viata lui, implicit a noastra.
O precizare am de facut, ea de cca 2 ani este mutata cu prietenul ei la el acasa.
O sa va dau cateva exemple de ceea ce eu consider ca inseamna acest "se baga":
- anul trecut am fost plecati la mare pentru cca 3 zile (doar eu si el, desi ea a insistat si la el si la mine sa mergem impreuna) si sora lui ZILNIC ne-a sunat sa ne intrebe de toate: la ce ora ne-am trezit, la ce ora am ajuns la plaja, daca am mancat, unde am mancat, ce am mancat, eventual cat a costat meniul, ce vrem sa facem in continuare in ziua aceea, pe unde vrem sa ne plimbam, etc.; evident ca primeam si sfaturi nesolicitate de genul la ce ora sa mergem la plaja, pe unde sa ne plimbam...
- nu este data sa fim plecati din oras si ea sa nu ne sune sa ne intrebe: la ce ora am plecat, pe unde am luat-o cu masina, eventual cam cu cati km la ora am mers, este soseaua libera sau nu, cu cine ne-am intalnit unde am fost, ce ziceau persoanele respective, la ce ora am plecat,....si lista credeti-ma pe cuvant ca poate continua la nesfarsit; de precizat mai este faptul ca, dupa ce ne intoarcem acasa il suna sa il mai intrebe cam aceleasi lucruri, apoi a doua zi, de regula e prezenta in casa parintilor lor pentru a-i mai da o data el raportul;
- ei, ca si frati, cat era si ea acasa la parinti au impartit aceeasi camera; iubitul meu vrea sa transforme acum aceasta camera in "camera lui" si i-a spus surorii lui sa isi ia jucariile de plus din aceasta camera, din pacate de aici a rezultat cearta, ea a facut crize pe tema asta ca de ce sa le ia de acolo ( cica unde sta cu prietenul ei nu are unde sa le tina), culmea si parintii lor au sarit in apararea ei si l-au certat pe iubitul meu;
- un alt exemplu, un aspect pe care l-am observat cam de la inceputul relatiei ar fi faptul ca de cate ori il suna primele ei cuvinte sunt de fapt interogari: unde esti, cu cine esti, ce faci unde esti, mai stai mult, etc.;
- s-a intamplat sa fiu la un moment dat langa iubitul meu cand ea l-a sunat si l-a certat; o sa incerc sa reproduc cat mai exact replica ei (atat de tare a spus-o ca am auzit-o si eu desi eram langa iubitul meu care avea telefonul la ureche totusi): "Ce faci ma! N-o mai iubesti pe sora-ta de nu m-ai mai sunat 2 zile?";
- undeva la inceputul acestui an a venit in vizita la parintii lor o prietena buna de-a ei si principala ei grija a fost sa ii arate fetei respective ce pat si-a cumparat fratele ei.
Exemplele pot continua de la telefoane la venit acasa la parintii lor cand sunt parintii plecati si gatit/ facut curat pentru fratele ei, desi i-a spus sa nu mai faca asta pentru ca vrem sa facem aceste lucruri impreuna noi doi.
Eu, de cate ori am incercat sa ii spun sa nu ii mai spuna lui replici care mie mi se par jignitoare, cel putin de fata cu mine, imi tranteste replici de genul "auzi fata eu vorbesc cum am chef cu frate-miu si nimeni nu are dreptul sa comenteze, da?" sau "nimeni nu-l cunoaste pe frate-miu mai bine ca mine ca eu am crescut cu el, da?"
Eu si prietenul meu nu suntem mutati impreuna, altfel as fi intervenit si m-as fi impus, dar, totodata nu vreau sa il creada un prost.
Aceasta situatie am discutat-o cu iubitul meu si a inteles ce i-am explicat si mi-a dat dreptate. El incearca acum sa se impuna in fata ei si a parintilor lui, problema este ca deja ne-a afectat relatia, implicit cea intima ( eu, recunosc ca am ajuns sa simt ca si cum ar fi si ea cu noi in pat si pur si simplu nu pot; este ca un zid intre noi pe care nu stiu cum il vom darama).
