VA IMPLOR SA MA AJUTATI!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
mananca beton. ce daca alte mamici se lauda in parc cu cele 300 de gr mancate de copiii lor. Las-o in pace si mergeti pe drumul vostru.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Denisam spune:
Si eu zic la fel, ca papa bine si as inversa si eu ordinea meselor-adica la prinz i-as da pui/peste/supa cu legume si pe la 5-6 sa manince brinza sau fructele.
Cu laptele in somn tb sa fii atenta, iti spun din proprie experienta, ca apoi il va refuza de tot caci curand va treb sa renunte la masa de noapte- e posibil sa mai bea abia cand va stii sa foloseasca paiul-dar e ok dc pap abrinza si iaurturi sau budinci cu lapte facute in casa.
Ceaiul nu e bun la nimic, mai bine ii faci suc din fructe stors in casa sau la storcator, e mai sanatos si are ceva vitamine-chiar si apa e mult mai ok,nu baloneaza.bafta!
Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani
roli25 spune:
Oho, pai al meu la 2.5 ani nu mananca atat. E f. ok. Si eu sunt de parere sa inversezi...adica pranzul sa fie pranz (mancare, carne, supita, etc).
Si ceaiul scoate-l. Suc de fructe stoarse in casa si apa.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
mariana_alex spune:
Va multumesc ptr incurajari si ma bucur tare mult ca sunteti asa dragute cu mine. Sucuri naturale nu vrea deloc...i-am facut din taote fructele permise.
cameliam spune:
Mananca bine, dar daca o masa dureaza peste o ora te inteleg ca e frustrant.
Nici fetita mea nu prea deschidea gura sa manance la 9 luni decat daca avea o jucarie cu care sa o tin ocupata. Atunci deschidea gurita mecanic, nici nu ma baga in seama, eu ii bagam lingurita in gurita, ea se juca. Daca n-avea jucaria isi gasea alteceva de facut, de exemplu sa isi bage mainile in bolul cu mancare. Daca nu o lasam, intra in greva si nu mai deschidea gurita. Deci la noi pe masa era mereu cel putin o jucarie sau un pahar de plastic, o lingurita, ceva de lucru pentru manutele ei.
Acum s-a schimbat treaba, la 1 an si 7 luni, mananca rapid si de preferat singurica.
Eu zic sa mai ai rabdare cu ea, stiu ca e greu sa stai o ora la o masa insa parerea mea e ca o sa fie mai bine pe masura ce creste.
A, si pentru ca zici ca laptele il bea doar in somn si mancarea o cam refuza, i-ai facut o ecografie sa vedeti daca nu cumva are reflux? Ca ar putea fi o explicatie, daca o arde la stomac cand mananca...
mcoca spune:
Eu cred ca o stresezi fugind intr-una cu linguritza dupa ea. Eu nu am fost de acord nici cu jucariile la masa, nici cu "fortzatul". Daca a mancat bine, daca nu iarasi bine, inseamna ca nu ii era foame. LA 9 luni avea deja fel principal si desert (fructe sau iaurt). Eram multumita si cu 2 linguritze. Daca nu mai dorea gata, treceam la desert. Un copil nu se infometeaza, asta e clar.
Acum cu ordinea meselor la fel, nu sunt de acord, dar am observat ca in Romania e altfel. Mi se pare ca un copil mana,ca intr-una.
La 9 luni, fetitza mea manca asa :
8h lapte
12h carne cu legume, un iaurt
16h iaurt, fructe
19h legume
21h laptele de nani
Vicky si Printzesone
theo_2004 spune:
baby drink este cel mai prost ceai pentru copii.
cauta info despre e;l si vei vedea ca are f multe chestii contraindicate bebelusilor.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
roxy spune:
asta cu ceaiul ca e ultimul pe care ar trebui sa il dai, cam asa e.Il accepta doar pe asta pentru ca este ffffoarte dulce.Chiar si diluat e ingrozitor de dulce.Gusta si ai sa vezi.Da-i doar apa , iar ceai fa-i din menta daca are probleme cu burta sau musetel tot de aia dar invers intelegi, adica ceaiul e pentru raceli nu ca mijloc e potolit setea.Apa e sfanta.Sucul e pentru vitamine , nu de sete.Cam asta, dar scoate ceaiul ala ca nu e bun, de aiai nu mananca, ii bagi de-a calorii ca nu mai ai nevoie de altceva.E ca si cum ar manca o punga de bomboane si apoi ai vrea sa-ti manance friptura.
ruxandra_sb spune:
Parerea mea.. este ca fetita ta a dezvoltat un inceput de anorexie.. din cauza pacalelii, a fortarii si a insistentelor celor care au hranit-o. Si noi am trecut prin asa ceva.. din fericire ne-am trezit la timp ca sa reparam ce stricasem.
