Romanii din Marea Britanie (24)
Raspunsuri - Pagina 4
motanik spune:
Si noi am fost la Lake District in bank holidayul de la finele lui mai dar ne-a placut tare mult. Am fost pe fuga noi, caci am poposit in Carlisle, la granita cu Scotia caci vroiam sa includem orasul in vizita dar si Hadrian's Wall (jumatate de ora din Carlisle) si pt lacuri am avut doar o zi de dimineata pana seara la dispozitie, darera de stat mai mult acolo, sunt multe lacuri si e peisaj de basm, am prins o zi cu soare, ff mult mi-a placut. Intr-adevar am verificat initial preturi la cazare in Windermere (cel mai popular orasel din zona lacurilor) si erau destul de maricele insa, apoi am decis sa includem si Carlisle in excursie si am ales hotel acolo. Am condus cam 50min pana la lacuri din Carlisle.
Insa cum zice si Mada, zona de sud e ff frumoasa. Eu am fost acum multi ani la un curs in Plymouth si am stat 2 saptamani acolo, e un orasel foarte simpatic, plaja insa e pietroasa. Am facut excursie si la Exeter si mi-a placut mult si stiu ca la Torquay e plaja f buna, nisipoasa, sper sa nu ma insel.
Noi mergem la mare in Ro, asta daca se mai opreste vreodata ploaia de acolo ca ploua de saptamani intregi zi de zi, probabil ca ati auzit de groaznicele inundatii, au murit peste 30 de oameni
Nu ca suntem patrioti, dar nu mai avem cum lua alta vacanta anul asta panala Craciun si in Ro trebuia neaparat sa ajungem pt ziua Theodorei (facem 2 ani pe 25 ) asa ca am zis sa le combinam ca sa apuce copilul mare pe anul asta. Ati fost cu copiii la mare in Ro de curand? Unde sa mergem? Am citit ca Saturn ar fi mai linistit si mai curat si apa mai putin adanca la mal, sa ne putem juca. Nu stam decat 4-5 zile dar bine si asa decat deloc, ma rog insa sa nu mai ploua.
--------------------
Andra si bebe Theodora
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
Letitia1 spune:
Motanik, La multi ani! pentru Theodora.
Si eu merg in Ro pe 14 iulie cu baiatul. Eu stau 10 zile, el ramine toata vara. Ii place acolo ca are cu cine se juca (vara-su). La mare in Ro n-am mai fost de vreo 12 ani dar imi placeau Jupiter si Neptun cel mai mult. Am inteles ca acu litoralul romanesc nu-i fantastic . Vezi ca este un subiect despre asta la Hoteluri, vancante, pensiuni.
ella_64 spune:
Alice examenul de definitivat este cel care se da dupa un an de zile de predare in invatamant, nu? In cazul acesta, cred ca asta este diploma de care vorbesti.
Eu am predat direct in Universitate si am facut modulul pedagogic post-universitar, iar la sfarsitul lui am primit un certificat care atesta faptul ca am facut modulul respectiv si pot lucra in invatamant. Eu asta am trimis la GTC ca 'teacher training qualification certificate' si in cazul meu a fost bine, pentru ca si aici modulul pedagogic se face post-universitar.
adelyna spune:
La multi ani Teodorei si din partea noastra.Sa fie sanatoasa si sa va bucurati de multe realizari din partea ei .
Noi ne-am intors din vacanta in urma cu 2 saptamani.A fost frumos,ciar foarte frumos,mai ales pentru fete ,vremea a fost superba(nici ff cald nici ploi),plaja minunata,f curat si mancarea buna dar...mereu exista un dar ,o tara murdara,oameni prea insistenti (din punct de vedere comercial ).
Prima zi a decurs cam asa:ajungem la hotel si dupa 3 ore sotul imi spune cum a reusit el sa-si uite geaca si toate cardurile,driving licence,card de alimentare combustibil la masina companiei ...in avion .Norocul nostru ca pasapoartele si alt card erau la mine.
Le-am gasit dupa vacanta in Manchester la obiecte pierdute .
In linii mari a fost frumos dar cred ca o sa ne invartim un timp,pana mai creste cea mica tot prin Ile Canare.
Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani
Gabitza P. spune:
Buna fetele! Sper si eu sa se indrepte vremea in tara ca nu tin minte sa mai fi avut asa vara!!! Si noi in Augus mergem in tara.
Revin cu vesti! Stiti ca am aplicat pentru cetatenie la inceputul lunii iunie? Aplicatia noastra a fost cu succes!!!! Pe data de 2 iunie am trimis-o si pe 29 iunie au acceptat-o! fericire mare.
Fetele care aplicati, v-as sfatui sa aplicati singure asa cum am facut si noi.
