Ma ustura ochii ingrozitor

Ma ustura ochii ingrozitor | Autor: arhitecht

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor,
Ma ustura ochii de cateva zile incoace de mai multe ori pe zi in principiu pe la amiaza si seara timp de 1-2 ore dupa care trece. Ochii imi sunt rosii cand ma trezesc si la fel si seara, unerori ma si mananca ochii, cred ca sunt alergic la ceva desi nu prea ies din casa, si stranut de foarte multe ori.
Ma culc cu usturimea si ma trezesc cu usturimea in ochi...
Stau toata ziua in fata calculatorului pt ca am de lucru, am 24 de ani si sunt in ultimul an de facultate si lucrez la licenta, mi-am cumparat picaturi systane dar chiar nu ajuta parca inrautateste. plus in ultima vreme consum cafele si energizante (sunt fumator), vreau sa mai precizesz ca am luat in ultimele 10 zile supradyne vitamine (am citit undeva ca si de la vitamine ar pute sa ma usture) pt ca nu mai aveam energie ma simteam obosit si fara chef de lucru, deprimat.
In afara de asta imi amortesc degetele de la ambele maini cel inelar si cel mic.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat as fi recunoscator.
Multumesc,
Robert

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mergi la oftalmolog, e posibil sa ai de fapt conjunctivita, care mai este si contagioasa pe deasupra...

daca nu se confirma, probabil ochii tai sunt afectati de lucrul indelungat in fata monitorului, la care se adauga fumul de tigara.

e foarte posibil si sa fii alergic la ceva, de exemplu in aceasta perioada au inflorit teii, iar plopii inca mai au acel puf care zboara peste tot...

amorteala degetelor poate fi de la sindromul de tunel carpian, tot calculatorul bata-l vina

iata detalii:

"Lucrul indelungat la calculator nu este lipsit de probleme. Pozitiile vicioase in scaunul de birou pot atrage afectiuni legate de coloana, dureri de spate, deformari, monitorul oboseste ochii la o utilizare prelungita, iar persoanele care folosesc foarte mult tastatura se pot alege cu sindrom de tunel carpian – acea durere in incheietura persistenta si cu caracter difuz.

Ce este sindromul de tunel carpian?

Sindromul de tunel carpian apare atunci cand tendoanele de la nivelul mainii si incheieturii sunt iritate din cauza utilizarii prelungite a articulatiei maini intr-o pozitie nefiziologica. Asa se intampla atunci cand antebratele, incheieturile si mainile sunt mentinute incorect in timpul tastarii sau folosirii mouseului.
Iritarea tendoanelor produce edem ce comprima nervii care trec prin articulatie catre mana, in special nervul median. Compresia nervilor este cea care produce durerea surda specifica acestei afectiuni.

Care sunt simptomele sindromului de tunel carpian?

Simptomele sindromului de tunel carpian includ oboseala incheieturii, senzatia de amorteala a incheieturii, mainii si degetelor si durerea difuza. Uneori simptomele apar imediat, in alte cazuri apar la ore distanta dupa lucrul la tastatura sau in timpul noptii. Simptomele sindromului de tunel carpian nu trebuie ignorate pentru ca pod degenera in durere severa a mainii si articulatiei si in unele cazuri poate afecta bratul, umarul si spatele."

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

amortirea inelarului si a degetul mic indica un posibil sindrom de canal Guyon, nu tunel carpian, acesta afecteaza celelalte trei degete; - poate fi cauzat de pozitia incorecta la calculator, obstructia poate fi de exemplu la nivelul cotului sau la antebrat daca nu ai scaunul la o inaltime potrivita si lucrezi timp indelungat fara pauze - gasesti aici amanunte:

http://www.carezone.ro/medical.php?c=med&s=chirurgie-plastica&u=sindrom-de-canal-guyon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arhitecht spune:

@CorinaDani
Acum 2 luni am fost la oftalmolog si nu a gasit nici o problema, tot ce mi a recomandat o pereche de ochelari cu filtru mai noi dar cu fara dioptrii, ca am o pereche de ochelari cu filtru dar mai vechi +0.5. Ce i drept nu ma usturau ochii atunci.
Se apropie ora 3 si imi trece usturimea :D