De povestit ar mai fi inca multe. Multi imi spun sa ma despart de el, dar il iubesc.
Am apelat la un forum in speranta ca voi primi sfaturi pentru a ajuta la rezolvarea acestui impas prin care trece relatia noastra.
Va multumesc anticipat pentru comentarii si sfaturi.
Raspunsuri
cryss_oana spune:
Imi cer scuze pentru ce o sa spun,dar mie mi se pare cam obsedata,mai rau ca o soacra.Si eu am frati,2,unul dintre ei are 24 de ani si o relatie de 3 ani.Imi iubesc fratele extrem de mult,dar sa fac asa ceva,Doamne fereste.Vorbim la telefon,iesim in oras,ne vizitam,nici ei nu locuiesc inca impreuna.Nu ma bag in relatia lor si cu atat mai mult nu ii tin cont lui pe unde umbla si ce face,asta e treaba lor.Cu prietena lui ma inteleg chiar foarte bine.
Cred ca el ar trebui sa aibe o discutie serioasa cu parintii si cu sora,sa le explice ce si cum si sa-i spuna ca e foarte deranjant.Eu n-as suporta asa ceva.
Inca odata imi cer mii de scuze,dar n-am putut sa ma abtin.Mult succes si daca va iubiti si va intelegeti nu cred ca asta ar fi motiv de despartire.
larissa_79 spune:
hai mai daca si asta e motiv de despartire. pai ce treaba are una cu alta. eu si acum vorbesc cu sora mea la telefon foarte mult, sotul are un prieten cu care vorbeste foarte mult. eu chiar nu inteleg unde e problema. plus de asta pe prietenul tau nu il deranjeaza ca altfel ar scurta conversatia sau n-ar raspunde la telefon. e sora lui totusi...nu o fosta prietena, nu o amica. tu esti geloasa pe sora lui? ca asa pare...nu deci eu chiar nu vad nimic in neregula si nici una din situatiile expuse de tine nu arata ca ea s-ar baga intre voi. poate doar e mai implicata in viata fratelui ei si mai posesiva asa...
iubiti-va in continuare!
Larisa 36 fix cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 4 saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
pisigri spune:
Mie mi se pare ca e vorba de o sora care a fost pina acum foarte apropiata de fratele ei. Daca au avut pina acum o relatie de genul "iti spun tot, sintem cei mai buni prieteni", ea vrea sa continue asa, banuiesc ca si iubitul tau vrea, dar...tu nu, si l-ai semi-lamurit si pe el ca nu e ok.
Daca e normal sau nu, nu stiu. Si eu vorbesc cu sora-mea la fel la telefon, nu vad ce e rau ca o intreb unde e pe drum (cind pleaca undeva) sau ce a mincat la prinz. Daca nu are chef atunci sa stea la povesti, imi spune si o lasam pe altadata. Nu o intreb ca sa o verific, sau pt ca mor daca nu stiu eu tot, pur si simplu de mici sintem invatate sa ne povestim chestii de-astea, si continuam si acum, Nu am avut nici una dintre noi nici o relatie in care pe partener sa il incurce treaba asta, atita timp cit, ti-am spus, daca telefonul e primit intr-un moment nepotrivit, ne spunem pa rapid si o lasam de altadata...
Nu mi-e foarte clar ce anume te deranjeaza...sau de ce te deranjeaza asa tare...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
trinity2kro spune:
Draga larissa_79,
1) Ea este femeie, el este barbat, iar barbatii dupa cum se stie au nevoie de o anumita independenta si individualitate;
2) Eu am discutat cu el si mi-a spus ca si pe el il deranjeaza chestiile pe care ea le face si ca a incercat sa ia atitudine in fata ei explicandu-i asta si cu frumosul, si cu ton mai rastit, dar a vorbit de pomana. Solutia gasita de el a fost sa incerce sa ignore. Problema e ca totusi il afecteaza; el refuleaza pe altii ceea ce ea ii face. Nu se poate sa il intrebe cineva ce face ca sare ca ars de parca acea persoana i-ar cere raportul sau ceva de genul acesta (asta la faza cu sunatul si cu intrebatul; si DA mie nu mi se pare normal ce face ea si nu spun asta ca as fi geloasa pe ea - eu daca as avea sora sau frate nu i-as permite asa ceva, nici macar parintii mei nu isi permit (asta ca si chestie de bun simt) sa ma chestioneze in halul asta). P.S.: Intrebarile despre care am pomenit sunt toate puse la fiecare convorbire.
