Praline belgiene 45

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ror spune:

Bine ai venit Vdrag, insa imi pare rau ca te confrunti cu o problema atat de delicata.
Daca in Romania, de cele mai multe ori mama capata custodia copilului in urma divortului, in Belgia lucrurile pot sta cu totul diferit. Faptul ca nu ai lucrat si ca nu lucrezi, poate fi un impediment ptr obtinerea custodiei, mai ales daca si tatal cere in instanta custodia fetitei. Cel mai bine e sa consulti un avocat specializat in drept civil. Iar daca nu ai bani sa platesti, poti obtine unul gratuit. Mergi la tribunal si intereseaza-te.
Pana una, alta, chiar daca sotul doreste sa divorteze, presupun ca trebuie sa aibe argumente solide. Nu renunta si nu-ti da acceptul pana nu consulti o persoana autorizata. Eventual, poate se poate remedia ceva. Daca da, mergeti mai intai la un consilier matrimonial care va poate ajuta sa vedeti unde apar problemele in cuplu si daca se mai poate face ceva. Asta bine inteles daca si tu si sotul sunteti de acord.
Nu stiu in ce parte a Belgiei stai (valona sau flamanda), insa mergi si la centrul de protectie sociala. Ei te vor ajuta cu sfaturi si te vor indruma catre forumurile specializate ptr problema ta.
Incearca sa-ti pastrezi calmul si nu face prea multa valva. E mai bine ca sotul sa nu stie. Cand ai toate informatiile necesare si cand stii pe ce teren te aflii, discutati la masa rotunda, eventual in prezenta unui avocat si stabiliti ce-i mai bine pentru fetita.
Eu oricum sunt de parere ca fetita are nevoie de mama in primul rand, mai ales ca e inca foarte micuta.

Bafta multa, incredere si daca ai timp si dispozitia necesara, mai tine-ne la curent.

Ror + 11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

buna*
si eu am aceeasi parere
consulta un avocat prodeo (daca ai dreptul)
si
niste asociatii de protectia femeii
cit si
asistenta sociala
Nu stiu daca sotul tau e belgian nascut in RO sau get beget belgian dar sa stii ca in Be femeia ,mama sunt protejate
Nu te angaja in discutii si nici nu lua decizii pina nu te consultii cu persoane specializate
deci nu te descuraja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Bine ai venit la noi, vdrag!Sper ca, pana la urma, totul sa fie bine pentru voi toti.

Dragelor, va intalniti saptmana asta sau the next one? cine vine, as veni si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Vdrag, imi pare rau ca facem cunostinta intr-o imprejurare atat de trista, am impresia ca ai mai intrat fugar pe forumul asta, dar chiar si asa iti doresc bun venit!
Treci intr-adevar prin momente extrem de grele, iti doresc multa putere sa poti face fata tuturor problemelor si sa dea Domnu ca totul sa se termine asa cum iti doresti. Vad ca Ror ti-a spus cam tot ce era de spus, mai mult de atat nu stiu ce-as putea sa te sfatuiesc. Poate alte fete de aici stiu mai multe despre acest capitol.
Nora, despre o intalnire saptamana asta vad ca nu se discuta dar eu am spus ca vineri as merge la Antwerpen. Daca mai sunt si alte amatoare sa dea un semn. Ar fi super daca ne-am vedea mai multe fete.
Scumpi, te sun de joi sa-ti spun cam cand ajung si desigur daca esti disponibila sa ne vedem.
Ror, la fel si pt tine, o sa te sun joi.
Mirik, imi pare tare rau sa aud ca iar vei ajunge la cutit. Sper ca totul sa se termine cu bine pana la urma dar pana una alta oricand ai nevoie de ceva, de ajutor, de un umar sau macar de cineva cu care sa discuti sti ca-ti stau oricand la dispozitie.
Fete, va pup si va doresc numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela1171 spune:

'nseara

Vdrag bafta sa iti rezolvi problemele!!! Imi pare rau dar nu te pot ajuta prea mult....

