cum fac "pastrama"?
hello
am un muschiulet de porc si un cotlet.
vreau sa le pregatesc astfel incit sa semene cu pastrama.
cum fac asta acasa, la cuptor?
nu vreau cu folie de aluminiu.
merci!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Raspunsuri
ocebine spune:
Nu stiu cit va semana cu pastrama, pentru ca pastrama e facuta din oaie (lamb) si asta e gustul specific.
Eu fac pastrama asa:
tai carnea in asa fel incit sa fie cit mai plata (un soi de "butterfly").
o ung cu putin ulei
adaug usturoi pisat dar si o impanez cu citeva felii de usturoi pe ici pe colo
sare, piper si mult cimbru.
o rulez si o tin la frigider vreo 2 zile.
in mod normal, trebuie "scoasa la vint" dar eu sar pasul asta.
o scot din frigider, las sa ajunga la temperatura camerei si apoi o pun pe gratar.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
monica-elizabet spune:
eu www.reteteinimagini.ro/Retete/Fripturi/Pastrama-de-oaie.html" target="_blank">Asa fac pastrama
mama ce pofta m-a apucat acum...
Madona spune:
Grozave retete! Tocmai ma gandeam cum sa prepar o pulpa de miel, asa ca o sa le incerc zilele astea.
Multumesc!
marius spune:
Interesant - retinut linkul se va aplica la fix proxima ocazie. Thx!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
valentinag spune:
Aoleu Monica,ce mi-ai facut!Eu nu mananc oaie,da niste porcusor pastrama,mi-am miam!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
anaemi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet eu www.reteteinimagini.ro/Retete/Fripturi/Pastrama-de-oaie.html" target="_blank">Asa fac pastrama mama ce pofta m-a apucat acum... Monica-Elizabet Retete in imagini |
monica m-ai terminat...daca nu era post acum ma duceam sa o fac
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Rufus spune:
Da, Monica are dreptate, aia-i pastrama.
Eu mai practic si varianta mai "ciobaneasca", adica se pune carnea la sare fara mirodenii (taiata subtire, crestata) si apoi la zvantat; gustul de oaie e mai pregnant, dar, daca folosesc alta carne decat oaia, atunci varianta Monicai e cea preferata.
Pastrama din pulpa de miel e cea mai buna. Merge la fix si la gratar...daca nu-i chiar miel, la tigaie, isi mai lasa din seu.
Pentru ca imi place mult carnea de miel, intotdeauna am o jumatate de miel in plus fata de ce mananc de Pasti, pus in congelator. Vara il savurez...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
bunifericita spune:
Minunata poveste in imagini ,Monica.Trebuia sa pui un avertisment,pentru oamenii pofticiosi.Arata delicios.