Bobocei de sept-oct 2008, la soare (292)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

si acum, pe scurt, despre noi: tocmai am revenit dintr-o iesire de urgenta la mare, ne-am intersectat pe drum cu nikolici (cel putin la telefon) si ada (din ce spunea N), a fost super-super fain, ma rog, cam cald, dar nah, eram la mare, oricum muuult mai suportabil decat in Bucuresti, apa extraordinara, niciodata in iunie nu a fost atat de calda, nu-mi venea sa cred! Din pacate cam ciorbita cu ierburi, insa macar nu erau si alte gunoaie, in zona in care facem noi plaja in Mamaia, de obicei. Gruia a intrat, cu greu, in apa, dar numai in brate la mami, insa pe mal ar fi stat la greu, in buza marii. Am zis ca, daca da de apa si nisip, pot sta si eu mai relaxata ... de unde'! Frate, deci are pica pe mine, cum ma asez macar in pozitie semiorizontala, cum vine si ma ridica, oriunde am fi! Azi i-am dat tema lui tati sa se joace la nisip sa atipesc si eu putin pe plaja, ca noaptea a fost horror cu dormind intre ei amandoi, fara AC in camera (ca ne-am dat seama tarziu ca nu mergea si nu am mai schimbat camera, mai ales ca am primit un pat suplimentar fara sa platim in plus) .. ei, daca m-a vazut si cu ochii inchisi, a venit plangand direct ... nu am putut sa nu ma ridic, se uita toata plaja la gura lui cat toate zilele, ma gandeam ca poate vine si protectia copilului Taica'su tot zice ca 'fitzele' astea sunt consecinta faptului ca nu i-am refuzat nimic, ca i-am fost tot timpul la dispozitie, in pofida nevoilor si bunastarii mele personale .. nu-l pot contrazice .. decat la add-on-ul acestei teorii, anume ca intretin atitudinea asta din partea lui prin faptul ca inca e alaptat.
Apropos de alaptat, sunt varza, sta la tzatza cu orele, cred, si noaptea, si la culcare, si la trezire, si la somnul de pranz, si cand e suparat .. ma dor sfarcurile de mor .. azi, incercand sa i-l scot din guritza in somn, ca nu mai puteam, a prins alta bucata de san si! s-a multumit cu aceea, drept pentru care acum mai am si un fel de vanataie (nu stiu cum se numeste exact) pe san! Deci, suntem in proces invers de intarcare
Asa, la mare nu a mancat mai nimic, insa asta nu e cel mai rau (oricum nu e nou), insa nici apa sau alte lichide nu bea , abia ajunge la 500ml de LP in 24h, apa max-max 50ml, nu stiu ce sa ii fac! Se deshidrateaza, e iar super-constipat, sunt cam disperata!

Cristina, raspund numai unei intrebari, lui G i-am luat costum de baie pantalon scurt si tricou, cu filtru UV, i-a prins foarte bine, o sa pun ceva poze maine, ma rog, peste cateva ore, acum ma duc sa incerc sa dorm si eu cateva ore legate ..

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Neata!

Nerantula,, cred ca se constipa din cauza ca nu bea multe lichide. Am patit-o si noi si am observat ca bea mai mult daca ii dau sucuri de fructe diluat cu apa. Insa la mare asta era cam greu. Acolo ii dadeam apa mai rece si asa bea destul. Si daca se constipa putin ii diluasm laptele praf (la 210 ml apa ii puneam doar 5 masuri).

