Mi-e dor!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Fetelor... treziti-va! Asa vor spune si copiii si nepotii nostri ... pacat insa ca ei nu au avut bucuria de a gusta din adevaratele bucate romanesti ( naturale) din farfuria bunicilor noastre ... Sau poate ca unii pitici mai au inca aceasta sansa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

De trezit ne trezim noi dar, sunt amintiri prea placute sa nu te apuce nostalgia, copii nostri nu o sa aiba niciodata o copilarie asa de frumosa ca a noastra, ma uit la copii si nu-i mai vad sa se joace cum ne jucam noi diferite jocuri, bateam mingea toata ziua cu ratele si vanatori, castel, fugeam de ne rupeam unghiile de la picioare, ranile nu mi-se treceau din coate si genunchi, era rana peste rana, toti copacii erau ai nostri, nu mancam fructe din copacii nostri ne ducem si furam de la o vecina mai batrana, de spalat fructele le spalam in stomac, seara cand ma duceam acasa si ma spala mama era un intreg auuuu, ma doare , ma ustura(alergam prin grau si ce culturi mai erau pe camp,) acum ei doar calculator si cam atat. De mancare nu mai vorbesc. Am certitudinea ca traiesc contra-timp, de cum ajung acasa arunc o oala pe aragaz le pun pe toate acolo la fiert si gata,mai pun si o masina la spalat sunt rupta de oboseala . Oare mama cum se descurca cu toate?si nu avea masina de spalat automata, nu avea nici aragaz cu butelie si multe din facilitatile noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

vaaai, m-ati terminat. Am stat f putin pe la tara la bunici, mai exact la matusi ca bunicii au murit cand eu eram f f mica, dar imi aduc cu drag aminte de vremurile alea si in fiecare an vreau sa mai merg pe acolo si din pacate nu am mai ajuns de mai bine de 6 ani, desi este la numai 200 de km.
Mi-e dor de cocoacele (painici) facute in tast cu branza si rosii de gradina. Mi-e dor de colarezul (lapte cu faina) cu paine de vatra mancat dimineata. mi-e dor de mesele rotunde si de scaunelele alea mici de ziceai ca esti alba ca zapada in casa piticilor. Mi-e dor de gustul boambelor (zarzare, corcoduse) mancate direct din pom. Mi-e dor de jocurile de pe ulita, de pititea din gradina, de fanar, de cocotatea in pomi....Mi-e dor de bancurile varului Marin spuse seara pana tarziu in noapte cand veneau babacii (eeee, acum noi am cam devenit babaci) si ne certau ca nu puteau dormi de rasul nostru. Mi-e dor de copilarie de fapt cel mai mult. exact cum spunea cineva...ce as mai pretui acum acea perioada la adevarata ei valoare!...
Mi-e dor inclusiv de statul la coada la lapte de dimineata la 5, de noptile in care vb cu vecina de la 2 pana spre dimineata cand plecam cu sticlele de lapte la alimentara, de iaurtul la borcan care avea un gust divin pe langa cel de azi.
vai ce copilarie frumoasa!!! Si eram un copil care stateam f putin la tara si totusi am niste amintiri...

Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

Mi-e dor de mancarea de cartofi cu carne facuta in soba,de boabele de porumb coapte pe plita,de muraturile la putina,de susanul facut de mamaie din miez de seminte si zahar ars(pe care il spargeam cu toporul,da' era bun).

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Mi-e dor de rosiile zemoase culese din gradina si mancate pe loc, de serile fara TV cand ne umpleam timpul cu altceva, de compotul de zarzare rosii facuta de mamaia, de ciorba de fasole facuta in oala de lut si mancata cu paine ''de bucuresti'', de mama cand era tanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Fetelor dragi,