Fetele la intalnire eu nu poci, caci bineinteles ca intre timp s-a umplut agenda

Deci:

1. Mirikutz...I did it ...3 ore de ZUMBA in linie, de la 7 la 10, si am mai putut sa si conduc la intoarcere

2. am viza pt USA pe 10 ani, deci plec duminica: 5 zile in Toronto si 4 in State pe langa NY; yupii....sambata viitoare este rezevata de shopping

O saptamana minunata tuturor,
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morgane spune:

Vdraq, imi pare rau ca esti intr-o situatie ca aceasta... cam stiu ce inseamna. Ia legatura cu un avocat! nu am pretentia ca sunt in tema, pt ca fiecare caz este aparte, insa conform legii belgiene atat mama cat si tatal au drept de custodie a copilului, deci rezulta co-parental. Iar tu ai drept de pensie de intretinere de la ex-ul tau, pt ca conform unui articol din codul familiei persoana care are un venit superior este obligata sa o ajute pe cea cu venit inferior.
Bepii, Scumpilica, Rortje (x2) sa aveti parte de vreme si voie buna la intalnire.
Miha, de unde ai fata atata energie? de la shaitzu ala ? :) Drum bun in SUA.
Miri, ma gandesc la tine si iti trimit ganduri pozitive.

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

miha, cool... dar trebe dat anunt de urmarirz pt piticul tau de pe creier:d drum bun in state! si bea pt mine o cafea intr-un starbucks de la el de-acasa:) io azi era sa vin la zumba... dar am o durere d eovar drept ca cu doua dafalgane de 1000 abia pot sa-l mai tolerez fara sa-l smulg cu totul:d

morgane, bepii, nora, mersi de incurajari. vedem maine ce si cum. va tine eu in curent:)

fug. n-am umor sa scriu. vreaus a zac:)

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela1171 spune:

Merci Mirikutz; BAFTA maine, o sa fie bine!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ror spune:

Miri, bafta azi la doctor si poate ca exista alternative. Indiferent ce decizie va fi, iti doresc curaj sa treci peste. Asa imi zic si mie in fiecare dimineata.
Se pare ca azi e zi de vizite pe la doctori

Miha, tu mereu aduci vesti bune, bravo. Drum bun in State si astept impresiile de dupa !

Taniut, pe maine atunci. Abia astept

Pup fetele

Ror + 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

am copiat de dincolo de la clopotei ca...

mi-e inima grea si cu greu ma opresc din plans:( tache al meu nu mai este. l-am lasat la medic si n-am avut curajul sa stau langa el cand i-au facut injectia. medicul m-a "linistit" ca am luat decizia buna. devenise periculos, imprevizibil (era deja castrat, si de cand l-am castrat ii ziceam "depresivu"). a venit in cusca de infometat ce era, dar tot mi-a tras vreo doua labe peste maini in timp ce icnercam sa inchid cutia. ce mai... nu scap de sentimentul de lashitate care-mi lasa un gust amar in gura:( daca nu ne-am fi mutat, daca... daca... daca... sper sa fie mai linistit si mai fericit acu in paradisul pisoilor:((

lista cu vesti proaste continua. m-am vazut azi cu chirurgul. nu e vorba de o hernie, ci e o multitudine de hernii. mai in gluma, mai ins erios... mi-a spus ca sunt un fel de "schwaitzer", plin de gauri. p-orma m-a terminat psihic cand mi-a zis: nici un fel de gimnastica, nici de sport. zumba? pfuaaa! sa uit! daca nu vreau sa-mi explodez incheieturile. la greutatea mea imi pot provoca un rau iremediabil. s-apoi lovitura de gratie.o abdomenoplastie nus e poate face la mine. se face doar in cazul unui exces de piele fara grasime, ceea ce... sa ma gandesc bine, pt ca trebuie sa slabesc, 30 de kg, si nu e vorba numai prin vointa....ca intentiile bune nu ma vor ajuta sa ma si mentin. eh... la faza asta am inceput s aplang cu sughitsuri... i-am cerut un servetel. domnul sot a priceput cred ca pt prima data in viata lui, adevarata mea drama. aveam senzatia ca cad in gol dintr-un turn. mi-a zis ca am facut o tampenie demna de filme cu cretini cu balonul, mi-a explicat si de ce. s-apoi mi-a zis ca trebuie sa iau in serrios varianta inelului gastric. sa rumeg bine pt ca am trei copii de crescut, riscul de diabet e palpabil - daca nu e chiar deja - ca sa nu mai vb despre complicatii cu inima. si uite-asa la 33 de ani ma simt ca o epava.....
ma lasa doar sa plec in vacanata si ma asteapta pt interventii. operatia de hernie sigur, inelul e la latitudinea mea....

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput