bebe este speriat
buna,
am si eu o problema cu baietelul meu de 4 luni, de vreo 2 saptamani sare si plange din orice ca si cand il sperie ceva...de fapt totul a inceput cam acum 2 sapt cand a facut o alergie puternica , cu o iritatie urata pe tot corpul( am crezut ca e rubeola) si i s-a facut intravenos si i-a luat si sange pt analize si cred ca s-a speriat ca de atunci sare din somn si plange pana se invineteste fara nici un motiv(zic eu)nici nu prea mai doarme bine , numai se foieste incontinuu parca nu are loc , isi baga mainile in gura si in final ajunge sa tipe....eu stiu ca atunci cand eram mici erau niste leacuri babesti pt speriat dar nu stiu unde sa apelez, ce ma sfatuiti?sunt obosita rau de 2 saptamani dorm pe apucate (mai am o fetita de 6 ani)simt ca nu mai dau randament
[http://www.xoopit.com/s/20zlj4u46a8ry54w3naj
victor -andrei(24.02.2010)si iarina-gabriela(17.08.2004)
Raspunsuri
JuliaSM spune:
Nu stiu cat v-ar ajuta leacurile babesti,insa cred ca-l puteti 'repara' oferindu-i multa afectiune,tinut in brate si linistit(daca alaptati inca,e si mai fain!),pana isi va recapata increderea in ...lumea noastra.Asta daca de la sperietura i se trage.Poate ii erup si dintisorii tot in perioada asta(copiilor mei le-au iesit mult mai tarziu,dar nu e regula pt toti,de la 3 luni deja pot creste mugurii primilor coltisori) si resimte el foarte dureros lucru acesta.Medicul pediatru l-a vazut,de cand a inceput sa se sperie in somn?
Pentru dvs...muulta rabdare si putere va doresc,nu e usor sa fii mama!!
moonchild spune:
Am patit si noi ceva de genul asta de mai multe ori. Fetita mea si acum, dupa aproape jumatate de an, cand o intreb unde e buba dupa ce mai trage cate o cazatura, imi arata tot locul unde a avut branula cand a fost in spital.
Iata ce zic eu ca ai putea sa faci (sunt solutii care ni s-au potrivit noua, depinde de metoda de crestere):
- poti sa ii dai suzetzica (deduc din faptul ca isi baga mainile in gura ca nu are),
- poti sa ii dai seara , la vreo ora dupa ultimul lapte (pe la 11-12) un ceai din acela baby-drink diluat (jumatate de pliculet la 100 ml) sau chiar ceai de baitza-exista pliculete de ceai sub denumirea asta (dar nu stiu exact daca toate plantele merg de la 4 luni..poate ar trebui verificat cu medicul). Ceaiul poate (daca poate) sa i-l dea si tati si tu sa furi un somn
- poti sa il mai tii intins pe tine, pe burtica, in timp ce stai si tu intr-o pozitie comoda in pat, pana adoarme si apoi sa il duci inapoi in patut, cu suzeta, culcat pe burta (e o pozitie in care se simte in siguranta)
- poti sa il tii in timpul zilei, cand ai chestii de facut, in port-bebe cu tine ca sa isi recapete sentimentul de siguranta
- fiindca e mic si toate chestiile se rezolva prin eliminare, poate ar fi bine sa verifici daca nu cumva ii iese un dintisor (mana in gura) - sa ii dai seara la culcare o doza corespunzatoare de nurofen si sa vezi daca doarme mai bine (daca da, inseamna ca il si durea ceva).
Evident asta cu nurofenul e mai mult de test, ca daca functioneaza inseamna ca trebuie sa afli ce-l doare.
Nu in ultimul rand, o solutie pentru aceste situatii este sa tai cat mai multe de pe lista de treburi casnice, sa dormi de fiecare data cand poti, si sa ceri ajutor.
loriangi spune:
nu mai este alaptat de la o luna, mananca lapte praf nan, foarte bine chiar cate 120ml la 3 ore si noaptea mananca de 2 ori, dintisori la 4 luni? nu are gingia rosie sau umflata....i-am mai dat ketof ca e alergic dar nu stim la ce si il mai linisteste putin dar nu prea mult...noaptea nu plinge doar se agita , ziua are episoade de plins, tipat pana se innegreste la fata..apoi se linisteste cum a inceput...
loriangi spune:
nu mai este alaptat de la o luna, mananca lapte praf nan, foarte bine chiar cate 120ml la 3 ore si noaptea mananca de 2 ori, dintisori la 4 luni? nu are gingia rosie sau umflata....i-am mai dat ketof ca e alergic dar nu stim la ce si il mai linisteste putin dar nu prea mult...noaptea nu plinge doar se agita , ziua are episoade de plins, tipat pana se innegreste la fata..apoi se linisteste cum a inceput...
cryss_oana spune:
Cred ca ar trebui sa-l vada un pediatru.Dintisorii pot aparea la 4 luni,sunt oameni care s-au nascut cu dinti,mie mi-au dat la 3 luni,baietelului meu la aproape 5 luni,nu este exclus.Puiul meu a avut o perioada,tot pe la 4 luni,plangea in somn,eu am dedus ca visa ceva urat(poate gresesc),il luam in brate,ii vorbeam,se trezea,se uita in jur si se linistea.Despre gingii,noua pediatrul ne-a spus ca sus or sa-i apara primii dintisori,pentru ca sus erau mai tari,iar jos mai moi.N-a fost asa,jos au aparut.Multa sanatate
accept92 spune:
Si eu recunosc in descrierea ta simptomele pe care le-a avut copila mea la prima eruptie dentara.
Nu cred ca un bb de 4 luni nu trece usor peste o intepatura in vena, La varsta asta bebelusii se supara la fel de tare si la o baita, si cand li se schimba pampersul, si cand ii mananca in talpa. Dar le tree repede.