Fructe si legume cu pesticide
Am citit un articol cu topul celor mai nocive legume si fructe:piersici,mere,ardei rosii,telina,nectarine,capsuni,cirese,salata verde,struguri importati,pere,spanac,cartofi morcovi,fasole verde.Si cele mai putin nocive :cartofi dulci,varza,brocoli,vinete,mazare congelata,kiwi.banane,mango,ananas,porumb congelat,avocado,ceapa.Ce sa mai sunt cam toate,dar cica ar fi bine sa le evitam pe primele 12,si sa ne axam pe ultimele din top 45, cele care asimileaza in ele mai putine pesticide.Groaznic.Daca nici fructe si legume...Si cu ce pofta mananca bieti copii piersicile,si au un scor de 96,din 100 incarcatura de pesticide.Ce e de facut?
Raspunsuri
ANISO spune:
Asta chiar ca-i tare.....Intrebarea e de ce boala am muri ,daca sunt toate sanatoase,am ajunge la suprapopulare.Ce am manca?Asa ajungem sa punem "ingarseminte"sa produca mancare...
floaredemac spune:
daca aflati vreo metoda de evitare, in afara de cea a unei livezi proprii (si acolo poate interveni poluarea, depinde de zona)...sa-mi spuneti si mie, va rog! Ca strumful meu papa in perioada asta minim 2 piersici, un mar si un castronel de cirese sau visine pe zi!
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
gabivalceanu spune:
Rideti voi, rideti... Si eu rid, dar mai amar asa... De facut, n-avem ce face, la noi nu exista alternative si legume bio ca-n restul tarilor desteptate. Noi suntem buni pt. toate gunoaiele Europei si chiar pt. propriile gunoaie pe care le numim mincare... dar rumanul se resemneaza repede (asta in cazul in care i-a trecut prin cap sa se ambaleze). Ce sa facem... mincam.
Gabi
Miriluta spune:
Gabivalceanu zici tu ca legumele bio sunt o alternativa? Aici costa cel putin dublu fata de cele normale si nemtii nu se prea inchesuie sa cumpere (si puterea de cumparare in Germania e mult mai mare decat in Romania). Ma indoiesc ca cineva ar da 12RON pe un kg de mere bio.
Tala spune:
Miriluta eu as da 12ron pe 1kg de mere (evident doar pt copil).
Mi se pare normal sa coste atat de mult pt ca uite eu am curte si gradina cu legume. Deja am cedat si am stropit pt ca altfel riscam sa nu mai mananc nici o rosie anul asta (si-asa nu stiu daca s-au salvat). Eu insa am macar grija sa respect termenul de pauza de consum dupa stropire. Dar crezi ca si 'taranul' care vine la piata faca la fel? in conditiile in care in acea saptamana de pauza se coc totusi destule rosii? (si asta e doar un mic exemplu). Tot in aceeasi idee, substanta cu care am stropit imi impune pauza de 7 zile la rosii, dar la ceapa de exemplu trebuie asteptat 28 de zile pana la recoltare. Nu ma mira deloc topul expus de Buni, iar daca alegem sa ne punem mana la ochi si urechi si mergem pe ideea ca dintr-o cauza tot trebuie sa murim....
Eu selectez cat pot (sunt constienta ca reusesc intr-o mica masura sa-mi protejez copilul), dar cum boala secolului este alergia, si cum alergia se declanseaza de la E-uri, pesticide &co, aleg sa aman cat pot asaltul lor asupra organismului lui fragil.
p.s. - sunt destui care m-au catalogat exagerata, nebuna sau chiar mama rea pt ca nu-i dau pufuleti, produse McD etc, pt ca-mi complic viata gatind continuu si facand inghetata de casa, dar e alegerea mea.
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
Miriluta spune:
Tala te inteleg si iti dau dreptate. Insa nu multi romani isi permit acest lux (de fapt si in DE, sa cumperi produse bio e un lux).
Eu nu vad neaparat pesticidele ca principal pericol pt copii ci pufuletii& Co (inklusiv Mc si alte minunatii), amelioratorii de gust (bors magic, vegeta), coloranti.
Tala spune:
Miriluta cam asta ziceam si eu, sa facem ce putem, dar sa nu ne prefacem ca nu stim
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
floaredemac spune:
Hihihi... Miriluta! Doar atat costa un kil de mere bio? Ca la mine in oras ciresele "NEBIO" au costat 10 lei kg si erau doar la 2 tarabe, nu sa zici ca aveai de ales (puteai: dreapta sau stanga)!!!! Cred ca unii oameni dadeau cate 2-3 cirese pe zi copilului ca desert, la pretul asta aberant! Nu stiu cat or fi costat in alte orase, ce sa zic...Da, pentru copil as cumpara bio, dar din pacate termenul asta se vehiculeaza mult prea usor la noi in tara, sunt multe conditii de indeplinit ca sa obtina acest calificativ. Concluzia mea este ca nu avem ce face. Cel mult sa ii cureti "pielea" fructului respectiv, poate asa mai scapi de ce s-a depus acolo. Dar... nu cred ca e suficient.
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!