Gravidute si mamici din Arad (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca16 spune:

Nem, ba sa nu ai mustrari de constiinta E foarte important ca tu si bebe sa fiti bine, restu nu au decat sa astepte...eu acuma de exemplu am un morman de rufe de calcat, stau de o saptamana si asteapta sa imi fac timp/energie pentru ele.Cui nu-i place, sa scrie la neamuri sau sa puna mana la treaba.

Mamica de Razvan (24.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrea.z spune:

Mie mi-au depistat o infectie urinara, si mi sa prescris Augmentin.
Eu am avut toata copilaria infectie urinara, si nu am fost afectata deloc de acest fapt, mai mult, ma lasat rece complet. I-am spus doctorului istoricul bolii mele, si ca daca nu are BB de suferit nu as vrea sa zgandar infectia aceea ca cine stie de cand convietuim pasnic, dar a spus ca poate constitui o problema pentru BB asa ca ar trebui sa fac tratamentul. M-am documentat cu privire la medicament, la efecte secundare, cica este OK in sarcina dar mie tot mi-e frica sa-l inghit.
Cred ca pana la urma va trebui totusi sa ma mobilizez si sa fac tratamentul, sa nu care cumva sa fac mai mult rau neluand medicamentul decat luandu-l.

bebe de 13+
http://andreaz-style.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristale spune:

Na sa va zic cum a fost la morfofetala....l-am vazut pe bebe, e un scump. E mai mare cu 2 sapt ecografic, are deja par, e bine, sanatos, are toate cele. E foarte energic si tot baiat a ramas. Acum suntem la faza cu alesul numelui. Dr a zis ca nu a vazut asa bebe frumos in burtica....deci o sa dea gata fetele :D. I-a dat 10 pt ca a stat destul de cuminte ca sa putem vedea tot ce ne-a interesat. Ne-a dat dvd cu toata eco, un cd cu poze si ne-a scos o poza. A fost super de treaba dr-ita si ne-a spus tot ce a facut acolo, la ce s-a uitat...ce mai a fost super sa il vedem pe bebe nazdravan.

www.floar3d3colt.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NEM75 spune:

Cristale, se poate vedea daca bebe are par?? ce dragut
Eu duminica merg la Szeged, gineco, dar mai frica mi-e de masurarea colului, mi frica ca se scurteaza, bebe asa simt ca e bine!
Daca nu te superi unde ai fost in Szeged, si ce tarife au fost?

Restul mamicilor, ce mai faceti??
23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristale spune:

Nem da se vedea ca bebe are par. Eu am fost la Debrecin nu la Szeged si am platit 12000 de forinti.

www.floar3d3colt.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 86cmm spune:

fetelor..nu mai aveti nimic de zis..?acusi nastem si nu o sa mai avem asa timp liber ca si acum sa vbm..haideti sa profitam de timpul pe care il avem acum..:)
eu sunt bine...luni merg la control din nou si o sa aflu cum nasc..si probabil si cand...aproximativ..:P
voi cum sunteti?ce nouati aveti?

Cristina 36+ CYNTHIA SERAYAH... AMR 7s
I TRUST IN GOD..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donna_n spune:

Buna dimineata dragelor!

mie mi-e din ce in ce mai greu sa stau la laptop si sa scriu asa ca de aici si absenta. va citesc tot timpul, si am vazut ca dupa ce a scris cristina nu a mai zis nimeni nimic... mi-ar placea sa stau sa povestesc toata ziua ca si-asa ma plictisesc dar n-am ce face.

noi intram in sapt 37, in general suntem bine, insa cu durerile de spate aferente. Important ii ca pot dormi cat de cat, ca altfel ar fi greu. Abia astept sa nasc

Cristina tu cum stai cu pregatirile?

Andrea si eu am luat de 2 ori pana acum antibiotic. Mai bine tratata infectia decat sa lasi asa. Sper sa dispara si sa nu mai ai probleme pana la sfarsit!

Cristale felicitari pentru bebe frumos, sanatos si energic! V-ati hotarat ce nume ii puneti?

Nem cum a fost la Szeged la control?

va doresc o saptamana frumoasa!

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NEM75 spune:

Salut! Si eu intru zilnic, dar nu prea mai zice nimeni nimic.. Si mie mi-ar place sa mai am cu cine povesti..
Eu toata ziua lenevesc, dupa orice activitate obosesc f usor, si apoi stau in pat. Mi ciuda pe mine ca nu mai sint in stare nici sa merg la cumparaturi dupa ce e nevoie de mancare. Toate muncile ce odata pareau marunte, aspiratul, spalatul pe cap, toate mi se par extenuante...si mi tare groaza cum le voi face pana la 9 luni.

Am fost ieri la Szeged la control, colul meu e tot 3,6 cm, nu s-a scurtat deloc, desi ma asteptam dupa atatea contractii. Bebelusa e bine, cu vreo 10 zile mai mare decat varsta ei, are 900 grame. Pt contractii am primit Diazepam, nu am stiut ca e si relaxant pt uter, am crezut ca-i doar pt nervi!!

Ceea ce mi s-a parut interesat in Ungaria e "politica" legata de No-Spa in cazul contractiilor. Aici se da foarte mult No-Spa de catre toti medicii ginecologi, in Matern toate gravidutele primesc No-Spa pt contractii.
in Ungaria NU se da No-Spa, ei zic ca e chiar contraindicat pt ca deschide colul. E bun pt contractii, relaxeaza musculatura neteda( vezica, perete intestin, uter), dar si musculatura colului o relaxeaza si se poate deschide. Eu nu cred ca e batut in cuie ca sigur se deschide de la el, dar ei zic ca e posibil.
Acuma eu nu mis cercetator, vad logica, dar sincer nu stiu cine are dreptate, v-am povestit ca fapt divers.