Eu cred ca fetita ta este sanatoasa, s-a dezvoltat foarte frumos. Numai ca nu mai apuca sa simta senzatia de foame. In plus opune rezistenta la insistentele adultilor.. simte tensiunea si stresul apropo si cum si cat mananca si pur si simplu nu mai vrea.
Dar sa fim mai catolici decat papa.. asa ca daca analizele au iesit ok (si aici ma refer la anemie si rahitism de exemplu, si ce altceva iti mai recomanda medicii) io as face asa:
- nici un fel de ceai, numai apa
- as scoate biberonul de lapte din somn pt ca
1. o pacalesti
2. ii tai din pofta de mancare
3. nu este necesar sa bea lapte din biberon, daca mananca zilnic 500 ml lapte in mancare sau echivalentul in alte lactate (iaurt, smantana, branza, unt)
- as reduce numarul de mese si implicit as mari intervalul dintre ele; de exemplu:
8 micul dejun
13 pranz (carne + legume)
17 fructe
20 cina
- masa ar decurge in felul urmator.. ne punem la masa, sa fim calmi si zambitori. Eventual o poate hrani altcineva, daca este cineva prin preajma mai calm si, mai ales, detasat. Ii oferim de mancare. Daca nu doreste decat 3 lingurite, nu papa decat 3 lingurite. Fara smecherii, fara pacaleli. Masa nu tb sa dureze mai mult de 20-max 30 minute.
Apoi asteptam masa urmatoare, nimic pana atunci.
In caz ca cere de mancare se poate da urmatoarea masa ceva mai devreme, dar asta numai la sugestia ei.
- cand mancati voi nu-i puneti nimic in fata, ignorati-o, lasati-o pe ea sa ceara.
- si f important, tb lasata si ea sa manance.. cu lingurita ei, cu mana, cu ce vrea.
Nu va incepe sa manance de a 2a zi, dar pe noi schema aceasta ne-a salvat si in cateva saptamani a inceput sa manance cu placere si, mai apoi si cu pofta.
Numai ca este extrem de important sa va prefaceti ca nu va pasa de cum/cat mananca, ca aceasta va este total indiferent.
adra_bell spune:
Nu ma pricep sa-ti dau sfaturi legate de biberoane sau de cantitatea optima de lapte dar ce as incerca eu (si ce am aplicat de fapt)
nu o mai pacali, nu ii mai da in parc, sau eu stiu pe unde. Incercati sa nu o izolati in timpul mesei, copilul sa stea cu voi la masa, sa mancati impreuna. Macar o masa pe zi sa fie cu toata familia. Cand nu se poate stai tu langa ea si mananci ceva, un fruct taiat felii, un iaurt, ideea e sa mancati impreuna.
las-o sa intre in contact cu mancarea, sa bage mana in castronel, sa duca la gura, chiar daca se murdareste, e vara, o speli imediat dupa. Fii-mea isi punea si in par
da-i si ei o lingurita cat sa amestece, sa se joace
ai rabdare foarte multa rabdare, cu cat esti tu mai tensionata cu atat va merge mai greu. Relaxaza-te, gandeste-te ca este foarte ok ca greutate.
nu te crampona sa manance o anumita cantitate de mancare, nu masura "azi a mancat 100 de grame, ooff, e putin ieri a mancat 150". Nu insista "hai te rog, ultima lingurita, ia si lingurita asta"
mesele sa nu dureze mai mult de 30 de minute
Eu cred ca fetita nu are nicio problema de sanatate, totul tine de cum a fost abordata. Ah, a mea cam in jurul acestei varste, a avut o perioada de protest, nu manca deloooc, nicio lingurita de mancare, i s-a pus brusc. Au trecut cateva zile pana mi-am dat seama ca nu mai vrea sa-i dau eu cu lingurita mancare pasata, ea vroia s aincerce singura sa manance bucatele.
Probabil e o varsta la care vor si ei sa preai un pic de control
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce