Voi ce gatiti la aniversari?
Raspunsuri - Pagina 2
Deus spune:
aici gasesti ideei minunate si gustoase
http://savalaura.blogspot.com/
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamariame Petra, esti draguta sa scrii reteta de salata cu somon si orez? Suna extraordinar de bine... Sau sa dai un link, daca ai mai postat-o pe undeva. Eu intru rar La bucatarie, poate ai mai scris si te fac sa te repeti! Multumesc! Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009) |
Am mai scris-o pe aici dar nu o mai caut, mai bine o scriu din nou.
Cantitatile sunt ochiometrice, deci pentru acesta salata va trebuie:
orez lung fiert in apa cu sare si racit,
o bucatica de salmon file afumat(cam 200 gr.) taiat cuburi
o bucata de branza sarata taiata cubulete,
un grapefruit, curatate bine de toate pielitele si pus la scurs cam jumate de zi.
o cana cu boabe de proumb fiert
o lingura de maioneza amestecata cu o lingura de smantana.
optional: rosii cherry taiate in jumate, ardel taiat cubulete, patrunjel frunze.
Dupa ce este rece orezul se desface cu furculita pentru a nu fi boabele lipite, grapefruitul scurs bine se zeama(daca nu este scurs mai poate lasa in salata si aceasta devine apoasa) se amesteca toate ingredientele se potriveste de sare si piper si se da la rece.
Este o salata foarte gustoasa care a incantat la mine, invitati care au fost la inceput sceptici in privinta grapefruitului amestecat cu pestele afumat , dar dupa aia le-a placut.
bunifericita spune:
Mai fetelor sunteti grozave.Auzi,bomba de restaurant.Ce retete minunate ,va multumesc.E,noi suntem din provincie,nu avem "aere".
RWheelwright spune:
Buni,
Cum ati rezolvat problema? Au fost multumiti?
Eu sper ca musafirii n-au mai aparut si ati putut sta linistita.... Fitze, fitze! Pai tocmai astia care stramba din nas si rascolesc cu furculita in farfurie n-au ce manca pe-acasa ori nu sunt in stare sa-si faca 2 oua ochiuri!