Am mai intalnit o chestie asemanatoare, legat de rana colului uterin. Am avut rana, aici eram programata deja pt cauterizare, dar m-am dus si la Szeged la spital pt mai o parere. Acolo s-au tot minunat, de ce sa cauterizeze romanii o bucata de tesut care nu mai poate fi apoi analizata la microscop, sa vada de fapt ce e, au zis ca e mare prostie. Asa ca mi-au facut o conizatie superficiala, au trimis la laborator, si intr-o saptamana am avut rezultat histopatologic al celulelor excizate.

Sint convinsa ca si noi si ei, toti avem doctori mai buni si mai putin buni, dar ma mira ca abordeaza lucrurile diferit, oare materiile medicinei nu le invata toti la fel la scoala? De ce?

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 86cmm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donna_n

Buna dimineata dragelor!

mie mi-e din ce in ce mai greu sa stau la laptop si sa scriu asa ca de aici si absenta. va citesc tot timpul, si am vazut ca dupa ce a scris cristina nu a mai zis nimeni nimic... mi-ar placea sa stau sa povestesc toata ziua ca si-asa ma plictisesc dar n-am ce face.

noi intram in sapt 37, in general suntem bine, insa cu durerile de spate aferente. Important ii ca pot dormi cat de cat, ca altfel ar fi greu. Abia astept sa nasc

Cristina tu cum stai cu pregatirile?

Andrea si eu am luat de 2 ori pana acum antibiotic. Mai bine tratata infectia decat sa lasi asa. Sper sa dispara si sa nu mai ai probleme pana la sfarsit!

Cristale felicitari pentru bebe frumos, sanatos si energic! V-ati hotarat ce nume ii puneti?

Nem cum a fost la Szeged la control?

va doresc o saptamana frumoasa!

36+

in sfarsit vesti si de la tine donna:)..mai un pic si trece tot greul..;)si apoi uiti cat de "greu" (ca sa zic asa) a fost:)...de fapt uitam:)
Eu am fost dimineata la control...am 38 sapt..si im mare mi'a zis ca ea crede ca o sa pot naste natural,a zis ca vrea sa fie bine si pt mine si pt bebelina..deci sper sa ramanem la varianta "Natural"...a zis ca daca nu nasc sapt. asta sa mai merg marti la ea pt o consultatie..atat...a zis ca nah..la mine cum a fost vba. de dereglare nu se poate pronunta 100% dinainte..nu ar vrea ca sa nasc nici prea repede nici dupa termen..pitica nu a mai pus nush ce pe ea..are in jur de 2900gr..asta am vazut pe poza de eco..:P..
In rest ce sa mai zic..la noi de sambata a inceput sezonul nuntilor...3 weekenduri la rand numa nunti avem..deci..spargem la bani ...da nu avem de ales..obligatia e obligatie..am fost sambata la nunta..am mancat cat sotul..spre rusinea mea:P..sambata asta avem din nou o nunta...sper sa o prind si pe asta(chiar imi doresc..nu pt mancare:P..ci pt ce e a unei bune prietene)..ca pe urmatoarea nu cred ca mai am sanseasta e..profit si eu ca is cu burtica si nu se cunoaste cat manc..:P..
cam atat de la mine pt azi ca deja m'am prea intins

Cristina 38+ CYNTHIA SERAYAH...
I TRUST IN GOD..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donna_n spune:

m-ai distrat cristina cu nuntile! si eu am una pe 21 dar cu siguranta n-ajung sa merg, si cu bebe cu tot nici nu ma gandesc. Dar recunosc ca m-as duce sa manc bineee

cum ii cand stii ca tra sa nasti intr-o saptamana-doua? nu te-apuca panica? off ca atatea ganduri am cateodata... abia astept sa o vad, sa o am in brate, sa stiu ca-i bine, pe de alta parte nu stiu ce ma asteapta, si cum o sa fie nasterea. Oricum abia astept sa fim venite acasa ca de atunci incolo nu mai mi groaza... ce motive ar fi sa nu poti naste natural? ca am vazut ca nu era hotarata doctorita.. la bebe de 3 kg nu ai grija ca e prea mare, deci numa bine.

Si cand stim ca ai nascut??? ne anunti cand vii acasa? Oricum, daca te ia prin surprindere, iti doresc de pe acum nastere usoara, si o fetita sanatoasa, frumoasa, mancacioasa si dormicioasa

Nem, sa stii ca si eu am auzit ca nu se da nospa dincolo... merg mult pe magneziu contra contractiilor, dar sunt impotriva antispasticelor de genul si la noi se da pe banda rulanta. Ciudat. referitor la cauterizari e vorba de progresul stiintei ca sa zic. Adica si ungurii faceau cauterizari acum 20 de ani, doar ca noi am cam ramas in urma. e foarte bine ca nu ti s-a scurtat colul, inseamna ca (,) contractiile ce le ai sunt braxton hicks normale.

cat despre facut lucruri,si pentru mine a fost frustrant... am ajuns sa nu mai pot spala vasele decat pe ture (spal 5 minute, pauza, iar spal, iar pauza), de aspirat la fel, spalatul pe cap vorba ta e un chin... dar sa stii ca asa am zis si eu, ce ma fac la 9 luni, dar cat de greu mi-a fost la 6, mi-e si acum. Tot nu le po face, dar nu-i mai rau. tu cand ai dpn-ul?

in rest plictiseala mare si caldura mare... pentru Sophia am cam terminat de spalat tot si hainute si paturici si tot... ii pregatit si patutul si hainele in dulap numai sa vina

cam atat deocamdata, o sa incerc sa scriu mai des

36+

Mergi la inceput