Eritem fesier

Eritem fesier | Autor: alexa101

Link direct la acest mesaj

Fetelor, Am o fetita de 1 an si 3 luni, de vreo 2-3spatamani i-au tot aparut bubute in zona genitala care s-au raspandit repejor. Tot ceea ce am folosit a fost fara succes : baie de aer, bai cu apa si sapun, Bepanthen, crema de galbenele, Cutaden, Rivanol . Am citit ca Nidoflor crema ar fi mai buna, totusi citind prospectul am ramas putin dezorientata, deoarece aceasta este contraindicata copiilor sub 2 ani (datorita pobibilitatii absorbtiei cutanate a neomicine ? ).
Ea este o fetita tare curata si pana acum nu am avut niciodata asa problema. A urmat un tratament cu Klacid pt. gat si dupa tratament am observat aceste bubite si in zona genitala- acolo au trecut dar intre pliuri si pe pulpita inca nu. O fi de la Klacid sau de la pampersi, nu mai stiu, dar cateva bubite au aparut imediat in ultima zi de administrare a antibioticului Klacid-Claritromicina.
Totusi pe prospect scrie ca aceasta crema nu poate fi folosita pentru termen indelungat, dar nu inteleg la cat anume se refera (o saptamana, o luna ?). Prin urmare, poate fi folosita pentru un copil de 1 an si 3 luni ? Pentru cat timp anume ? Sigur voi merge la dermatologie daca nu se vede nici o ameliorare
Va multumesc mult,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa101 spune:

Am fost azi la DERMATOLOGIE - ERITEM FESIER de la Antibioticul Klacid - mi-a dat e creme sa le combin in palma si sa o creia o pauzasc de 2 ori pe zi cu TRAVOGEN + MYCOHEAL HC-Hidrocortizon + CUTADEN si miercuri mergem iar la control.
tratezi gatul si faci eritem fesier, asta e
Va pupik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Noi am patit aceeasi treaba tot dupa administrarea de antibiotic, Zinnat in cazul nostru (e destul de puternic).
A trecut cu crema Petrini preparata in farmacie, in 2 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Orice antibiotic produce diaree si orice diaree se lasa cu eritem fesier. Nu am vazut unde i-ai dat tu Biotics Baby cate 3 plicuri pe zi in toata perioada de tratament cu antibiotic (restabileste flora intestinala distrusa de chimioterapic) si nici nu am vazut sa-i fi dat cu bepanthen unguent pe fundulet. Ce atatea minuni aiurea in plus? I s-a pus diagnosticul de micoza cutanata (candida)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Alexa acu o sa zici ca te urmaresc pe la toate subiectele ..dar.. ai incercat sa o tratezi mai intai cu bepanthen?...o mai poti spala de trei ori pe zi cu apa cu bicarbonat (la un litru de apa fiarta si racita pui o lingurita de bicarbonat), ffff bun este si Reviken (pe baza de zinc), pe noi ne-a salvat de fiecare data.
Majoritatea cremelor pe care ti le-a dat tie medicul sunt pe baza de cortizon si nu sunt deloc sanatoase, plus ca aceste creme cu cortizon se aplica in strat subtire numai pe zona afectata, la cum ti-a zis tie sa le amesteci acolo cred ca numai in strat subtire nu le aplici.Cortizonul administrat aiurea naste probleme mai urate decat initialele.

Mergi la inceput