3) El nu poate sa faca nimic in camera care se presupune ca este acum a LUI ca ii sar in cap toti: tatal, mama si sora lui. Daca asta tie ti se pare in regula atunci no comment. De precizat ca ea, totusi nu mai locuieste acolo de 2 ani.
4) Nu stiu care este conceptia ta, dar mie, atunci cand plec undeva cu iubitul meu imi place sa fiu doar eu cu el (daca asa am decis de comun acord). Da, atunci cand ajungem la destinatie mi se pare de bun simt sa anuntam PARINTII (deoarece inca locuim cu ei) ca am ajuns, dar sa dam raportul ZILNIC in legatura cu absolut orice facem unde suntem deja mi se pare aberant ( nici la job nu mi se cer atatea detalii).
5) Nu stiu cat de normal ti se pare tie ca ea ca si femeie sa il puna pe el ca frate sa ii inchida sutienul sau sa nu o deranjeze daca se schimba de haine de fata cu el ( daca si asta e relatie normala frate-sora atunci...).
Si DA, am ajuns sa simt ca, atunci cand suntem in pat, ea este intre noi doi.
Si daca tie toate chestiile astea ti se pare ok si de bun simt atunci...asa cum am spus mai sus...no comment.
Sper ca prin aceste "detalii" am reusit sa ii raspund si lui pisigri, daca nu, cu drag voi incerca sa dau mai multe lamuriri.
inaioana spune:
Sora e cu totul si cu totul deplasata.
Din pacate faptul ca prietenul tau a acceptat acest comportament pana acum, nu imi suna prea bine. Nu e un motiv destul de serios sa te desparti deocamdata, dar eu zic ca e cazul sa pui niste limite si daca in continuare ei se comporta la fel (folosesc pluralul pentru ca si iubitul tau e parte din atitudinea ei - e nevoie de doi ca sa existe si el ar trebui sa puna limita) atunci, poate e cazul sa iti gasesti un iubit care sa fie ADULT.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
ivanoiuadela9 spune:
Trinity nu ne ai spus ce varsta are prietenul tau . Pe de o parte mi se pare cam exagerata grija ei pt el , dar pe de alta parte... vad ca pe el nu l deranjeaza faptul ca ea il suna . Poate ca e mai grijulie fata de el ... de ce nu incerci sa vorbesti cu ea ?
Si eu si sora mea ( s a mutat in bucuresti ) ne sunam aproape zilnic si vorbim fel de fel de aiureli .
blackgirl0 spune:
Mie nu mi se pare absolut deloc deplasata sora. Dar absolut deloc. Se intereseaza de soarta fratelui ei. Ce-i asa de rau in asta? Si daca domnisoara este deranjata de comportamentul celor 2 frati, pana nu se muta oficial cu inculpatul in casa, nu poa' sa obiecteze la nimic. Adica la...ce? La niste telefoane obisnuite si de inteles? La faptul ca ea nu vrea sa-si mute lucrurile din ceea ce este in continuare camera ei? Haida de! Asta motiv de suparare!
Ia faceti bine si mutati-va voi doi impreuna, insa nu la el acasa nici la parintii tai, si daca vezi ca acest comportament deranjant pentru tine intre cei 2 frati continua poti sa obiectezi. Pana atunci si in conditiile actuale mi se pare aiurea ca tu esti cea deranjata.
trinity2kro spune:
Iubitul meu are 25 ani, urmand ca in cateva luni sa faca 26, sora lui are 28 ani, iar eu urmeaza sa implinesc 27..