De ce stau stau 99 % din femei in casnicii comprom

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Blackgirl, eu n-o sa fiu in veci de acord cu ideea de a priva copilul de unul dintre parinti doar din motive financiare. Una e sa plece un parinte cu un contract de munca si sa lipseasca pe o perioada determinata, si alta e sa divortezi ca sa emigrezi. Mai ales cind vorbesti despre un tata exceptional.

Voi va stiti "ploile" dar gindeste-te bine !

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Blackgilrl si daca sotul tau ar vrea sa faca exact ca tine?
sau daca tu ai avea un accident si ai ramane imobilizata...el ar trebuie sa te parasesca ca nu mai poti asigura copilulului tot ce trebuie,nu?pai va lasati pe voi si luati la copil....eu mi-am luat masina de 1 miliard ca sa pot merg in siguranta cu ea.asta ca sa dau un exemplu... puiul meu are tot ce e mai bun ,sanatos si pe alese...ce e mai bun pentru ea.eu cum pot si ce pot.si crede-ma cu cateva zeci de lei te poti aranja ca femeie si sa arati bine.nu tre` sa te duci in centru la salon..sunt si locuri curate si igienice...mai la periferie. ei..si renunt la altele...nu cred ca trebuie sa desfaci o casnicie ca sa emigrezi...inseamna ca tu nu-l iubesti..gandesti gresit.gandeste-te si la o varianta ca asta..cum te-ai simti?sotul meu a aflat azi ca una din firmele de la care are de luat bani e in insolventa......ce ar trebui sa fac?sa-l fac incapabil si sa plec?sau sa pun osu` la treaba mai mult si eu?

no offence da` altele si altii sufera si renunta pentru a fi impreuna ei si cu copilul si sa-i dea ce e mai scump.....e plin forumul.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

De la un timp, intervine obisnuinta, rutina. Mie, sincer, mi-e frica de casatorie, mi-e frica de faptul ca va ucide frumusetea relatiei noastre, ca ma voi simti ancorata de ceva pe care nu il inteleg si ca mi se va ingradi libertatea. A nu se intelege ca ma duc cu altii, nu la aceasta libertate ma refer.

Am avut eu un subiect pe aici, "Nu pot sa spun DA" se numeste, am mai scris acolo ce si cum.

De fiecare data cand ma uit in jur si vad modelele de casnicie din mica mea lume, ma tem.

Si mie mi s-a impuiat capul cu "femeia trebuie". Si cu casnicia ca un lucru firesc, o implinire a iubirii dintre doi oameni. Binecuvantata de Dumnezeu.

Insa binecuvantarea asta a lui Dumnezeu, sfintirea uniunii dintre cei doi, nu garanteaza nimic.

In august 2008 am fost la nunta cumnatei mele, sora sotului (eu ii spun sot chiar daca nu suntem casatoriti). El mi-a spus de mai multe ori "uite, asta e modelul de casnicie pe care mi-l doresc, uite, si-au sfintit relatia in fata lui Dumnezeu".

Noah, puii mei, acum se despart, pe fond de lipsa de comunicare si incompatibilitate sexuala.

Deci?

Eu la ce model sa ma mai raportez, ca sa imi treaca teama asta ca frecam de-amiaz' iubirea, de dragul unei conventii?

Eu stiu ca el chiar simte, din suflet, drag si respect pentru Dumnezeu si ca isi doreste casatoria religioasa nu ca asa e normal, ca asa fac toti, ca asta e mersul lumii, ci pentru ca asa cere sufletul lui. Dar mie tot teama imi este...

Eu am nevoie de exemple pozitive, care sa ma incurajeze, din care sa invat ceva, daca astea nu-s...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Selene... am o intrebare: tie iti e teama ca actul acela roz pe care scrie Certificat de Casatorie va schimba ceva? Daca sunteti impreuna de mai mult timp si nu ati avut probleme de ce crezi ca veti avea probleme dupa nunta? Crezi ca veti avea mai multe probleme casatoriti fiind decat aveti acum? Mie mi se pare invers, pt ca odata ce va vedea ca ai incredere in el si vrei sa ii indeplinesti dorinta, veti avea o problema in minus.
Cu ce te afecteaza actul acela atat de mult? Ai o relatie cu el. Daca nu mai merge te desparti de el. Daca ai fi casatorita cu el si nu ar mai merge casnicia voastra v-ati desparti. Singura diferenta ar fi ca ar trebui facute acte pt despartire. Atat. Daca nu ar mai merge durerea ar fi la fel de mare si cu acte si fara. Crede-ma.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tingers spune:

