probleme neurologice sau gesturi ale bebelusului?
Buna seara, am deschis subiectul pentru ca nu mai stiu ce sa cred despre comportamentul baietelului meu de 3,5 luni.S-a dezvoltat normal pana la aceasta varsta, are reflexele ok, din pct de vedere mediacal e un baiat sanatos..dar ....mereu exista un dar, l-am nascut cu torticolis pozitionat pe partea dreapta, in timp si-a revenit, dar in functie de cum il stimulez cu caruselul la patut se muta torticolisul pe dr sau pe stg, apoi...in una din seri in timp ce era la san, era f cald in casa , el f transpirat si f obosit...a adormit si a avut un tremur total al capului si mainilor max 3-4 secunde, l-am trezit si a mancat in continuare de la san.( asta s-a intamplat o singura data)...mai mult uneori cand il pun la san si este obosit se arcuieste ( parca ar face podul la mine in brate) mai ia o gura de san, iar asa,....asa ma tine max 10-15 sec si apoi manaca....asta se intampla rar...( repet cand e obosit si nervos)....iar ultima pb este ca INCA nu isi tine capul fix, are tendinta sa il sprijine pe mine ( e ca papusile acelea care balangane din stg in dreapta....mai PUTIN ..dar ceva asemanator)....deci s aimi fac probleme? sau NU?
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
Si copilul meu a avut tremorul de care spui in 2 randuri, insa stiam de la ce i se trage: lipsa calciului care poate sa duca la asemenea manifestari. Tot la san, niciodata in alta ipostaza. El avea oricum fontanela anterioara mai mare de la nastere, fiind pe 5 pic de Vigantol in loc de 2. Bbii isi sustin bine capusorul in jurul varstei de 3 luni, poate sa fie chiar 4 fara niciun fel de probleme. Poti tu sa-l stimulezi sa-si ridice capusorul, asezandu-l pe burta. Daca tot ti-au intrat piticii in cap si vrei sa-i scoti, merita sa incerci sa mergi la un control cu el la un neurolog pediatru. Poate ar fi bine sa-ti spun ca al meu baietel s-a nascut cu o deformare a caputului (medicul a tras de el la nasterea vaginala) si isi tinea capul predominant pe partea dreapta, dar noi l-am tot asezat in pat pe partea stanga si in plus ii faceam si masaj. S-a rezolvat cu totul, capul s-a dezvoltat frumos, armonios, bb merge de la 10 luni, cu vorbitul este mai lenes (are acum 16 luni). Ah, si este atras de toate prostiile migaloase (capace de desurubat, butoane de apasat, orice cu ceva schepsis).
In concluzie, daca as fi in locul tau nu mi-as face probleme. Poti incerca o dozare de calciu total si ionic (daca se poate din degetel).
Ally000 spune:
multam.....referitor la calciu Andrei a avut aceasta pb de la nastere, i s-a prescris Ca si a luat primele 2 luni cate 10 zile, acum nu am mai luat datorita calcurii...ii mai tremura barbia si uneori cate un picior.....vigantol initial ni s-au precris 3 picaturi, acum am redus la 2 ....o s aincep si eu sa il masez mai intens....nu e vb de pititci, am inceput cu stg sarcina cand o isteata de ecografista ne-a dat un diagnostic ce apoi a fost INFIRMAT de o serie de analize ( chiar si amniocenteza) si alti 4 ecografisti....dar referitor la "dansul lui" din brate cand este nervos???? el e f mancacios si daca nu ii dau cand vrea....se enerveaza...si parca refuza sa mai mance :(..dar nu il tine mult
Ioana_Pos spune:
Ally000,
Bebitza mea la fel facea pana acum cateva zile cu refuzul sanului. Sau incepea sa manance si se oprea brusc si plangea. Este posibil (zic si eu) sa ai un flux de lapte variabil si el sa se fi inecat la san din cauza unor jeturi mai puternice si de asta sa refuze. Patricia se facea tare ca scandura cand o puneam la san si a ajuns la stadiul in care dadea cu pumnii si cu caputul in san si il refuza... pana ce m-a invatat cineva sa schimb pozitia. Acum este foarte fericita cand o pun la tzitzi. Incerca, poate te ajuta.
Ioana, mami de Patricia
Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!
anemona spune:
Fetita mea avea tremorul asta (parca se scutura din tot corpul) cand facea pipi, tot asa cateva secunde. Noi ne-am prins pentru ca am vazut cand era dezbracata. Si ea se mai arcuia asa cum spui tu, pe spate. Este un copil perfect sanatos, acum are 6 ani si nu are nici o problema neurologica.
Pentru linistea ta consulta un neurolog pediatru.
irinabobe spune:
si baietelul meu are un tremor dar la piciorus ssi de obicei se intampla cand il doare burtica sau daca se sperie. noua pediatrul ne-a spus ca sistemul lui nervos nu este inca dezvoltat complet si se va remedia problema asta...
Ally000 spune:
va multumesc enorm ptr ca ma linistit...
partea cu jetul puternic ..asa este imi curge lapte f mult si uneori se ineaca .....tremurul l-a avut o singura data.....maine ne ducem sa ne evalueze un alt dr decat dr nostru pediatru, sa vedem ce o sa spuna....sa ne tineti pumnii va rog din suflet...
fiona67 spune:
Ally, cel mai bine e sa-l vada pe bebe un neurolog. E cel mai indicat si o sa stii si tu exact daca exista sau nu vreo problema. Pentru torticolis trebuie sa mergeti la kinetoterapie, nu trece de la sine.
Ally000 spune:
am fost la dr azi,.,...din pct de vedere al consultului Bebe e ok, kinetoterapeutul zice sa trebuie sa ne mai vedem de maxim2 ori..ca torticolisul se rezolv...mai ales ca de marti sta pe burtica gen 3 ore pe zi....., o sa ajungem si la ecografist ..sa facem una la fontanela...asta ptr liniste , sa vad ce este cu acel tremur...care a fost o singura data dar...trebuie sa scapam de suspiciune..ce ma mai intriga este ca dupa cum v-am zis se mai arcuieste cand este nervos...de fapt asa vrea sa inainteze...da capul pe spate si se impinge in picioare....
joklk spune:
Arcuirea sigur are o baza neurologica. Denota o anumita spasticitate a bebelsului care cu tratament si kinetoterapie se rezolva.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
Ally000 spune:
in ce sens are o baza neurologica????...am mai auzit de copii care au convulsii la san....poti te rog sa fi putin mai explicita...