Gravidute si mamici din Arad (2)
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
86cmm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ducky Cursuri pentru viitoarele mamci se fac si la Matern. Mai exista cursurile organizate de Liliana Papp (cursuri Lamaze), moasa care are o bogata experienta in domeniu, doar ca nu stiu nr de tel. Avea deschis un fel de sala pe partea dreapta cand mergi de la piata mica spre intim. Nu era foarte scump. Nem75 eu am avut infectie urinara in ambele sarcini si a fost totul ok. Sunt cazuri cand nu se pot trata in sarcina si le "duci pe picioare" ca n-ai de ales acum. Ce de burtici pe aici !!! Sarcina usoara in continuare, fetelor !! Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA |
looool...cand ti'am vazut userul..am dat repede sa vad care e numele tau deoarece si mie mi se spune tot ducky..numele meu de fata fiind Duca...:P..
Cristina
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
I TRUST IN GOD..
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
86cmm spune:
fetelor am auzit ca la genesys a fost descoperit "stafilococul auriu"...:(
am fost ieri la control..pitica noastra e bine..are in jur de 1kg jumate'...sa vedeti faza..am skimbat clatitorul de rufe de la Lenor cu cel de la Cocolino doar pe ca nu am gasit la lenor pe cel dorit cand am fost la cumparaturi si am facut o iritaie "jos"..nu mi'am dat seama de la ce am asa mancarimi groaznice pana ieri la control cand m'a urcat pe masa si mi'a spus..primul lucru care m'a intrebat a fost daca am schimbat detergentul sau clatitorul...si eu evident ca am intrebat'o daca se poate de la aia sa fie problema..si mi confirmat ca DA...mi'a spus sa ma spal cu ceai de galbenele si sa ma ung cu Canesten..nasoala treaba..da sper sa imi treaca cat mai repede ca e tare incomod si neplacut..
maine merg la Dr de fam sa imi dea vaccinul..
voi in rest cum sunteti..?
va pup:)
Cristina 29+
SERAYAH
I TRUST IN GOD..
86cmm spune:
citat din mesajul lui NEM75 Nu-mi vine sa cred! Am scapat de laringita, acu facui infectie urinara! Maine am programare, sa vad ce-mi zice dr. ![]() Andrea, am vazut pe site la Genesys ca se face ceva "antrenament" pt mame, dar nu stiu sigur ce e.. da-i f simplu sa suni sa intrebi. Nu pun nr tel, ca nu stiu daca e voie, da-l gasesti simplu pe net. Donna multumesc pt raspuns. ![]() ![]() |
NEM..scapi de una si vine alta..sper sa te faci bine si sa ai grij de tine..sa ne scrii si noua ce ti'a spus Dr..
![](pupic.gif)
Cristina
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
I TRUST IN GOD..
Donna_n spune:
Cristina ma bucur ca bebelina e bine si creste mare! Si eu ar trebui sa merg la vaccin dar mi-e asa lene sa merg pana in oras, mai ales ca vremea e asa schimbatoare, asa ca las pe saptamana viitoare. Nu stiu daca v-am zis ca stau la 30km de Arad de fapt...
Chestia cu balsamul de rufe am auzit-o si eu. Va dati seama cat sunt de sanatoase atunci daca dau asa reactii si alergii dar la cat e de dura apa la noi, nu pot sa nu folosesc, ca imi ies hainele aspre altfel...
De stafilococ la genesys de unde ai auzit? E cam absurd sa apara intr-un spital recent deschis si construit, cand el sta de fapt in uneltele refolosite ani la rand si in zidurile si peretii de pe vremea lui Ceausescu... poate l-a avut o pacienta care a fost la genesys, dar nu stiu daca chiar l-a luat cineva de acolo. De-ne detalii ca-s curioasa.
Nem, si mie mi-a iesit infectie urinara cu enterococcus phaecalis. Am luat o tura de antibiotice, am repetat urocultura si astept maine rezultatul. Eu inca sper, desi in 99% din cazuri nu prea scapam de ele in sarcina. M-am speriat la inceput ca am crezut ca e nevoie de cezariana sa nu se transmita la bebe, dar am fost linistita sa aflu ca se administreaza mamei antibioic in timpul travaliului si nu mai e risc. Asa ca fii linistita
de mine ce sa va mai zic...ma plictisesc acasa singura toata ziua si abia astept sa vina Sophia ca nu mai am rabdare sa o vad si sa o tin in brate. 30+
NEM75 spune:
Azi am avut ultimul examen, de acu incolo ma voi plictisi si eu. Si eu de-abia astept sa vina bebe, dar abia sintem la jumatatea drumului..