Completare:
1. Monitorul este nou si de ultima generatie cu timp de raspuns foarte mic 2ms, si o frecventa de 60hz iar ce tine de fumat din pacate fumez in camera,
2. Nu am fost alergic niciodata in viata mea la nimic, in schimb ce am observat ca si ceilalti 2 colegi de apartament cu care stau stranuta si ei, plus inca un prieten cu care mai lucrez la el acasa, e imposibil sa fiu inconjurat doar de oameni alergici.
3. Momentan degetele nu mai imi sunt amortite dar saptamana trecuta mi au fost amortite timp de 2-3 zile

Multumesc pt raspunsul rapid CorinaDani si Olina87

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

chiar ma gandeam ca nu te-am intrebat despre cei cu care locuiesti, daca nu cumva au si ei probleme

intrebare : in apartament ai avut igrasie/mucegai iarna asta ? s-a petrecut recent vreo inundatie in sau deasupra apartamentului in care stati ?

uite un fragment :
"Simptome
Reactiile pesoanelor alergice la mucegai sunt aproape identice cu reactiile persoanelor sensibile la polen sau la praf:
-stranuturi repetate
-nas infundat
-secretii nazale abundente
-lacrimarea ochilor
-mancarimi la nivelul ochilor
-mancarimi ale nasului
-senzatia de mancarime in gat
-tuse "

mucegaiul se poate dezvolta in urmatoarele locuri/conditii:

"in casa se pot dezvolta mucegaiuri in:
-baie (trebuie atent aerisita mai ales dupa dus sau baie),
-subsol sau pivnita (daca exista),
-in mobila veche tapitata,
-saltele
-perne din spuma
-galeata de gunoi
-in preajma plantelor de apartament
-in aparatul de aer conditionat
-in tapet (daca e vechi si daca incaperea este una predispusa la umezeala),
-in carti si aproape in orice obiect care poate pastra umezeala (carpeta, haine pastrate in conditii de umezeala etc.)"

apartamentul are instalatie de aer conditionat ? daca da, cand ati scos si spalat ultima data filtrele ?

ai observat daca perioada in care ati inceput cu totii sa tusiti coincide cu ceva anume, cu o modificare in casa sau in stilul vostru de viata - aducerea unui lucru nou in casa, folosirea aerului conditionat, etc. ?

editez, ca sa mai adaug o intrebare : aveti in apartament animale de companie (caine, pisica, pasari, acvariu cu pesti, hamster, etc.) ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Iarna asta nu am avut igrasie sau mucegai dar am avut pana anul trecut mucegai in baie si am rezolvat problema acum nu mai este dar probabil ca mai exista prin apartament undeva unde nu se vede
- nu am avut inundatii, dar momentan stau in camera care a fost inundata acum 3 ani si uneori miroase ciudat in camera, am scos si mocheta din camera si degeaba..
- nu avem aer conditionat
- in periada in care am inceput sa stranutam (nu sa tusim)toti nu coincide decat cu simplul faptul ca au inflorit teii sau a inceput polenizarea si puful si praful, cam atat
-nu avem animale in casa si nici nu am tangenta deloc cu animalele

Inca o precizare la ultimul frotiu faringian a iesit streptococi si coci, de cativa ani ma chinuiesc sa scap de ei si nu reusesc nici cum, am uramat un tratamen timp de un an la un medic renumit din cluj (prof universitar POP de la interservisan policlinica privata)
e posibil sa fie vre o legatura cu ochii?
ca din cate stiu streptocoii se raspandesc in tot corpul si provoaca reumatism in principiu in zona incheieturilor.

Cel mai probabil ca mucegaiul ar fi problema, ma cam indoies ca as avea conjuctivita.

Mergi la inceput

Astazi nu am mai avut usturimi, am dormit 12 ore, m am culcat la o ora rezonabila (11pm) de obicei ma culc la 3-4, si nici in fata calculatorului nu am prea stat azi.. am sa incerc sa stau cat mai putin in fata monitorului pt 2-3 zile, sper sa imi revin, ca nu am timp de pauze...
Nici cafea nu am mai baut azi nici energizant doar cateva tzigari pe balcon si nu in camera.

Mergi la inceput