Ce ziceti despre asta?
Buna fetele..Sunt mamica de doua fetite( 2 ani jumate si mezina de 4 luni si 3 sapt)..Problema mea e ca Ema (mezina familiei) nu vrea sa pape!! Sunt ff necajita pt ca de cand s-a nascut e asa.Are 5250g.Am facut analize la sange,urocultura.ecograf la rinichi..vitamine( B complex,liv 52,tonotil n, vit c..)Am alaptat-o la san 2 luni dupa care am trecut la milupa pe care l-am schimbat cu nan si acum avem iar milupa pentru k mi-am dat seama ca nu e laptele de vina.Astept raspunsuri si pareri.
Raspunsuri
Alex@Sara spune:
Incearca sa ii faci analizele de intolaranta la lactoza.Si baietelul meu a facut intoleranta la lactoza dupa ce l-am intarcat si asa am desoperit...nu manca si nu lua in greutate.Si fiinda la sfatul "pediatrei" de atunci l-am mai si fortat cu mancatul avem pb si in ziua de azi ca nu prea mananca.De intoleranta am scapat cam in 9-10 luni cu regim strict.sanatate si numai bine sa auzim
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
kariguld spune:
mai sunt subiecte , cauta paginile din spate.
ce mananca totusi? la 4 luni si 3 saptamani....numai lapte. poate si din cauza caldurii este asa.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
ale_ro spune:
am inceput cu sucuri de mar, morcov,piersica,supa zarzavat si piure.le accepta bine cel putin pana acum cateva zile...acum plange cand vede lingurita.Fetita nu papa bine de cand am nascut-o deci, nu e caldura...pentru testul de intoleranta tre sa mergem sa ii ia sange sau as putea sa duc scaunul?
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ale_ro am inceput cu sucuri de mar, morcov,piersica,supa zarzavat si piure.le accepta bine cel putin pana acum cateva zile...acum plange cand vede lingurita.Fetita nu papa bine de cand am nascut-o deci, nu e caldura...pentru testul de intoleranta tre sa mergem sa ii ia sange sau as putea sa duc scaunul? |
Fata mea nu manca atata nici la 8 luni. De fapt ea abia la 8 luni a acceptat diversificarea, intre 6 si 8 luni nu a vrut nimic, desi incercam zilnic sa-i dau (fara succes).
La nici 5 luni fetitza ta ar trebui sa fie doar pe lapte. Eu nu cred ca ar mai trebui sa insisti cu mancare daca vezi ca plange cand vede linguritza, biata de ea
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
roli25 spune:
Sucuri, supa si piureuri la 4 luni si 3 saptamani??? E si normal sa refuze. La varsta asta are nevoie doar de lapte. Las-o mai usor. Sistemul digestiv nu e suficient de matur sa primeasca atatea alimente. Il suprasoliciti.
Da, avand in vedere ca nu ii mai dai san, se recomanda diversificarea un pic mai devreme de 6 luni, da nu chiar asa.
Incearca cateva lingurite in fiecare zi, de piureu, sau supa. Nu prea multe legume amestecate. Daca face vreo alergie, Doamne fereste, nu stii de la ce. In rest doar lapte, care la varsta asta e baza.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Ralukutzza spune:
Normal ca nu mananca...pentru varsta ei ii dai mult prea mult de mancare.Baza este laptele.Poti incepe diversificarea usor cu cateva lingurite pe zi si restul completare lapte pana spre 6 luni.Nu o forta si nu incerca sa o indopi cu mancare pentru copii de un an la nici 5 luni, va dezvolta aversiune fata de mancare si poate ajunge la anorexie...ca sa nu mai zic de posibilile alergii.
Si fetita mea a fost la fel...pana la un an nu a mancat mai nimic si ne-am chinuit groaznic ca sa ia ceva in greutate insa am luat-o usor, i-am dat ce ii place si nu am fortat-o cu nimic.Acum la 1 an si 6 luni mananca un castron de 400gr de ciorba la masa de pranz .
Cu rabdare se rezolva totul mai ales ca analizele ti-au indicat ca este sanatoasa.
ale_ro spune:
dragele mele mamici..va multumesc ca imi raspundeti si va dati parerea dar am spus ca nu o mai alaptez de la 2 luni( nu san) iar diversificarea pentru copii alimentati artificial poate sa inceapa la 4 luni daca copilul primeste.Eu nu ii mau dau nimic pentru ca refuza orice..inclusiv lapte...nu vrea sa pape nimic...e asa de cand am nascut-o...de cand o am pe fetita( aproape 5 luni) cred ca doar 1 luna acumulat a papat cu placere(de foame)in rest fortat,leganata,adormita(in somn).Eu ziceam ca e din cauza colicilor dar o sa ii fac testul de intoleranta la lactoza sa vedem cum iasa..sper sa fie asta problema pentru ca nu stiu ce sa mai fac..la aproape 5 luni colici??!! Si diversificarea am inceput-o pentru ca nu vroia lapte.Mai am o fetita de 2 ani jumate si credeti-ma ca e mult mai comod cand bebe papa doar lapte.
bunifericita spune:
Incearca sa ii pui ceva la calculator.Fiica mea le punea Baby Einstein.Deschideau gura ca prin magie.Sunt mai multe episoade.Desenele animate nu mergeau.Astea sunt create pentru bebelusi ,dar ei si acum se uita cu placere.O muzica si imagini ...minunat combinate.Poti sa le descarci de pe internet.
Ralukutzza spune:
Fara suparare dar este cea mai mare prostie sa pui copilul sa manance cu jucarii, televizor, desene animate sau calculator.Nu va mai sti cand sa se opreasca din mancat, nu va mai sti cand este satul, nu se va obisnui in mod natural cu gustul alimentelor si nu va face deosebire intre diverse tipuri de mancare si nici nu va putea invata ce ii place si ce nu atata timp cat inghite mecanic orice si oricat i se da.Sa inveti copilul sa manace in asa mod nu faci decat sa dai nastere unor obiceiuri care in timp vor duce la grave dezechilibre in alimentatie si obezitate.Daca ii dai sa manance cand se uita la desene pentru ca altfel nu mananca tot FORTAT se numeste.
Ale_ro te rog sa nu iei in considerare un asemenea sfat...decat un sfat prost mai bine deloc.