Baby Boy:
1. Asa lua Cedax ca merge si la copiii cu diaree.
2. Eu am avut swimmers si mi se par o porcarie.In naivitatea mea eu am crezut ca nu trece pipi prin ei. Dar nu e asa. Si i-am luat de la Mothercare niste slipi impermeabili; pipi tot scapa cand se umplu dar alte chestii stau acolo.Eu n-as lasa-o niciodata in pielea goala-am eu ceva la cap.
3. Parerea mea e ca n-aveti decat sa evitati acea fetita batausa; cu fetita n-ai cum sa te intelegi fiind mica, parintii daca aveau chef de copil educat, o educau pana acum...Mergeti in parc la alte ore sau in alte locuri. Parintele care o insoteste ce face cand odrasla devine violenta? Si cati ani are dumneaei?
Eu stiu o fetita(foarte draga mie) care musca rau alti copii cand vede ea ca nu castiga. Dar stiu sigur ca e asa din cauza parintilor care la inceput se distrau si erau mandri focx de ce bine se descurca progenitura in conflictele cu copii mai mari. Acum se chinuie s-o dezvete dar nu prea mai au cum. Daca ati vedea cum copila, dupa ce musca vreun copil se uita dupa ma-sa cu o fata triumfatoare, ca si cum ar astepta aplauze. Nu mi-a venit sa cred.

Fugim la gradi. Azi avem sebare si avem mari emotii.O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Neata

Cafea proaspata si pepsic

Niko ai o burtica superba esti o sexoasa !
Iar puii sunt deliciosi, sa musti din ei si nu alta V-ati distrat de minune, sunt invidioasa putin asa

Cristina ai grija ca e epidemie de enteroviroza, cel putin prin Bucuresti...Sper sa nu fie asta si la voi
1-eu de regula iau Augmentin sau ceva cu spectru larg.
2-Am si eu swimmers si i-am folosit anul trecut la mare si la piscina. Am si slipsi (peste 10 perechi si un costum cu protectie , ca soacra cumpara tot ce prinde masura lui in magazine )
3-Fetita o puteti evita, ca mai mult de alt nu ai de facut. Avem si noi un baietel de 2 ani bataus rau in parc. Pe unde il prinde pe David, il cafteste si nu numai pe el. Si la ei nu e vorba de educatie, parintii lui sunt disperati de reactiile lui, doar ca uneori nici nu apuca sa il prinda ca el a si trosnit pe cineva Asa ca eu il iau pe soricel de o aripa cand il vad pe Nikolas si fugim mancand pamantul din calea lui
Pup ochisorii lui

Nerantula si noi cedam in fata lui ...si noi punem mai presus nevoile si cerintele lui mai presus de nevoile noastre , dar nu mereu si atunci cand nu facem ce vrea el se stie pe toata strada sau in tot parcul. Unii ii spun rasfat Eu vad asta ca pe normal si nu mi se pare defel rasfat. Mi se pare normal sa fiu asa cu copiii mei. Nu prea stiu sa le spun NU Si nici nu vreau sa le spun asta daca nu cer ceva imposibil sau vreo prostie
La Tina care este mai mare, dupa un refuz , dupa un NU , urmeaza o explicatie a mea logica si foarte clara de ce nu se poate ce vrea ea. La david urmeaza dupa Nu doar niste urlete si tavaleli eventual Dar ne facem noi mari si o sa mearga treaba mai bine
Sa iti spun si de soricel ce a papat ieri ? Lapte dimi, apoi o manuta de cereale, nimik la pranz, 5-6 linguri de ciorbita la 5, jumatate de para spre seara si lapte la culcare....cred ca de la caldura fac asa saracutii

Tina tocmai a plecat la examen la franceza , ii tin pumnii

Lala serbare frumoasa !!!

Miruna ce mai faceti ? Ce fac baietii ?

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Bai apropo de copiii violenti din parcuri, ei bine Karina este una dintre ei.Nu loveste dar impinge rau, de nu exista sa o las neinsotita langa vreun copil,ii darama pe spate imediat ori si asta devine din ce in ce mai greu, pe tobogan ii impinge de se pot lovi urat.Eu de obicei stau langa ea sa-i apar pe cei din jur.Dar isi mai gaseste nasul pe ici pe colo, ieri si-a furat un picior, alta data o palma destul de urat, iar Harri era efectiv numai in parul ei bagat.;), de ne luptam sa-i desfacem degetelele.
Nu cred ca la toti copiii acest comportament, vine din felul de a-i invata parintii, sau ca au fost lasati sa se comporte asa, la noi sigur nu a fost asa.Eu una niciodata nu am lasat-o fara vreo mustrare cand a gresit fata de alti copii si daca face asta eu una o iau de langa copilul respectiv, ca sa inchei incidentul cat mai repede.Din pacate nu prea functioneaza si tare imi este frica de conflictele ce se vor creea la cresa din cauza temperamentului ei destul de vulcanic si a posibililor nasi pe care i-ar putea gasi pe acolo.
Cum vorbeam cu cristinescu un astfel de comportament este o alta modalitate de comunicare intre ei.Asta e, speram sa fie doar o etapa!
babyboy eu te sfatuiesc atunci cand Raducu este atacat in parc si cand parintii nu intervin, ia-l de acolo pe Radu.Nu ai ce sa faci unor parinti care nu se simt, aici sunt cu miile astfel de progenituri.Pe mine mai mult parintii ma enerveaza decat copiii rautaciosi.