Am fost azi la gineco, cu examenul sumar de urina, unde scria flora microbiana prezenta. A zis dr ca nu e problema, doar daca depaseste 100.000 germeni. Asta nu voi sti pana sambata, cand voi avea rezultatul uroculturii... dar sper sa nu depasesc, ca nu am nici un simptom, nu ma ustura, nu ma doare, nu febra.
In rest bebe e bine, are 300 grame, dar eu ma simt uriasa, desi abia am 48 kg..
In 30 iun avem programare la Szeged la 4 D !
Cursurile Lamaze la Genesys se fac tot cu Liliana Papp, e moasa, am studiat pliantele de pe masuta azi.
Multumesc pt incurajari!
NEM75 spune:
Ah, am uitat sa scriu, mi-a facut tuseu vaginal, sa vada cum e colul, (am facut acu cativa ani conizatie) si am fost foarte bucuroasa ca nu m-a durut deloc! La ultimul tuseu am plecat cu durere burta, ca am stat toata ziua in pat si am luat no-spa! Colul e lung si inchis.
Nu a fost placut, dar faptul ca nu a durut parca mi-a luat un bolovan din spinare, de acu ma duc cu inima usoara la controale.
Donna_n spune:
Nem asa de repede trece a doua jumatate de nici nu-ti vine sa crezi! de acum de cand incepe sa creasca burta vazand cu ochii, trec si zilele si imediat te trezesti in ultimul trimestru.
sa stii ca si eu am patit sa imi apara flora microbiana la sediment si urocultura sa fie negativa, si nu mi-a dat nici un tratament ca inseamna ca nu e infectie. Asa ca stai linistit pana primesti rezultatele.
ma bucur ca nu a durut, si sper sa nu ai probleme cu colul pana la capat! 30+
andrea.z spune:
Destul de nasol faza cu stafilococul auriu, desi nu are nici o legatura cu spital nou sau vechi. Atata timp cat la Genesys,(sau Laser)este personal care lucreaza si la alte spitale, (MATERN, JUDETEAN, MUNICIPAL), pot aduce microbii fara nici o problema. Ideea este sa se si faca ceva in aceasta privinta, sa nu lase sa se imbolnaveasca oamenii.
bebe de 9+
andrea.z style
86cmm spune:
citat din mesajul lui Donna_n Cristina ma bucur ca bebelina e bine si creste mare! Si eu ar trebui sa merg la vaccin dar mi-e asa lene sa merg pana in oras, mai ales ca vremea e asa schimbatoare, asa ca las pe saptamana viitoare. Nu stiu daca v-am zis ca stau la 30km de Arad de fapt... Chestia cu balsamul de rufe am auzit-o si eu. Va dati seama cat sunt de sanatoase atunci daca dau asa reactii si alergii ![]() ![]() De stafilococ la genesys de unde ai auzit? E cam absurd sa apara intr-un spital recent deschis si construit, cand el sta de fapt in uneltele refolosite ani la rand si in zidurile si peretii de pe vremea lui Ceausescu... poate l-a avut o pacienta care a fost la genesys, dar nu stiu daca chiar l-a luat cineva de acolo. De-ne detalii ca-s curioasa. Nem, si mie mi-a iesit infectie urinara cu enterococcus phaecalis. Am luat o tura de antibiotice, am repetat urocultura si astept maine rezultatul. Eu inca sper, desi in 99% din cazuri nu prea scapam de ele in sarcina. M-am speriat la inceput ca am crezut ca e nevoie de cezariana sa nu se transmita la bebe, dar am fost linistita sa aflu ca se administreaza mamei antibioic in timpul travaliului si nu mai e risc. Asa ca fii linistita ![]() de mine ce sa va mai zic...ma plictisesc acasa singura toata ziua si abia astept sa vina Sophia ca nu mai am rabdare sa o vad si sa o tin in brate. ![]() |
salutare fetelor..numa' ce am ajuns acasa..am fost la vaccin..mi'a dat dr. sa fac niste analize de urina parca si ceva de sange..voi le'ati facut?si mi'a mai dat calciu +D2..
donna..am auzit de la o cunostinta care sta pe langa genesys..tot ea mi'a spus ca acum 3 luni au murit 2 gemene acolo..ce sa zic..daca ii sa se intample ceva rau..se intampla..ori ca e genesys,ori Ch-Cris,ori matern..
probabil ca stafilocoul auriu a fost dus de vreo pacienta care poate s'a tratat la matern si apoi a venit la genesys..cine stie..
..maine facem si noi 30 de spat..
Cristina
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
I TRUST IN GOD..
Donna_n spune:
da, probabil ca asa e.. oricum ai dreptate, daca e sa fie, va fi oriunde. calciu cu d3 iau si eu de la 28 de saptamani. si eu am refacut toate analizele, asa e in luna a saptea. Felicitari pentru cele 30 de saptamani
nashpa vaccinul? 30+