supa (sau ciorba?) de cirese

supa (sau ciorba?) de cirese | Autor: dia_filipas

Link direct la acest mesaj

Stiti cumva o reteta buna de supa (sau ciorba...nu stiu termenul potrivit) de cirese? Ce stiu e ca se face cu cirese si lapte parce, e o reteta ungureasca. Am mancat de cateva ori cand eram mica si de ceva vreme ma tot gandesc la ea, da' nu am pe cine sa intreb. Ati auzit de mancarea asta? Stiti o reteta? Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu am adaptat reteta astfel: spal ciresele/visinele, scot samburii, pun la fiert in apa putina, cat sa le acopere; las sa se raceasca; ameste separat lapte rece cu budinca de vanilie - sa fie mai aromata - sau amidon - fara sa fie cocoloase, apoi torn peste cirese/visine si le pun sa fiarba 5 minute.
Pui zahar dupa gust.

edit; eu fac si amestecat cu cirese + visine , bucati de piersici si ce mai nimeresc, e foarte bun rece

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Ce imi plac subiectele cu chestii care nu imi lasa gura apa...Mai vreau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Mamagiuliei iti multumesc de reteta ! Tre' musai s-o incerc si eu. Noua ne dadeau la gradi cand eram mici, si de atunci am macat doar de vreo 2 ori...yummy...

Anisio sa inteleg ca nu te tenteaza?

Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Recunosc ,la "venerabila mea virsta"nu am auzit de supa/ciorba de cirese/visine!

Este un desert,ca eu asa il percep din retzeta mameigiulei?
Din titlu...nu mai stiu!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Si io-s curioasa, dar personal l-as da la felul 1 fiicei mele. Cred ca e hranitor la fel ca o supa doar ca e mai amuzant si poate fi perceput ca un desert. A mea fetita sigur va fi incantata

Florina si Elise (9 iulie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

total intamplator am trecut pe la bucatarie si vad ca vb de supa de visine / cirese

eu o fac asa : spal visinele si le scot samburii, se pun la fiert cu zahar/sare dupa gust, eu mai pun un pic de scortisoara sau cuisoare iar la sfarsit se face "habaras" adik o lingura faina + samatana se amesteca bine apoi se tot adauga putina supa calda sa nu se taie si se adauga apoi in supa sau se poate sari direct peste habareala si adaugati samatana dulce (o cutie).
Eu o ador rece iar cea de gutui imi place calda

pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

revin ca am gasit si un video care arata cum se face supa crema de visine (cam ca si a Dariei)

http://videosmart.hu/video/kremes-habos-meggyleves-keszites

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Deci, am ramas interzisa dupa ce am vazut filmuletul!!!
Cum o fi la gust?
Astept sa imi cada ceva visine in mana sa fac un exercitiu..cam cate visine imi trebuie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

In Moldova i se zice "chiselitza" , mancam la bunica cand eram mica.
Se face ca un compot, dar se ingroasa zeama cu un pic de faina. Bunica nu punea smantana , dar adauga zahar vanilat, scortisoara ..dupa gust.
E foarte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Citat:
citat din mesajul lui jozsaerika

revin ca am gasit si un video care arata cum se face supa crema de visine (cam ca si a Dariei)

http://videosmart.hu/video/kremes-habos-meggyleves-keszites

mama de nazdravan Norbert (07 dec 2003)
si comoara Beatrice (20 mai 2008)

poze

Erika, si traducerea unde e ?Dupa ce ca era sa scurtcircuitez tastatura,acum mi se mai si umfla una alta, de la pofta

....................................................................................

Mergi la inceput