Nu stiu,exista si altfel de relatii? Mai ales pentru femeile care nu au de ales.Nu au servici,au doi,trei copii,nu sunt prea luptatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarius spune:

E greu sa plece dintr-o relatie,mai ales daca copilul e atras f atre de partea tatalui sau ceva de genul "sti mama cu tata sau certat,tata a iertat-o pe mama,dar mama nu vrea" si atunci copilul e in deruta.Nu poti numai de dragul copilului sa stai,pt pers de linga tine nu mai simti nimic,nu vrei sal vezi,samd,pot sa nu fie agresiuni fizice dar mentale,psihice sunt si e grav si atunci.Sprijin din partea altora,nu,dar trebuia infruntat orice si nu ar trebui sa le intereseze pe nici una ce va zice x si y.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns victory spune:

Nimic nu ar trebui sa ne opreasca atata timp cat cat deciziile le pt mai bine decat pt mai rau.Nimic nu poate fi mai greu decat singuratatea in doi si sa faci zilnic ceva ce nu iti face placere
In astfel de relatii toata lumea sufera,ea ca e nefericita,el ca poate nu a ales femeia potrivita,iar copilul e cel mai afectat avand in vedere ca nu are nici o vina.
In ultima perioada am avut ocazia sa vad multe cupluri cu relatii compromise si poate si de aici ideea subiectului,mai ales ca eu am decis sa inchei o asemenea casnicie latimpul potrivit sa zic asa.
Am avut foarte multe de invatat din experienta mea si din a celor pe care ii vad cum se chinuie pur si simplu de ochii lumi sau ca pur si simplu nu stiu ce vreau de la viata.
In viata fiecare decide pt el insusi,nu poti si nu ai cum sa decizi pt altcineva si nici acel cineva pt tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

victory felicitari pentru curajul tau de a spune stop si a lua viata de la capat alaturi de copilul tau.
Felicitari si celorlalte femei puternice care si-au luat viata in maini alaturi de copii.
Intrebi de ce celelate accepta sa ramana in relatii in care nu sunt multumite, dar fac compromis dupa compromis, in loc sa rupa pisica.
Hai sa incerc eu sa spun, chiar daca s-a mai spus si poate ma repet.Motivele pentru care aceste femei accepta sa se reduca ca om , nu vor fi intelese niciodata de acele femei care in caz ca nu le convine ceva in casnicie isi iau posetuta si pleaca.Acele femei care raman fac parte cele mai multe dintre cele care nu au venit propriu, nu s-ar putea intretine pe ele dapoi cei 1-2-3 copiii din dotare.
Ce te faci in situatia in care ai copii, esti nevoita sa renunti la cariera ta ca sa ii poti creste, faci acest compromis, ii permiti tatalui sa se dezvolte din punct de vedere al carierei, ca nu-i asa el este cel care sustine financiar familia.Toate bune si frumoase pana la punctul in care domnului sot i se aprinde un beculet cum ca vai draga incepe sa-i puta ca sotia e mereu acasa, nu e ca aia de la servici care e mereu disponibila cand are nevoie , ca nu e mereu aranjata si parfumata ca duduia mita de la ... si peste toate mai are tupeu sa-i ceara si bani pentru cele zilnice.
Ca doar el vine seara acasa de la munca obosit, cu ce tupeu fantastic ea, aia care a stat acasa toata ziua, ii cere lui sa faca aia si ailalta, ce el trebuie sa le faca pe toate...vai de mama mea.