in 20s si mamica dewww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Neatzaaaaa.....

Sa raspund si eu la ultimele subiecte discutate.

- slipi/swimmers in afara de nuditate, cred ca ideea este sa nu faca caca pe plaja, prin piscina altui copil, sau pe prosopul tau favorit. Deci orice produs care tine caca inauntru si in care copilul se simte confortabil, ar fi ok.
Ai mei au un program destul de precis cu caca, asa ca nu am avut mari surprize. La Teo am incercat slipii, dar m-am plictisit ca era tot timpul ud si nu stiam daca e pipi sau apa si l-am lasat pana la urma putin in fundul gol, si mai mult in scutec normal. Lui Radu nu am apucat sa-i pun slipii cei noi, frumosi, si portocalii... in rest acelasi regim.

- copiii batausi / in general ii las pe ai mei sa se descurce.
Pana acum s-au descurcat, in sensul ca nu au venit dupa fusta mea, nici macar nu s-au uitat dupa mine dupa ajutor, pur si simplu instinctele au fost bune.
Daca nu vor sa dea ce-i al lor, treaba lor, eu n-o sa-i fac sa planga ca sa se joace copilul X cu ce are Teo in mana, mai ales daca copilul X e agresiv din start.

In schimb, nu ii las sa atace ei, intervin imediat sa le explic ca nu e ok, sa ceara frumos, sa dea la schimb, si, daca nu obtin nimic sa renunte cand obiectele nu sunt ale lor. (de regula "bataile" sunt pe jucarii, cand pagubitul nu vrea sa dea ce are in mana, iar agresorul insista - eu nu ii las pe ai mei sa insiste, sa stea prea mult in pozitia de agresor - le explic ca asa cum ei nu vor sa dea, nici alti copii nu vor).
La Teo mai merge cum mai merge, la Radu se lasa invariabil cu tavaleala. Cu timpul insa e din ce in ce mai bine...
Ce nu imi place sa vad este cand parintii unui copil agresat intervin in defavoarea acestuia, si-i iau jucariile ca sa i le dea agresorului (de ex, Teo, pus pata pe o tricicleta, impins proprietar si urcat frumos in tricicleta. Mama copilului incerca sa-l convinga pe fiu-sau sa i-o lase nitel si lui Teo. Pai dece? nici macar n-a cerut voie... asa ca l-am dat jos pe teo cu toate urletele de rigoare si l-am pus sa ceara frumos, daca vrea neaparat. Ei, de fapt, nu a vrut si a plecat in treaba lui.)

- medicamente de vacanta - noi avem mereu la noi Augumentin, dar il avem pentru ca este antibioticul care a mers bine la ei, l-au avut pe reteta de cate ori au avut nevoie de antibiotic. (exceptie ultima oara la Teo, acum a luat Klacid).
Mai avem biseptrim si ercefuryl pentru burtica, smecta, toata gama de antitermice, zyrtec, aparatul de aerosoli, si pentru tuse ceva din ambroxol, eurespal, prospan. Plus homeopatele. De regula nu avem nevoie de nimic din ele, dar na, eu tot le car...

