Sticlute si biberoane pt prematuri (in Canada)
Am postat intrebarea de mai jos la 'Sezatoarea canadiana', dar m-am gandit sa o pun si aici, poate sunt fete care nu intra de obicei acolo, dar ma pot totusi ajuta cu un raspuns.
O fosta colega de-a mea care locuieste acum in Toronto, a nascut de curand un baietel, care a venit mai devreme decat se asteptau cu vreo 6-8 saptamani, deci e prematur. Din cauza ca e micut, nu poate sa suga singur si de aceea e hranit cu niste biberoane si sticlute speciale, de unica folosinta, de la Enfamil. Dupa ce au fost externati, colega mea nu a reusit sa mai gaseasca acel tip de sticle si biberoane la farmaciile din oras, iar de la spital am inteles ca nu mai poate primi.
As dori sa stiu daca vreuna din voi s-a confruntat cu asa ceva si daca exista vreo solutie la problema, acolo, in Canada, asa incat ea sa rezolve relativ rapid problema (pt ca in principiu s-ar putea comanda in USA, dar site-ul nu livreaza in Canada si intervin complicatii legate de posta si de timpul de transport).
Eu nu stiu nimic despre prematuri, de aceea nu prea am inteles de ce nu poate fi hranit copilul cu orice tip de biberon pt prematuri (si tb sa fie doar cele de la Enfamil) si de asemenea de ce nu recomanda pediatrul o solutie. Dar colega mea e doar de 2-3 ani in Canada si e la primul copil, poate nu stie ea sau e prea sleep deprived acum ca sa se gandeasca la toate variantele. De aceea as dori sa aflu si parerea voastra.
Va multumesc anticipat pt orice raspuns!
Raspunsuri
sdcristian spune:
exista diverse tipuri de biberoane pt prematuri, cred ca si avent si chicco au, dr brown la fel, gasesti si pe amazon
joklk spune:
Cat de mic e bebe de nu poate sa suga? Fetita mea cand a avut 1500 g a inceput sa invete sa suga. Acum la un an si noua luni suntem in plin proces de intarcare. Eu nu zic ca biberoanele nu or fi bune dar daca il invata cu biberonul nu va mai suge niciodata.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
musetto spune:
sdcristian si joklk multumesc pt raspunsuri! Intre timp s-a rezolvat pb cu biberoane de la Medela. Din fericire mamica are lapte si pompeaza, nu ii da formula. Sper sa nu fie probleme mai tarziu cu alaptatul, nu stiu cate kg a avut bebe la nastere, dar o sa ii spun mamei despre fetita lui joklk ca sa o incurajez :)
Happiness_4_us spune:
Nu am timp sa citesc ce ti-au raspuns fetele insa aici, la NICU in spital, se foloseau produse Medela pentru prematuri. Se gasesc si in farmacii asa ceva. Poate si acolo?
Poti lua legatura cu Try, care locuieste in Toronto si care are un baietel nascut prematur. Sigur cu mare drag te poate indruma ea.
Multa sanatate puiului mic!
musetto spune:
Draga Happiness, multumesc foarte mult pt raspuns! Intr-adevar, s-a rezolvat problema chiar cu biberoane de la Medela. I-am povestit colegei mele despre acest forum, sper sa isi faca si ea cont aici intr-o zi si sa le cunoasca pe fetele din Canada .
kariguld spune:
aici la noi, in Deutschland, se gasesc niste chestii de aplicat pe sfarcuri, din silicon care imita cu succes sfarcul. nu stiu cum le spune pe romaneste.....cred ca sunt si in farmacii. am cautat pe net, dar nu gasesc o poza ca sa-ti faci o idee.
sanatate bebicului!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!