ATENTIE! Petru cele dintre voi care urmeaza sa aplicati.In scrisoare au pus asa:
Citat: |
Schimbari la cerintele de neutralizare vor incepe in iule 2011 sub deviza Cetatenie Castigata (Earned Citizenship). Pana atunci, aplicaiile vor fi luate in considerare sub aranjamentele curente pentru neutralizare. Aranjamente de tranzitie vor incepe din iulie 2011 care vor da voie celor cu IRL la data inceperii Earned Citizenship in iulie 2011 sa aplice sub regulile existente de neutralizare pana in iulie 2013. |
ella_64 spune:
Gabitza, felicitari pentru cetatenie !
Motanik, sper sa reusiti sa mergeti cu Teo la mare. Noi am fost ultima data acum 2 ani, dar am fost la Eforie Nord - mare greseala. Poate in alte parti este mai bine.
Letitia, imi pare rau ca v-a plouat in Lake District. Noi am prins vreme buna si ne-a placut foarte mult.
bunny spune:
Hop si eu
Noi am fost in ultimii doi ani la mare la ...2Mai , am stat la gazda , cu conditii plus plaja lejera si nici nu va dati seama citi romani plecati /stabiliti afara sunt ...copii nu se cunoasteau dar vorbeau ba romana, ba engleza, ba franceza....era o splendoare. Nu tu figuri , nu tu muzica pe plaja. Sincer eu nu am fost decit in vizita la 2Mai in 'tinerete' dar ne-a placut si baietelul meu care are acum 6 ani s-a bucurat foarte mult , amincat la greu peste, ciorba cu taietei ( maimult ca acasa) mamaliguta...ce mai ca la mama acasa.
Asta ca ati intrebat
Scuze ca nu am mai aparut ... update copilul termina pe 23julie scoala, anul 1 suntem foarte multumiti cum invata , chiar c mi se pare inuman ca la 4 ani si 2luni a inceput scoala, vad ca pina acum e ok. Ne pregatim sa plecam in Ro la sf lunii si tati vine cu masina dupa o saptamina ...si ne intoarcem impreuna - via Balaton - acasa.
Incercam sa planifim totul ...cazare , drum si pina sa 'ajungem acasa' ne-am luat roviniete de Ungaria si restul , numai ptr Ro nu putem, nu stim de unde . Acum citiva ani am calatorit pina in Bucuresti si apoi aproape de Cta pina am gasit rovinieta. Dar sotu - fiind en si vrea totul ca la carte zice ca nu el numaipleca fara sa aibe totul aranjat. Romana lui e limitata si nu vrea sa aibe de aface cu politia romana. Evident ca masina straina, volan pe stinga ...atrage atentia. Si am vazut ca se schimba sistemul din aug ...daca cumva stiti ceva poate ne spuneti si noua.
Vacanta placuta
aliceionescu spune:
Buna dimineata!
Noi am fost ieri si am vizitat Spinnaker Tower, in Portsmouth. O splendoare!!! Iar cea mica, fericita total.
Ella, da, definitivatul se da dupa 2 ani de predare, include niste inspectii la clasa si niste exam. finale. Modulul pedagocic l-am facut in timpul facultatii. De aia ma gandeam ca ar fi nevoie de foaia matricola, dar cum diploma de definitivat nu se poate obtine fara modul pedagogic, reiese ca doar copia dupa diploma de def. trebuie depusa, conform logicii. Dar eu cred ca sunt inca influentata de birocratia din Romania, unde la un dosar trebuie sa depui cele mai nebanuite si mai nesemnificative hartii..
Multumesc mult.
Am vazut ca vorbeati despre plaja de la 2 Mai. Am vazut recent poze si am citit comentarii ale fetelor care au fost acolo cu copiii, saptamana trecuta. Impresiile erau destul de bune, plaja curata, mie mi-a placut ce-am vazut.
motanik spune:
Felicitari Gabita pt cetatenie!
Multumim pt urari doamnelor si va dorim numai bine!
Am fost si noi in Portsmouth acum cativa ani pt turn dar batea un vant groaznic acolo si cand am vazut cum se unduiau cablurile de la lift am renuntat Ne-am multumit doar cu pozele de jos caci nu ne-am stapanit frica.
--------------------
Andra si bebe Theodora
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
aliceionescu spune:
motanik, tu vb de liftul exterior, nu? Acum nu cred ca mai este in functiune, noi am urcat cu un lift interior, pana la primul nivel, apoi pe scari, la 2 si 3. Cred ca nici eu n-as fi avut curajul sa urc cu cel exterior, pe care de altfel l-am vazut cand am coborat abia. Oricum, splendoarea din fata ochilor de acolo, de sus, e ceva ce te face sa te gandesti inca de acolo la cand o sa vii tura urmatoare. Eu am facut 100 si ceva de poze, nu ma mai saturam, radea sotul meu de mine ca cica concuram cu japonezii.:)))