- aport lichide - la Teo a prins apa minerala (cu bule, chiar un pic mai rece, bauta cu paiul din paharul meu). Tedi mai merge la el, si orice suc fitzos din paharul lui mami.
La mare mi-au baut amandoi o cutie de 500 de lapte de dimineata, apoi ape si sucuri, Teo mai rarut ca asa e el, Radu la greu, umpleam sticluta lui de 300 ml si de 4 ori pe zi.
De mancat clar mai rarut, aveau alte ocupatii. Biscuiti, cereale la greu, grisine, cornuri, si borcane, borcanele, pungute si alte forme de ambalat fructe. Teo manca la pranz la restaurant cu fetele si cu mine, uneori ciorbica si snitzel, alteori un papanas, dar am zis ca suntem in concediu si sa nu terorizez copilul prea tare (prea, ca mi s-a zis ca de terorizat tot l-am terorizat...)
Radu manca cu mama la pranz un borcanel, cat se putea din el, avand in vedere ca nu aveam scaun de copil si manca in picioare alergand prin camera sau in orice pozitie avea el chef...
PAsta Ham de la Hame a fost la moda concediul acesta.

Altele de prin concediu.... nu-mi pare deloc rau ca am ales pana la urma hotelul de pe plaja. Am avut atatea prostii de carat, cu copiii imprastiati care incotro, ca eram epuizata chiar dupa cei doar 20m pana la plaja.
Din pacate apa era murdara, nu se putea intra... in cele doua zile cand am mers la plaja in alta parte mi-am cam blestemat zilele cu caratul, stransul... dar... am facut baieeeee.
Radu nu a vrut sa intre in mare, in schimb s-a balacit in piscinuta.
La un moment dat de fund gol, a facut pipi in piscina si s-a apucat sa bea cu sarg.
A mai baut dintr-o cana de nisip ( o gura buna tot a luat) si a mancat nisip cu diverse instrumente. Abia dupa vreo doua zile de mestecat nisip s-a convins ca nu trebuie sa manance chiar tot din "farfurie"...
Teo n-a vrut nici el, pana nu ne-a imprumutat o mamica un colac in forma de avion, cu care am zburat pana aproape de geamandura si asa am inotat si eu un pic. Data viitoare, ne luam si din asta.

Am incercat sa mancam impreuna (mama, copiii si eu) dar a fost un cosmar, niciuna nu putea manca, alergam amandoua pe rand dupa radu care nu statea locului (nu a stat tot sejurul) si teo ramanea si el nemancat pentru ca daca nu-i dadeam eu in gura nu vroia sa manance.
Pana la urma ne-am separat, la 11 mama mergea cu radu in camera sa il culce, eu plecam cu fetele sa mancam la restaurant, cu Teo, totul decurgea in liniste si pace (aici chiar am simtit ca ma odihnesc!!!)
Cand Radu se trezea ii dadea mama borcanelul, apoi apaream si eu cu Teo si mama pleca sa manance in liniste si ea.

Pe plaja a alergat saraca mama dupa Radu non-stop, pentru ca el, Radu, nu a vrut sa stea linistit. Sa exploreze, non-stop, peste tot, toate hotelurile, terasele, locurile de joaca, masinile parcate pe o raza de 2km. Nici gand sa exploreze plaja, nisipul, apa... jucariile....

Mergi la inceput

despre mothercare, daca spuneti grecia si romania, imi vine mie o idee...

magazinele deschise la noi sunt franciza via mothercare grecia. daca au obtinul acordul de a fi unici importatori, probabil ceilalti au renuntat la livrari.... e doar un scenariu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

