Plecatul in concediu (strainatate) cu copilul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

off topic:
Asigurarea medicala e obligatorie la iesirea din tara, sau doar pt siguranta noastra in caz ca se intampla ceva?

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Parerea mea este ca ai sa fii surprinsa cat de bine se va comporta piticul.
Totul este sa nu stai cu inima stransa si sa fii sigura pe tine.
El se va adapta din mers.

Vacanta placuta va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Gata cu bagajele,cred ca am cuprins tot,voi ati luat si olita?pe autostrada daca nu pot oprii cand are nevoie?:)Multumesc inca odata fetelor pentru incurajari....chiar mi-au facut mult bine,noi maine dimineata plecam....Va doresc si voua concediu placut si sa auzim numai de bine!Promit sa va scriu cand ma intorc...cu impresii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

[quote]citat din mesajul lui alexandra_25

Gata cu bagajele,cred ca am cuprins tot,voi ati luat si olita?pe autostrada daca nu pot oprii cand are nevoie?:)Multumesc inca odata fetelor pentru incurajari....chiar mi-au facut mult bine,noi maine dimineata plecam....Va doresc si voua concediu placut si sa auzim numai de bine!Promit sa va scriu cand ma intorc...cu impresii!

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006

www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
[/quote

Ia olita cu voi,e mult mai comod asa pentru copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_ionita spune:

Felicitari pentru subiect, chiar cautam si eu sa citesc despre aceasta "teama" pe care o am.
Zina, Alexandra: concediu placut si multa sanatate!!!! Distractie placuta!
Din cate stiu eu(si va rog sa ma corectati, daca gresesc sau sa ma completati) e bine de luat ca si medicamente: Nurofen, Panadol, supozitoare ptr copii-in caz de febra, Eurespal-pentru tuse, pentru nas infundat-ser fiziologic, picaturi, pentru varsaturi-Metoclopramid, pentru deshidratare- Enterolactis,Saruri minerale Prolyte, Smecta pentru cand este deranjat la stomacel. Astea mi-au venit pe moment in minte.

Mami de Bianca Maria (25.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Zina, eu zic sa nu te stresezi foarte tare. Gyula e foarte aproape de granita si daca se intampla ceva, bineinteles nu ceva foarte grav, in jumate de ora esti la Arad si te poti duce acolo la urgenta. Acum 2 ani Alexia mea s-a deshidratat la Gyula(intrucat nu mi-am dat seama ca trebuie sa-i dau mai multe lichide)si a inceput fata mea sa verse de nu se mai oprea...asa ca noaptea la ora 1 am bagat-o in masina si ne-am intors in tara imediat.
Va pupam si distractie placuta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

SPER SA VA AJUTE... concediu placut fara peripetii

MICA FARMACIE DE VACANTA

Asadar, pregateste din timp o trusa cu medicamente pe care sa o luati cu voi in concediu, ca sa-I poti acorda imediat ingrijiri medicale copilului daca va fi nevoie. Iata ce ar trebui sa cuprinda trusa:
-solutie antiseptica si dezinfectanta: betadina, apa oxigenata sau alcool sanitar;
-unguent antiseptic: baneocin, iodosept, neobasept – impiedica infectarea ranilor produse de taieturi, julituri, rani, arsuri.
-ser fiziologic. Il poti folosi pentru spalaturi oculare in cazul in care copilului i-a intrat un corp strain in ochii (de ex. Un fir de nisip), dar si de conjunctivita.
-antidiareice si prevenirea deshidratarii: smecta, enterol, saruri de rehidratare orala (SRO)
-impotriva febrei si a durerii: sirop (sau supozitoare) pentru copii: nurofe, panadol, eferalgan, calpol etc. Acestea scad febra si calmeaza dureile.
-antialergice: romergam, claritine, histadin (sub forma de sirop), precum si un gel antihistaminic, ca de ex. Fenistil. Sunt utile in cazul in care copilul are o alergie.
-picaturi de nas. Daca cel mic este predispus la infundarea nasului (de ex. Este alergic sau se infunda daca raceste un pic) ia cu tine si un flacon de picaturi de nas pt copii: olynth, vibrocil, nasivin.
-unguent antiinflamator: betaderm, unguent cu extract de galbenele: il poti folosi in caz de vanatai, intepaturi de insecte, dureri musculare, entorse.
-diverse materiale: fasa, pansamente si plasturi de tip URGO de diverse dimensiuni, comprese sterile, leucoplast, termometru, forfecuta, penseta.

TRUSA HOMEOPATA

-arsuri: baladona, unguent homeoplasmin ( este foarte eficient si pt funduletul oparit).
-contuzii: unguent arnica – daca micutul s-a lovit si-l doare, dar pe piele nu exista leziune deschisa, acesta este cel mai bun remediu.
-intepaturi de insecte: apis melifica (intepaturi de albina, viespe, taun etc),urtica urens ( intepatura de meduza), comprese cu solutie preparata din Calendula TM.
Taieturi: staphysagria.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Apropo de trusa de medicamente, noi intotdeauna luam cu noi si:
- 1-2 antibiotice (Augmentin, Cefalexin)
- pt rosu in gat: Tantum Verde si / sau Bioparox
- crema de protectie solara si crema pt arsuri (cu aloe vera)

Noi tocmai ne-am intors din prima "aventura" de vacanta petrecuta in trei. Pana acum, vacantele petrecute in trei s-au limitat la litoralul bulgaresc (cu masina) sau prin tara (la munte). Acum am avut urmatorul traseu: Anglia (Londra) - Franta (Disneyland) - Franta (Paris) - primul zbor cu avionul pt cel mic. Totul a fost peste asteptari dpdv al modului in care a reactionat la stimuli specifici (eg. oboseala) dar si al bucuriei pe care a experimentat-o in toate locurile pe care le-am vizitat.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

La noi vacantele astea sunt de fapt reunirea cu familia din Ro. Isabella merge cu avionul de la 3 luni, si pe distante lungi asa ca e campioana. De cand a trecut de un an a devenit mai provocatoare o astfel de calatorie insa exista metode sa o faci mai usoara:
1. am toate snack-urile ei preferate, Isabella cand papa ceva este ingeras ;
2. am acceptat cu stoicism plimbarile prin avion, cand cu mine cand cu tati. Practic cunoaste pe toata lumea cu care calatoreste;
3. carti de colorat si culori, jucariile favorite (le iau pe cele mai mici) daca sunt norocoasa poate sa stea chiar 2 ore sa se joace cu ele;
4. DVD-uri cu desene animate si dvd player, cu asta o cumintesc sigur.

Legat de mancare, nu te astepta sa pape tot cei pui in fata si nici sa gasesti mancare la fel ca acasa. Incearca cat mai multe chestii si daca ii place ceva "stick to it". Isabella a mai facut vacante cu mac&cheese, scrambled egs, salata de fructe.
Nu poti sa il convingi recurgi la ce stii ca mananca de obicei.
Succes si distractie placuta.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 20+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemosidori spune:

Nu stiu ce sa zic.Oricum nu ai decat doua variante :sa fie rau sau bine.I-a multi bani la tine ca...o sa ai nevoie

Mergi la inceput