Hai ca ii trece sotiei de scandal si vrea sa divorteze, bun, ce va face ea cu copii ce ii revin , luand situatia ca nu ai parinti aproape care sa stea cu ei, sa-i dai la gradinita te costa, ca nu ii tine nimeni gratis, sa iei bona la ei la fel , e scump...Asa ca ce faci ca sa mergi la servici, ca dupa divort domnu sot are venit din plin, numa pentru el, si-ti mai face si in ciuda, spiunand la copii ca uite ce ti-a facut mata , puteai merge cu mine in vacante acolo si acolo, puteai sa-ti cumpri ce vrei, asa ...acum stai si numara banii sa-ti ajunga de la o luna la alta.
Deci tot tu iesi prost, ai castigat libertatea, cu ce pret.
Ce faci cu acele femei carora toata ziua li se spune, ce faci tu fa daca divortezi, cine te mai ia cu 1-2-3 copii dupa tine, la ce servici mergi tu , ca nu ai cu cine sa-i lasi, ce servici vei face..poate doar sa speli pe jos , sai sa faci ...da nici pentru aia nu esti buna ca esti prea urata, grasa, batrana...etc.
Nu este nici macar una sa se recunoasca in aceasta descriere?
Oare ce curaj are acea femeie sa lase tot si sa plece, cand in urechi ii rasuna mereu aceste vorbe, pe care incet cu incet ajunge sa le creada si sa zica ca sunt chiar vorbele ei.
Este usor cand esti singura sau cu un copil, cand ai parinti unde sa lasi copii cat esti la servici, cand ai un servici care iti asigura venitul lunar satisfacator, pentru ca domnu sot va ramane cu venitul lui pentru el singur, pe cand tu ca mama trebuie sa te ingrijesti si de copii.
El se va distra si va umbla din flaore in floare ca doar e liber, ia tu vei face naveta in mars fortat intre servici, casa cu copii si cele necesare traiului zilnic.
Ma opresc aici, dar asta am vrut sa scot in evidenta, ca multe femei din cauza asta nu pleaca din relatii, pentru ca ele considera ca nu s-ar descurca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

...acuma roxy, in fiecare situatie exista avantaje si dezavantaje...daca vrei 1-2-3 copii te ocupi de ei fara cred a mai avea pretentii si la altceva de la viata...pt ca daca esti de la inceput naiva si pleci de la premisa ca EL e batut in cuie la usa ta...atunci asa cum iti asterni asa dormi...eu cred ca pana apare al doilea copil ai timp sa te gandesti ce vrei de la viata...

...si daca vrei independenta pe toate planurile scoti din calcul "familia clasica"...dar oricum acele femei care ajung in astfel de situatii probabil oricum nu ar sti sa se descurce altfel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Aveti dreptate amandoua.Cand faci trei copiii apai doar daca nu esti irinel si monicutza sau de genul sa poti sa le dai..ca altfel...e greu tare.Trebuie gandit la fiecare in perspectiva.....daca se poate,ce si cum....nu se poate oricum,si dupa aia te vaiti.....Roxy ai punctat perfect si balanta la fel.

Madalina de minunica poze cu Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Nu stiu cat de dramatica este situatia la noi. Timp de 2 luni eu nu voi avea niciun venit (absolut deloc), stam in chirie cu copil mic (1.5 ani), sunt nevoita din bani imprumutati sa platesc salariul asistentei si femeii de serviciu, sa investesc o gramada de bani in amenajarea cabinetului (am primit de la primarie o sala care nici macar usa nu are ). Deci pe langa creditul pentru cabinet mai pun in socoteala: amenajatul spatiului, mobilarea cabinetului, dotarea lui cu aparatura (care ma duce lejer la cateva mii de euro) si medicatie de urgenta. Mai nou mi se impune de catre comunitate/consiliul local/Asociatia Pensionarilor sa fac si garzi de noapte si de week-end pentru "binele comunitatii", probabil neplatite desi ei zic ca da (insa de unde sa aiba primaria bani, sa fim realisti??). Am refuzat, caci nu asta-i pregatirea mea sa fac urgente. Sunt deja satula de hartoage, si drumuri la institutii, si situatii, si rapoarte, la munca sunt "sub asediu" aproape continuu , ba mai fac si munca voluntara pentru turistii si copiii din tabere. Nu ma plang, caci imi place ce fac, insa nu in conditiile acestea, nu sa stau sa ma uit mereu in portmoneu ca am bani de drum azi (fac naveta), ca aman de aproape un an o vizita la coafor din motive financiare. Nu-mi este frica ca nu ma voi descurca singura, in alte tari as castiga bani mai multi si mult mai usor (si nu, nu visez! ), dar sotul nici nu concepe macar o secunda ideea de a pleca din tara. Eu sunt deja hotarata sa-mi iau certificatul de conformitate europeana (documentul in baza caruia pot profesa aiurea) si il pun pe sot in fata faptului implinit. Voi vedea atunci cum reactioneaza si ce decizie va lua. Insa eu sa ma chinui asa, in chirie, cu naveta, cu copil mic, nu ma vad. Ma deprima cumplit numai gandul.

Mergi la inceput