hello!!
Vazut poze superbe cu super copilasi si super mamici (deci...totul la superlativ, da??)....si m-am delectat cu povestiri de la mare....ma si vad in postura mamei Adei....
Slipi nu i-am cumparat inca....dar nici nu mi-ar face placere cred sa vad mereu curgand din urma lui...avand in vedere ca bea destul de multe lichide....Ieri am fost putin la strand...a stat numai in brate...nisipul in gadilea rau la talpi si nu-i facea placere pana nu l-am spalat pe picioare nici nu a vrut sa se dea jos (acasa ajunsi fiind)
Eu iau la mine toata "farmacia din dulap"...pt orice afectiune ar putea avea
Despre copii violenti...al meu in continuare musca si pisca...pana la urma nimic nu a dat inca roade....face asta si de drag cand se joaca si rade chiar daca eu il cert si ma incrunt, si face asta si cand se enerveaza ca nu se intampla intotdeauna ce si-ar dori el....spunea cineva ca nu sunt educati sau ca parintii copiilor care fac asta se amuza...deci...declar sus si tare ca am luat f in serios problema asta, nu am incurajat-o, si cu toate astea deocamdata nu am rezultate spectaculoase....de fapt, Mark nu ii ataca pe copiii din parc...pe aia ii ignora intr-un mare fel...el ii ataca pe cei de care "se ciocneste" prin casa (copii sau adulti)
Nikol - bafta in continuare cu intarcatul...ai o printesa ff frumoasa
Nerantula - cred ca asa suntem noi mamele, mai permisive....si al meu sot spune mereu ca eu il las pe Mark sa face tot ce vrea si ca nu e normal asa... Parerea mea este ca daca nu il las sa exploreze si sa se puna in diverse situatii, de unde sa invete cum sta treaba cu ceea ce il inconjoara??
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza,

Babytza multam de cafea

Daca as pleca la mare sau in alta parte sigur as lua un antibiotic cu spectru larg...cum ia Crina acum Cedax, fff bun pt infectiile in gat/nas, otite si infectii urinare.
Slipi habar nu am...din moment ce noi pana acum nu am plecat
Copii violenti: Crina mea pana acum 1 sapt nu a fost violenta...ei si uite ca isi arata coltii...a impins un copilas pt ca s-a dus la aceiasi bici unde era si ea, si-a primit o lovitura in barba pt ca a tras de o jucarie a ei impreuna cu alta fetita...mai nou ieri daca a vazut ca nu o poate trage pe sormea cu patura pe parchet a tras-o de coada..automat sor'mea s-a simtit si a mers, insa ce vreau sa zic e ca nu incurajez deloc acest comportament...ii explic ca nu e voie pentru ca poate face buba sau alte cele, ii explic ca sa ceara frumos o jucarie sau sa imparta cu alti copii, nu merge de multe ori

daca ceva nu i se da/face atunci se lasa pe spate, isi da cu palmele in cap si normal urlete, pur si simplu o las in pace, se calmeaza si se duce la jucarii sau desene, nu stiu daca e bine cum procedez insa nu vreau sa ii fac chiar totul, ii permit anumite lucruri insa celelalte sunt interzise desavarsit.

Niko am vazut o burtica frumoasa foc si o mamica sexoasa, piticii sunt absolut deliciosi

de Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

neata,
am venit de la dr. Eu n-am nimic la plamani, dar voi lua lekoklar sa-mi treaca tusea. Sofia e posibil sa fi facut mastoidita sau ceva de genul asta, deci la fel ca hunul nostru pretios. Maine la 2 avem programare la ORL-ista. ufff! Lumi, hunului i-a trecut? voua ce v-a dat medicul sa luati pentru asta?

distractie placuta la mare si multa sanatate!

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei

Mergi la inceput

Mihaela, multa sanatate Sofiei, sper sa nu fie nimic grav.
Eu am inceput sa-i dau lui Teo First Defense, tocmai am terminat cura de 10 zile a cate 5mlX3/zi deci am inceput evident sticla nr 2...
De rezultate nu pot vorbi inca, normal... va voi tine insa la curent in iulie cand incepem gradinita din nou.
Sper sa vina sticlutele comandate la timp ca sa nu mai cumpar inca una de 130 lei...
Acum ii dau 5ml/zi.

Laura sa-si revina repede repede Alexia, si nu te invinovati, te rog.
Ce puteai face? O puteai intreba pe soacra "auzi da nu cumva ai tinut mancarea aia afara???" de unde puteai sti asa ceva????
In plus, poate nici nu e de acolo.

La cat nisip a mancat Radu pe plaja, oare la ce sa ma astept????
Nu mai zic, omleta zilnic la hotel...

Poze, in afara de cele facute de Nikole nu mai sunt prea multe, am mai pus si eu doar cateva pe fb.

Mergi la inceput