Snitele
Nepotii mei adora jnitelele,dar fiica mea nu ma lasa sa le fac,ca nu vrea sa le de-a carne prajita.Ma gandesc, poate fi periculos pentru sanatate daca mananca odata pe saptamana?In conditiile in care poluarea e cum e,mai mananca cate o ciocolatica .Ma sperie si ca vad atatia copii bolnaviori,cu leucemii,cancer si tot felul de boli.Si incercam sa evitam o astfel de nenorocire.Ca si de la mancare cred ca pleaca multe.
Raspunsuri
anamaria spune:
mamaie (sau, mai rar, chiar eu ) le pregateste la copii snitele cu cartofi prajiti 1 data/ saptamana, si poate la 2-3 saptamani le face chiftelutze, clatite, luam pizza sau mergem la fast-food ...
pe cat posibil, si noi incercam sa le dam mancare sanatoasa, evitam grasimile si prajelile, dar totusi nu vreau sa dam in extrema cealalta. pt ca ma tem ca ii inveti cu un regim strict si cand mai cresc si devin independenti vor refula si nu vor mai manca decat porcarii.
mai degraba ma gandesc ca o alimentatie cat de cat sanatoasa, care permite si mici nebunii din cand in cand poate deveni pt ei un stil de viata, pe cand a pune INTERZIS pe o serie de alimente care dealtfel sunt gustoase si foarte populare ii va determina la un moment dat sa se razvrateasca.
cata vreme nu exageram nu vad ce mare problema este, atata timp cat copiii sunt marisori - eu le-am dat cate ceva din cele de mai sus de la 1,5 anisori asa, desi pana la urma pt copiii sub 3 ani parerile sunt impartite...
bunifericita spune:
Bodo are 5,6 ani,Tavi 2,9 ani ,amandoi chiar ieri.Ca mai toti copii adora porcariile.Savureaza ,efectiv ,daca au ocazia salam,carnati.Au fost la o matusa a sotului si au servit un aperitiv cu salam,acum un an si intreaba mereu cand mai merg.Cel mare e suparat ca a auzit ca avem o nunta si ca merg doar bunici.Mi-a zis pe ascuns sa ii adu lui salamul..Ciudat e ca nu functioneaza instinctul de conservare,adica nu le pasa ca se imbolnavesc ,din cauza chimicalelor?]
bubu05 spune:
Cele mai bune www.bucataras.ro/retete/3229/snitele-de-pui-la-cuptor.html" target="_blank">snitele, garantat
Si din aceeasi categorie:
www.bucataras.ro/retete/5014/snitele-umplute-la-cuptor.html" target="_blank">Snitele umplute
www.bucataras.ro/retete/2846/aripioare-pane-la-cuptor.html" target="_blank">Aripioare pane
www.bucataras.ro/retete/857/chiftelute-aromate-la-cuptor.html" target="_blank">Chiftelute
szivarvany spune:
Eu fac snitele din 2 in 2 saptamani, fasii de piept de pui cu ou si pesmet, Giulia le devoreaza
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
hristina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bunifericita Bodo are 5,6 ani,Tavi 2,9 ani ,amandoi chiar ieri.Ca mai toti copii adora porcariile.Savureaza ,efectiv ,daca au ocazia salam,carnati.Au fost la o matusa a sotului si au servit un aperitiv cu salam,acum un an si intreaba mereu cand mai merg.Cel mare e suparat ca a auzit ca avem o nunta si ca merg doar bunici.Mi-a zis pe ascuns sa ii adu lui salamul..Ciudat e ca nu functioneaza instinctul de conservare,adica nu le pasa ca se imbolnavesc ,din cauza chimicalelor?] |
Bunico...crezi ca la 3 ani tu constientizai ca daca bagi pamantul in gura te imbolnavesti? Sau daca tot ce mancai nespalat pe vremea aia te putea afecta ulterior?
Eu zic sa le dai ca nu se intampla absolut nimik, mai ales ca poti evita prajirea in ulei excesiv!
ANISO spune:
Pe vremea aia pamantul era sanatos nu otravit ca acum.Crezi ca parintii de azi isi mai lasa baietii cu .... in nisip...Sau dus vremurile alea.