Cu siguranta acesta e cel mai frumos subiect de pe forum; sa indrazneasca sa ma contrazica cineva!
Mi-e dor de multe lucruri, si desi nu mi-am petrecut prea mult din vacanta la tara (de obicei, cand bunicii iti mor si rudele se.... imputineaza), pot spune ca nimic nu mai e ca altadata.... Nici mancare, nici preocupari, nimic; nici oamenii nu mai sunt la fel. Ne adaptam prea repede la epoca moderna cu toate inventiile ei si abandonam tot ceea ce e mai frumos, mai bun; de-am sti sa selectam!
Cu ce placere mancam inainte ciorba de stevie cu oua intregi in ea; acum zi-i unei vecine despre asta si o sa-ti rada in spate (daca nu si in fata)ca mananci buruieni sau se stramba ca n-are carne (desi, ce-ar mai manca si ea una! ;)...
Carnatii la garnita, ciorba cu bors-bors de casa si tot ceea ce ati mai spus voi - niste bunatati si tare as vrea ca cei ce vin dupa noi sa aiba parte macar de 50% din meniurile noastre de atunci, de jocurile si nastrusniciile noastre.... Ma bucuram chiar si cand se lua lumina; aprindeam o lumanare si mama povestea cum era cand era ea mica (!).....
Tv-ul rar; si nu era dependenta, nerabdarea asta de azi. Mai degraba ma jucam (cu jucarii, cu carti de joc, cu mingea, remy sau cartisoare cu animale - astea afara, la aer!) sau citeam - mai tineti minte povestile nemuritoare? Mama, si cum se mai dadeau unele carti bune pe sub mana; erau scumpe si atunci, dar oamenii faceau eforturi, le luau si, culmea, le mai si citeau! Si ascultam si la radio, mult mai mult ca acum.... Teatru radiofonic (pasiunea mea!). Si copiii erau mai educati si se simteau rusinati daca ii apostrofa bunica sau tovarasa diriginta la scoala..... Si oamenii puneau pret pe gust; pe bunul gust....

Offff, cate ar mai fi de spus; mi-e dor de toate!

Ma bucur ca ati deschis acest subiect!

Va pup si numai bine!!!!
(Si scrisori se scriau, si vederi se trimiteau; timbre se colectionau... )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Si mie mi-e tare dor de toate mancarurile bunicii pe care le pregatea cu atata drag pentru noi nepotii.Imi aduc aminte ca atunci cand ma duceam la bunica nu refuzam nici o mancare pe care o facea, mancam de toate fara nici un moft.Si ce buna era ciorba de fasole facuta de ea cum nu am mai mancat la nimeni.Mi-e dor de timpurile cand eram mica si facea bunica bulion si ma manzoleam si eu cu rosiile adunate din gradina, si cand o apuca pe bunica si pe mama noaptea facand bulion la pirostrii si stateau la povesti si matusile mele ne aratau carul mare si mic si povestea de tineretea lor si nu uit nici acum mirosul de bulion raspandindu-se peste tot.Parca azi nici mirosul de bulion nu mai e ca pe vremuri.Si cate felinare faceam din pepeni ce gustosi erau, tind sa cred ca ni se pareau toate gustoase ca eram copii si cand esti copil totul este frumos.Ce n-as da sa mai fiu macar o zi mica si sa fie totul cum era inainte.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Pe ulita copilariei...si nici nu incerc sa il parafrazez pe Ionel Teodoreanu...insa toata copilaria mi-am petrecut-o pe acea ulita.. la fantana are casa tzata Stefana..Nu pot uita cum miroseau in preajma Pastelui cozonacii abia scosi din cuptor.Si nu ne dadea voie sa mancam,deoarece tineam---tineau post.De atunci mi-a ramas nebunia..daca nu mananc cozonac proaspat scos din cuptor......nu mai mananc deloc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Mi-e dor de rosiile zemoase culese din gradina si mancate pe loc, de serile fara TV cand ne umpleam timpul cu altceva, de compotul de zarzare rosii facuta de mamaia, de ciorba de fasole facuta in oala de lut si mancata cu paine ''de bucuresti'', de mama cand era tanara
Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Pe toate le putem inlocui, ne putem munci si noi sa facem o mancare cat mai aproape de cea a mamei sau bunicii, putem manca si acum fructe nespalate dintr-o gradina, dar ca mama sa fie din nou tanara mai greu, adica imposibil si ramanem doar cu dorul asta !Mie tot timpul imi este dor de mama pentru ca este asa de departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Pe toate le putem inlocui, ne putem munci si noi sa facem o mancare cat mai aproape de cea a mamei sau bunicii, putem manca si acum fructe nespalate dintr-o gradina, dar ca mama sa fie din nou tanara mai greu, adica imposibil si ramanem doar cu dorul asta !Mie tot timpul imi este dor de mama pentru ca este asa de departe!

La toti numai bine!

Of, Petra si mie mi-e dor, ingrozitor de dor de mama, mai ales ca indata e anul de cind a plecat si mai departe si a devenit ingerul meu pazitor ... Mi-e atit de dor de mama incit ma opresc din ce in ce mai des si ma uit adinc, adinc in oglinda la propria imagine si sper din tot sufletul sa o pot vedea pe ea ... sa o regasesc macar un pic ...
Scuze de offtopic!

Mergi la inceput