Cum fac placinta de visine?

Cum fac placinta de visine? | Autor: baby-boom

Link direct la acest mesaj

Ni s-au copt visinele si n-am facut niciodata placinta cu visine. Cum se face? Da' vreau de aia ca'n American Pie. Aoleu, deja pe tastatura!!!

Florina si Elise (9 iulie 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Intra pe bucataras.ro , la sectiunea dulciuri, sunt cateva retete de placinta cu visine.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Danke lulu!!! Am gasit o reteta de placinta de ciocolata cu visine. O execut azi!

Florina si Elise (9 iulie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Cea mai simpla reteta, care imi reuseste mereu (fiindca e asa de simpla ): un pandispan pe care pui ce fructe ai. Pandispanul rapid, facut din 4 oua, 200 g zahar, 200g faina, 5 linguri de ulei. Albusul batut spuma cu un varf de sare, apoi adaugat zaharul si batut in continuare. Galbenusurile frecate cu uleiul. Se amesteca apoi se pune si faina, in 2-3 transe. Smecheria e sa nu amesteci foarte tare albusurile cand adaugi galbenusurile si faina, ci doar sa il ridici cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot. Adaugi si vanilie daca vrei. Se pune in tava, potrivita ca marime, fiindca nu e prea multa compozitie. Deasupra pui visinele.Eu am le-am scurs bine si le-am trecut prin zahar cu faina prima data, apoi cand am facut din nou prajitura le-am dat numai prin zahar. Nu s-au lasat nici prima, nici a doua oara. Se coace cam la 160-180 de grade, foc mediu cred la un cuptor care nu indica temperatura. Eu am pus in tava hartie de copt si nu am avut probleme cu dezlipitul. La sfarsit se pudreaza cu zahar, daca vrei sa fie mai dulce.

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Retetele astea nu au de-a face cu placinta americana. Uite aici o reteta, dar vezi ca gasesti multe pe youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=YxlzsP2CdlU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

eu am crezut ca e doar o figura de stil faza cu American Pie! Nu de alta, dar ce face tanti aia este o tarta, nu o placinta, si nici o prajitura...eu asa stiu ca ii zice pe la noi. Gresesc? Poate ca te-ar ajuta sa cauti pe google retete de tarte, in cazul asta.

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Placinta americana e altceva decit aia romaneasca si arata ca cea din filmulet. Nu seamana cu ceea ce numim noi tarta.
Reteta pe care o faci tu o face si mama, dar are cu totul alt gust decit "american pie". Si asa, ca fapt divers, daca vrei sa arate frumos si sa fie bogata in fructe, reteta ta se poate face si asa: ungi tava cu unt, pui visinele una linga alta (mama nu lasa niciun spatiu liber), apoi pui pandispanul si bagi la cuptor. Cind o scoti, o tai bucati si partea cu visinele sta deasupra. Daca vrei mai pudrezi cu zahar si gata. Dupa gustul meu e mai buna si mai bogata in fructe varianta asta decit aia cu visine scufundate prin pandispan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Eu fac un soi de placinta cu visine destul de simpla. Aluatul este de foi simple (o parte sifon o parte ulei drojdie faina un praf sare) iar umplutura de visine o pregatesc din visine fara samburi zahar dupa gust gris vreo 2 oua batute si scortisoara/rom. Umplutura se pune intre cele 2 foi. Iese delicioasa. Scuze ca nu am pus cantitati exacte dar o fac intotdeauna din ochi.
Va pup



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Pai si eu pun visina langa visina si nu s-au scufundat in pandispan.(desi mi-ar fi placut!) Asa cum spui tu ca face mama ta, fac si eu cu mar, de exemplu. Insa pun inainte zahar pe fundul tavii, si se caramelizeaza un pic, dar ramane totusi si sub forma de cristale. Daca o fac la cuptorul electric nu imi iese asa de buna ca la cel pe gaz.
Oricum, placinta lui Printze pare mai placinta decat restul! In varianta romaneasca. Dar, daca Baby-boom a vrut American Pie, atunci nu are rost sa mai punem retetele noastre de Romania.Scuze, mi-o retrag si o las pe tanti aia de pe youtube sa ii explice mai bine. Eu personal nu am mancat asa ceva, ca nu am fost in SUA...Si nici filmul nu mi-a trezit apetitul pentru placinte de-aleadin contra
PS uite la astfel de tarta ma refeream cand am zis ca ce face tanti seamana cu o tarta, nu cu o placinta: http://tinyurl.com/38ylxdu

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

Mergi la inceput