bb a baut cafea!!! ce fac?
BB a prins o cana cu cafea si a apucat sa traga vreo 2-3 guri cred, restul s-a varsat. Ce trebuie facut?
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
Raspunsuri
Alexa Ioana spune:
offff, nu stiu ce sa'ti zic in afara sa suni ori la 112 si sa ceri sa vorbesti cu un medic pediatru, ori sa suni la toxapel si sa'i intrebi pe ei.
TOXAPEL - urgente intoxicatii
021.210.61.83
021.210.62.83
nr. sunt valabile in toata tara.
edit: la cluj am vazut un banner cu "toxapel" la pedi 2, pe crisan... dar nu stiu daca au numar de telefon direct (si pe net nu gasesc nimic)
anamaria spune:
urmareste-l atenta, sa vezi daca este mai agitat, daca apare vreun comportament neobisnuit...
cafeaua nu este otrava, nu cred ca 2-3 guri pot sa ii faca ceva foarte rau.
el stie sa foloseasca paharul/ cana ca sa bea?
de ex. si noi am patit cu baiatul asa, la o petrecere in familie, intr-un moment de neatentie; avea cred 1 an si a pus mana pe un pahar cu alcool, l-a dus spre gura si s-a varsat tot pe el; toata lumea s-a speriat de moarte dar eu mi-am pastrat firea, mi-am dat seama ca nu e nimic, pt. ca el nu stia sa bea, practic desi a dus la gura paharul nu inghitise decat o cantitate fff mica sau chiar deloc.
i-am dat mai multe lichide in seara respectiva si a fost ok, n-am avut nimic.
la medic daca apelezi, ii face spalaturi stomacale, ceea ce e practic un chin si nu ai de ce daca nu esti sigura ca a baut ceva toxic.
CorinaDani spune:
bb are mai mult de 1 an, asadar nu e chiar bebelus
cred ca nu e o tragedie, suna pediatrul totusi, intre timp da-i sa bea multa apa, sa mai dilueze cafeaua inghitita
te poti astepta sa fie putin mai agitat sau nervos, din cauza cofeinei...
cafeaua era foarte concentrata, gen espresso ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
corap spune:
lichide muuuuulte (de la 2 guri de cafea nu i se intampla nimic - e vorba de bb care are 1 an si 1 luna, nu?). urmareste-l sa vezi ce reactii are si daca ti se pare ca reactioneaza ciudat, apeleaza la salvare sau la 112. Dar zic sa stai calma si sa-l vezi cum reactioneaza.
DESIGUR, ai grija sa nu se mai intample.
(eu am baut la 3 ani o ceasca de cafea intreaga - bine, pe vremea aia cestile de cafea erau mai mici decat in sec.21) Nu am patit nimic, doar a tras matusi-mea o spaima cumplita.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Laura25 spune:
coraly, eu zic sa pui repede sa mai faci 2 cafele pt tine, sa ii faci fatza . Nu ma pricep, dar nu cred ca e tragedie mare ce s-a intamplat. Cum mai spunea cineva, cafeaua nu e otrava, nu e toxica si daca a luat 2 guri nici cantitatea ingerata nu e mare. Probabil o sa il agite un pic, dar nu cred ca o sa fie chiar problema.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
roxanaz spune:
nu e foarte rau. daca au fost doar 2 guri
da-i sa bea apa si sa speram ca adoarme diseara la ora normala
Roxana
coraly spune:
Hehe, au trecut aproape 2 ore si n-am vazut niciun efect. Culmea ca i-a si placut A trebuit sa-i iau cana de la gura (probabil e obisnuit cu gustul din lapte:)) Si acum doarme
Va multumesc tuturor pentru sfaturi!
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
gabitza2005 spune:
Al meu fecior pe la 1 an si jumatate tot asa a baut din cafeaua mea - nu i-a placut ca era partea cu zatul chiar a inceput sa planga (mie imi place cafeaua la ibric) . Nu a avut absolut nimic dar m-am speriat eu ziua urmatoare deoarece a eliminat zatul in scutec .
roxy spune:
doarme , inseamna ca la el are efect invers.Credeam ca o sa va tina trezi toata noaptea, si o sa fie nevoie de somnifer ca sa-l adormiti .Dar nu cred ca de la doua guri de cafea , e asa mare tragedie.Mai rau cand va trebui sa va ascundeti ca sa beti in liniste data viitoare.
Probabil va fi putin mai cacacios , ca e efectul cafelei, da trece.Eu am gustat tot asa cand mama nu era atenta , da nu mi-a placut ca ai mei o beau fara zahar si am zis ca e cah, nu mi-a mai trebuit.
In schimb imi placea nesul , frecat bine ,crema, bun tare...