Popsicles, inghetata si alte retete de vara
Ce retete racoroase faceti vara? Dulci si nedulci?
ma gandesc sa fac aceste popsicles, dar trebuie sa achizitionez carcasele de plastic in prima faza.
A mai facut cineva popsicles?
Raspunsuri
Ramona J spune:
Eu am si cumparat containere, dar n-am facut inca. Nu prea am loc in congelator.
Poti folosi orice container din plastic, pahare... Poti cumpara bete din lemn pentru crafts, la magazine gen Michaels.
Eu gasisem o reteta care folosea numai fructe congelate, o lingura cu zahar, una cu suc de lamiie si una sau doua de apa. O sa incerc diverse variante, sa vedem care are succes.
Mindy spune:
Ramona de unde ai luat containerele? nu ai un link?
bete am si eu dar imi place la containerele astea din clip ca au si un capacel care acopera suprafata aia de lichid
ma gandesc sa incerc doar cu fructe si apa (gen smoothie), fara adaosuri de zahar si alte cele, sper sa iasa.
o bautura racoroasa care o fac vara si o tin intr-un recipient in frigider: apa, felii de castraveti, felii de lamaie si cateva frunze de menta, f buna.
Christel spune:
Am cumparat si eu aceste carcase de plastic, cu betele alea tot din plastic, am incercat anul trecut o reteta dar cand scoteam betele ieseau din inghetata si apoi nu puteam s-o mai scot din carcase, asa incat sa devina o inghetata pe bat
Aveti ceva retete poate mai incerc anul asta, o iesi ceva mai bun. Si mai ales un tips ceva cum scoatem inghetata, in reclama de mai sus nu arata cat de usor iese inghetata.
dia_filipas spune:
Eu am facut popsicles dupa "reteta" matusii mele care locuieste in State. Ea umplea paharul de plastic pana la 3 sferturi cu suc natural de fructe si restul cu apa si punea la congelator. De scos se scoteau usor, cateodata mai foloseam coada de la o lingurita sa le desprind de margini (betele nu acopereau marginea paharului, ramanea un spatiu miiic, dar intra coada la lingurita).
Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mindy Ramona de unde ai luat containerele? nu ai un link? bete am si eu dar imi place la containerele astea din clip ca au si un capacel care acopera suprafata aia de lichid ma gandesc sa incerc doar cu fructe si apa (gen smoothie), fara adaosuri de zahar si alte cele, sper sa iasa. o bautura racoroasa care o fac vara si o tin intr-un recipient in frigider: apa, felii de castraveti, felii de lamaie si cateva frunze de menta, f buna. |
Scuze ca n-am vazut mesajul. Am gasit la Target, la sectiunea de $1.
Eu n-as pune apa, mai degraba suc de portocale. Asa mai fac eu smoothie, ori asta-i cam acelasi lucru, numai ca il congelezi.
Mindy spune:
am schimbat titlul ca vorbim mai mult de popsicles decat alte retete.
merci Ramona, inca nu am ajuns sa le iau dar sunt pregatita sa le fac. Fii'mea ma inebuneste cu popsicles si alea de cumparat is pline de zahar si coloranti.
Christel, nu le-ai scos prea repede? trebuie lasate cam peste 2h in congelator. retete nu prea am inca mai caut si eu.
dia_filipas- super ideea la pahar, dar nu ies prea mari? chiar in seara incerc cu suc natural ca am ceva pahare destul de mici. sa vad cum le manevram cand le scoatem, a mea asa se murdareste si se uda toata si cu cele inguste. o scot in curte in chiloti cand le mananca :)
Macrina spune:
Si eu le fac alor mei. Doar sucurile cumparate, le pun in forme si le dau la congelator. Avem ceva de felul www.amazon.com/ACME-Sipper-Pop/dp/B0017TUB9S/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=home-garden&qid=1277483456&sr=8-2" target="_blank">asta.
Daca vrei sa iasa batul fara sa-l rupi, trece printr-un jet de apa fierbinte forma de inghetata.
Se poate pune orice, si cred ca-s mai sanatoase decat alea de le cumparam..
Mindy spune:
Macrina ce faina forma au alea.
da, si eu zic ca sunt mai sanatoase astea de casa. am facut unul in pahar de carton fin, de proba, cu un suc natural de fructe de padure indoit cu apa dupa ideea lui dia_filipas a iesit excelent si s-a desprins usor de pahar.
Laura B spune:
Buna ideea, eu am cumparat de la Ikea www.ikea.com/ca/en/catalog/products/40167106" target="_blank">containere cu bete de facut popsicles si nu le-am folosit pana acum. Am sa incerc cu smoothie cu fructe de padure.
Tot de la Ikea am si cateva www.ikea.com/ca/en/catalog/products/60138113" target="_blank">tavite de facut "cuburi" de gheata in forma de inimioare, stelute, floricele. In ele am inghetat pana acum diverse sucuri naturale, sau doar apa cu lamaie. Ceea ce rezulta arata bine si sunt de efect in apa, ceai, sau suc.
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner